Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 4353300 пати)

Присутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5824
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Sega na FB gledav nekoe video, izlgeda kombinacija na loso obelezuvanje i pobrzo vozenje zasto od momentot na kakvo i da e odbelezuvanje ima prostor da se zakoci dokolku se vozi okolu 80max.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2672
Еднаш-двапати сум возел до Блаце, може некој да ми објасни како завршиле на автопатот воопшто? Од кружниот прв заминале накај автопат или?

Отсутен balanar

• Сениор
  • Пораки: 3017
Јас ќе останев сираче пред 30-тина години кога моите (а мајка ми бремена) се возеа со пријатели, а јас бев во друга кола и гледав како паѓа наеднаш, како на филм.

Дешавката е на пистата на Пониква. Семеен пријател фати право по пистата (не знам зашто), а ние продолживме по вистинскиот пат (десно се двои патот за накај Кочани).
Среќа, се задржа колата на едно дрво пред провалијата...

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7929
Тој дел накај Блаце е многу лошо и обележан, а и лошо осветлен. Особено делот кај кружниот.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1287
Јас пред три години негде после полноќ, заа секунда избегнав да не се качам на втториот кружен, наеднаш пред мене кружен, да возев побрзо од пропишаните 60, некој 85-90км на час што е дупло побрзо. Ама ипак, да беше малце осветелен можда не ке дојдеше до тоа.Како и да е за ум ми е другпат кај што е 60, вози 60. На такви делници. Како и да е таа делница е за нигде. 15км, автопат 3-4 години неможат да го направат. Колку за инфо Блаце->Приштина со оние висечки мосови е изграден за 4 години. 2015->2019.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Гарант тој со сеатот го претицувал тој со алфата.

Отсутен Tommy

• Легенда
Добро, колку возел овој со моторов, за да направи онаква штета на Алфата? И тоа директно по средина на возилото, во спротивен правец?

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7461
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Вика видеото му го пресече патот, од споредната улица се има приклучено сеатот без гледање изгледа и овој со моторот да го избегни, спротива во другото.

CSI carclub
« Последно менување: 09 Август 2026, 09:08:51 am Power to the people »

Присутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1614
Непрегледен е излезот од таа уличка пошто е од голема угорница. Јас мислам дека моторот толку брзо возел што тој не го ни видел. Лесна му земја на дечкото ама сепак најголемата кривица е кај него. Туку мене друго ми е прашањето... Што барал арачиновец по локални улички во Радишани?
In an Alfa Romeo, looking good is more important than looking where you’re going.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7862
  • French diamond
Ако не бил крив, не бегал ко курва.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1287
Непрегледен е излезот од таа уличка пошто е од голема угорница. Јас мислам дека моторот толку брзо возел што тој не го ни видел. Лесна му земја на дечкото ама сепак најголемата кривица е кај него. Туку мене друго ми е прашањето... Што барал арачиновец по локални улички во Радишани?

Има многу што?!?!
Ама мислиш МВР ќе се замара?!?

Отсутен Tommy

• Легенда

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30866
    • CARclub.mk
Имал многу, многу, екстремно многу среќа.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7461
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Арно со 280km/h се учука, на мали извртувања како се мота воланот на тесливе?  :D

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2987
Се мислев во која тема да го поставам прашањето (нема класична општа тема за осигурување, туку поврзани теми како каско, регистрација и технички преглед), па тука ќе пишам.

Викендот што измина ме закачија во Куманово пред зградата на моите, додека ми била паркирана колата. Не беше оставено бројче, ама дознав која кола беше, исконтактирав со жената, согласна е да одиме со европски, не приметила дека ме закачила.

Дали ова вреди да се пријавува, не знам дали да се замарам со процедури, дали вие би ја терале постапката со европски за оваа штета?

Своерачен потпис ;)