Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 4350334 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18230
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Да, дефинитивно вреди да се пријавува, ти не губиш ништо освен времето поминато пополнувајќи европски и проценката во осигурителна.

Ќе добиеш 100-150 евра со кои ти ќе одлучиш дали ќе го полираш ова и ќе се помириш дека нема целосно да излезе (и ќе си туриш 100-150 евра во џеб) или ќе одиш на мајстор да ти го префарба цел браник.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6443
 Ова белото ако е боја од другата кола ќе излези со полирање. Некое микро линивче може да остани евентуално. Да би била моја кола не се замарал со европски и да ми ја префарбуваат фабричката боја, под претпоставка дека е здрав браникот од други незгоди. Ако е пепел, тогаш таман кец на десетка ти е да го фарбаш беспри.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8442
  • Плинаш!!!
Се мислев во која тема да го поставам прашањето (нема класична општа тема за осигурување, туку поврзани теми како каско, регистрација и технички преглед), па тука ќе пишам.

Викендот што измина ме закачија во Куманово пред зградата на моите, додека ми била паркирана колата. Не беше оставено бројче, ама дознав која кола беше, исконтактирав со жената, согласна е да одиме со европски, не приметила дека ме закачила.

Дали ова вреди да се пријавува, не знам дали да се замарам со процедури, дали вие би ја терале постапката со европски за оваа штета?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ако имаш време да трчкаш по компании и да им земеш ќеш пари, се исплати. Под 100€ нема да бидеш. Е сеа ако наложуваат да одиш во некој сервис и да ти го префарбаат браникот (малку веројатно) јас да сум не би се нафатил.
Ова се вади и без полирпаста. Земи убава микрофибер крпа, стави малку сијај за садови и на суво помини без вода со малку стискање. После помини со вода и сигурен сум дека 99% ќе излезе.

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1922
Пријавете со европски, земи спогодбено колку ќе ти дадат.
Ова со малку бензин на едно крпче ќе излезе 99%, малку ќе остане за малер да разбиеш.