Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3410399 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3034
  • Слобода или смрт

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3134
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Свеж пример ќе дадам – на жена ми најдобра другарка е во Алмати, на некој проект работи сериозен за аеродромот. Вели: алкохол е забранет, зеро 0. Ако те фатат – депортација. Со возење значи никој не вози ни чашка, ни да помириса алкохол и да седне зад волан. Прекршоци – зеро 0. Дали е црвено светло, дали е паркирање – 0. Значи ред има. Биди кој сакаш, биди амбасадор, биди Доналд Трамп – одиш дома за било кој прекршок. Значи одма леташ дома, депорт, одма крај на приказна. Закони постојат, се почитуваат и нема прекршоци, нема дивеење, нема ништо од тоа. Тоа не се ни збори тоа се гледа и почитува.Во секој главен град има гужви секаде но има и ред во тие гужви регулурани.

Толку е, 21 век, 2026 година – а ние збориме „дрифтала и дивеела по град“. Ало луѓе, да има закон и полиција! А секој ден тоа го гледаме со мотори – што се прави? Кој нормален тоа прави со мотор, објасни ми? Кој нормален урла со мотор, да развие 200–300 метри со 200 на сат и да кочи хаос?А тек со аута што се се прави еве примери и ова е само дел од нешто бог знае тоа што не гледаме што се дешава.

Не е само во Скопје хаос, туку и ментална сообраќајна култура е низ цела Македонија, каде е башибозлук невиден. Кога немаш закон – немаш ни ред. Саркастично ќе звучи: „Што сакам ќе правам, нема казна.“ Е затоа сме тука кај што сме.“
Без оглед на години кога ке седнеш зад волан одговорен си и за себе и за сите други.Емисии,тв,портали со жута штампа ги извадила гаките, една убава едуктивна емисија билборд нема за сообраќајна култура народ гине како на трака во мкд ,човечки живот апсолутно ништо не вреди, зошто тоа е така кај нас? затоа што системот тој кој го води и тој не знае каде води.Да ве вода однесе!!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Не е Ауди, Сеат некој модел е. Куманово само да се пребаци у Тексас, нема друг спас. :D
Како шо видов на друга слика мене ми заличи на Фиат Крома.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
Сеат ибица првa генерација. Чудно, ама без трунка рѓа е од доле.
Мене 1.4 мпи, ми беше како ракета. Тек 1.9тди ако е...

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Во право се членовите, сеат е, поубо се гледа во возна положба.

А Куманово Македонски се зборува или е опционално?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
Сеат ибица првa генерација. Чудно, ама без трунка рѓа е од доле.
Мене 1.4 мпи, ми беше како ракета. Тек 1.9тди ако е...

Трета генерација.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560

У Куманово се збори на Кумановски. И ке се збори на Кумановски. :D

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080

Главно Кумановски дијалект се зборува. Има верзија дијалектот у секоја населба/село и има некои различни зборови и акцент. До Лесковац во Србија се исто се зборува. :D
Јас среќа кога бев во основно училиште се учеше на македонски литературно и беше задолжително, сега колапс. :D

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5928
Тука бев некаде со претпоставките

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614

Главно Кумановски дијалект се зборува. Има верзија дијалектот у секоја населба/село и има некои различни зборови и акцент. До Лесковац во Србија се исто се зборува. :D
Јас среќа кога бев во основно училиште се учеше на македонски литературно и беше задолжително, сега колапс. :D
Баш така, беше задолжително македонски литературно, не смееше да се обратиш на наставник на кумановски дијалект, можеше да „попиеш“ една воспитна :). Така и треба да биде, јас ден денеска користам исклучиво македонски литературно со колеги, соработници, дома со сопругата и децата, исклучок на дијалект правам само кога зборувам со Kумановец :)
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Присутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1997
Каранбол било ова според видеово се надевам сите се здрави и живи https://plusinfo.mk/poglednete-ekskluzivni-snimki-od-soobra-a-kata-na-patot-mavrovo-gostivar-se-sudri-a-4-avtmobili-i-4-motocikli/

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
живи да, здрави тешко
еден од моторите го извлекуваа со дигалка од провалија

првично 5 повредени има

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
Јас поминав од таму во период од 14 до 15 часот, пред да се случи сообраќајкава. Мотори летаа надоле, коли камикази колку сакаш комбиња малку помалку од коли. Добро е што нема жртви.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Некој искршен го креваат или се бори за живот овое "дигитални креатори" му се пикаат во нос да го снимаат па ни полиција реагира ни ништо.
Како стана толку ретардирано општеството?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
Кога се враќав од Охрид на 2-ри Август, исто имаше забодено мотор во кола. Ваљда не успеал да го налегне моторот доволно, и поминал на спротивната страна.