Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3920854 пати)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
ама возачов слабо не писмен, претицуе и од кога претица многу нагло закочи, не ми е јасно зашто едноставно не ја отпушти гаста па постепено по малку да кочи и онака пред него немаше никој.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
Магистралниот пат Врање - Скопје е затворен за сообраќај поради сообраќајна несреќа, а возилата се пренасочуваат по алтернативни патни правци.

Во тешката сообраќајна несреќа која се случила утрово околу шест часот, две лица го загубиле животот, а се претпоставува дека има повредени, соопштуваат српските медиуми, пренесува Нетпрес.

Несреќата во која учестувале патничко возило со македонски таблички и товарно возило со грчки таблички се случила во близина на Прешево, потврдил Драган Стаменковиќ, портпарол на полициската управа.

Автомобилот е смачкан под камионот и заради тоа се’ уште не се знае точниот број на жртвите.

Македонското Министерство за надворешни работи засега нема информации за повредени или загинати македонски државјани, но е во постојан контакт со конзуларното претставништво во Србија.

Како што неофицијално дознаваат српските медиуми, настраданите се странски државјани.

Истрагата е во тек, а полицијата и противпожарните екипи се наоѓаат на местот на несреќата.

http://tocka.com.mk/index13.php?ID=59416
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34467
  • Таков е животот... јебига
УПМ.... Македонци  и Грци, ќе се испоубијат каде и да се најдат.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
Тројца Македонци загинаа во сообраќајката кај Прешево

Тројца македонски држјани смртно настрадаа во тешката сообраќајна несреќа што рано утрово се случи на автопатот Бујановац – Прешево во близина на местото викано Љиљанце.

Несреќата се случила околу шест часот утрово кога дошло до директен судир меѓу камион со грчки регистарски таблички и автомобил “ауди“ со тетовски таблички, велат од полициската управа Врање за Нетпрес.

“Трите лицa кои се наоѓале во ’ауди’-то се настрадани. Возачот на камионот преживеал. Засега нема информации за идентитетот, на тоа се уште се работи“, вели инспектор Драган Стаменковиќ, портпарол на ПУ Врање.

Поради несреќата, патот Врање – Скопје до пред малку беше затворен за сообраќај. Стаменковиќ вели дека пред само половина час успеале да го тргнат камионот од патот.

Судирот меѓу камионот и автомобилот, според првичните неофицијални информации, најверојатно се случил поради лизгавиот пат на тој дел од автопатот. Српските медиуми јавија дека автомобилот од силината на ударот речиси целиот се наоѓал под тешкото товарно возило.

Македонското Министерство за надворешни работи се’ уште нема повеќе информации за случајот и идентитетот на жртвите.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Не биле македонци, биле македонски државјани. Видиш не се гинело само со Спарк.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30629
    • CARclub.mk
Се цитираш и си одговараш сам на себе?

Први знаци на шизофренија? ;D

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ

Штом се македонски државјани се Македонци. Друго е прашањето по етничка и религиска припадност.

Морав.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk

Фаланга, до кога ќе те држат у болница да ти донесам мандаринчиња, портокалчиња нешо, воа - ноа? ;D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
;D ;D ;D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT

Check out that still shot (!) Wet roads + supercharger = thank god the wires did what they are supposed to do.
 Everyone walked away, minus the silver 350z. It actually went through the wires (under 2, over 1). -They were not street racing-.
I was behind them in my g35 for miles in a group, we were all cruising @ the speed limit (70mph).
 The vortech supercharged black Z tapped the gas and broke loose the brand new tires.

Будалава претркува трамвај од погрешната страна

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Јас имав дешавка со osmica8 :D пред едно 3-4 години. За жал заврши несреќно за него, ама чиста среќа што се заврши на крај ОК. :D :D :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда

Од кај да знам? Ја сум ретардиран.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9525
во петокот имаѓе тешка сообраќајка пред Орце николов средното на илинденска Хјундаи купе и Тојота рав4, свртени беа едно спрема друго во лентата за накај центар, што биднало појма немам

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
Јас имав дешавка со osmica8 :D пред едно 3-4 години. За жал заврши несреќно за него, ама чиста среќа што се заврши на крај ОК. :D :D :D

Кажи ја дешавката...