Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3869520 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Бар имате лежечи...
Ој у Пехчево или Свети Николе, ни коли нема...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
Накај Ваташа нема одено да виде што се лежечки ,и тоа на 200м има и се е различно на висина должина...
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2771
Хахаха јас ги видов тие накај Ваташа покрај Луда Мара.
Лудница колку се високи и чести, како на заебанција да се правени.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore

Инаку за жардинериите кои ги ставија пред месец време и  народски му дадоа име "Гробовите" според мене се глупост невидена.Не знам дали смее законски на улица да има такво нешто.

Дефинитивно се глупост невидена, прашањето е што е идејата? Зошто ги поставиле така? Или и тие што ги „измислиле“ под гас се цело време, па им текнуваат шашави идеи? :D

BTW, вчера празник некој да не било во Кавадарци, некој што се одбележува со тумбање коли? :D :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
Можеби жардињерите се глупави ама на Цветан Димов што поставија бетонски огради кај 2 полни линии беше најпаметното нешто колку и да е примитивно решение. Не сум видел сообраќајка мн одамна таму.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6293
@Simo - Carrier159 мноогу читаат низ Кавадарци, имаат дома 5-6 книги од сабајле прочитано па после до библиотека прелистале по некое дело и на крај кај @pirat_07 имаат одено, отварал печатница официјално :D. Читнале и таму по некоја уште топла, прва едиција разбираш и тоа е од многу читање и мене букви ми се имаат гледано пред очи, се дешава :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
И уште еден инцидент со моторче вчера во Кавадарци.

Нешто како за да избегнат отварање на врата од кола, паднале при маневрирање...

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2750
  • Шалабајзер
Се се, ама тоа лежечите кога влагаш во Кавадарци од страна на Глишиќ кај болницата ми се врв, толкави лежечи немам видено, еднашка у темница кога изрипав мислев готово толку, се откачи цела предница

Sent from my iPhone using Tapatalk
Не си ги видел поновите на другите улици.
Таму кај шо си изрипал ако не паднала предницата, тука колата на две ќе се преполови.
Веќе година дена не работам како комерцијалист на терен, али тие ми останаа у памет тука после болницата према тоа новото кружно токче, школо некое има мислам у близина

No turbo, no fun :)

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1308
Едно време имаше една слика со Giulia QV со скршен бандаш и демек „ха-ха, алфа...“ https://www.giuliaforums.com/attachments/download_20181218_122954_1545834119758-jpg.81352/

Али бандаши се кршат кога ќе ги акнеш у тротоар, не само на Алфи...

Мене искрено ми е жал за најубавото порше во МК (од новите). Не навлагам како се случило, дали од курч или нешто излетало, електричен тротинет можда прелетал...или куче, небитно, жал ми е за колата, стално кога ќе ја видев, завидлк ме фаќаше по малку :)

Има е едно жолто топ, на дилерите од Грчец

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Можеби жардињерите се глупави ама на Цветан Димов што поставија бетонски огради кај 2 полни линии беше најпаметното нешто колку и да е примитивно решение. Не сум видел сообраќајка мн одамна таму.
Их, физичка бариера е најбоља ствар на булевар. Туку оваа жардињера е помеѓу пешачки и место за паркирање на улица. Освен некој со бекатон што работи паричка да земе, друга логичка причина не гледам... Можда и цвеќара некоја, ако ги напунат со љубичици жардињерите :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Не е воопшто примитивно. Секаде кај што има дупла полна треба да има бетонски барикади. Ете кај Силбо беше тотално непроодно, и се реши со пластични столпчиња. Сега е проодно. Од друга страна сите паркинзи во Аеродром се со коли испаркирани на средина, наместо само по страните. Па некаде дури и во два реда.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Сигурно не се паркираат од хир или бес на срњде, најверојатно не ги збира од само од страна па се паркираат и по среде.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7123
  • Бенве сие бенве
Их, физичка бариера е најбоља ствар на булевар. Туку оваа жардињера е помеѓу пешачки и место за паркирање на улица. Освен некој со бекатон што работи паричка да земе, друга логичка причина не гледам... Можда и цвеќара некоја, ако ги напунат со љубичици жардињерите :D
7-8м пред пешачките премини во велес се блокирани со пластични стубчиња за да не се паркираат коли и да се гледа кога пешак ќе завлезе на преминот што по мене е многу добра работа. Во кавадарци и покрај тоа некој ги кршел и се паркирал и затоа имаат направено жардиниери од бекатон ниско доле за пак да има прегледност на пешачкиот.