Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3850068 пати)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
Него окулу пешаците. Јас би предложил пешаците да немаат право на предност. Само така можат да се заштитат. Многу ми е чудно како тоа имаат предност а се најслаба карика... лета на хауба и гине. Мислам дека треба да чекаат дур нема коли. И да нема многу пешачки премини преку булевари. Ограничување на брзина исто ми е булшит. По мене на булевари треба да се вози 70. Пошто на курац ми е булевар а треба да се влечкам.

70 на булевар значи дека повеќето ќе возат 89, затоа што до 90 ќе треба да платат само казна. Тоа би значело дека секој контакт меѓу кола и пешак ќе заврши со смрт. И да, прав си, пешачки треба да има кај соборна и следните да се кај Сити Мол, шо има да преоѓаат улица, нека си влезат у кола и нека идат кај сакаат, а не да ми пешачат тука ко некоја сиромаштија во бангладеш... 'бате пешаците глупи... стално пробуваат да стигнат некаде... пешки... 'бате студентите и средношколците, неспособни да управуваат со патничко моторно возило.

Море треба да се стрела на улица некој ако е виден како иде пешки и нема купопродажен договор при себе дека поседува ПМВ и дека пешачи во моментот само затоа што неможел со кола да упадне таму кадешто тргнал!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Проблемот е што тоа "имаш предност" луѓе си го врзуваат во крпче и мислат дека ништо не им се може, а напротив се знае како завршува и какви се последиците.
Знаеш каде ги закопуваат тие што имале предност? На истото место кај тие што немале предност.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
Да се деца па да разберам што трчаат преку пешачки и не гледаат, али возрасни луѓе, не ми се јасни, не гледаат ли кога поминуваат улица?

Да не грешам душа, страшно се вози низ градов, црвено како да го нема, али си бара пазење, тоа што си на пешачки не значи дека си ајронмен, имаш предност точно, ама може некој нема да те види, подобро застани него да те нема....

Зборењето на мобилен зад волан, а особено куцањето и скролањето, нема да го коментирам, мислам дека е тоа најголемото зло зад волан.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7655
  • French diamond
Проблемот е до СКОПЈЕ, секаде во светот пешаците имаат предност, па не ги газат, како глупавите шофери во Скопје што ги газат затоа што појма немаат од возење. Можи да се лутите, ама реалноста е таа.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2654
Него окулу пешаците. Јас би предложил пешаците да немаат право на предност. Само така можат да се заштитат. Многу ми е чудно како тоа имаат предност а се најслаба карика... лета на хауба и гине. Мислам дека треба да чекаат дур нема коли. И да нема многу пешачки премини преку булевари. Ограничување на брзина исто ми е булшит. По мене на булевари треба да се вози 70. Пошто на курац ми е булевар а треба да се влечкам.
Пошто кој му е крив на пешакот што нема пари да си купи возило па мора на дожд/ладно/жешко да пешачи.
Пошто на тој у кола на клима може да вози и да гази пешаци дека е појак? Арно што законите не се носат според тоа кој е појак. Тогаш смртна казна на секој што нема да пропушта пешак па да добијат сила пешаците?
Второ, зошто ти е булшит ограничувањето на брзина кога по секако никој не ја почитува? Дали некогаш си возел помалку од 70 на булевар? Ако има можност сите возат над 70. Не гледам поента кога знаците за брзина одамна изгубија секаква важност.
И последно ако те нервира влечкањето и гужвите во град, пресели се во друг град. Или ако те нервираат сообраќајните решенија во градот, пресели се во друг град. Секаде во светот пешаците имаат првенство освен ако нее регулирано со семафори.. тоа што има гужви, и пешачки премини на секој чекор не се пешаците криви.
 Законот за кој има предност си е идеален би бил тас таман кога и сообраќајните решенија би биле таман
« Последно менување: 26 Јануари 2022, 21:30:31 pm brm brm »

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15122
  • Пудингот на шоферството
Мене досега пешак низ Европа ми нема така изрипано пред кола/камион како низ Битола или Скопје.
Те гледа дека си блиску си застанува си почекува да поминиш и после тоа си поминува улица.
Некогаш кога ќе застанам дури збунет е оти сун застанал па крева рака,поздрави честитки...
Е овие со точаците не ги можам и тоа мал дел се такви ама стварно па гибат како глувци.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
Мене досега пешак низ Европа ми нема така изрипано пред кола/камион како низ Битола или Скопје.
Те гледа дека си блиску си застанува си почекува да поминиш и после тоа си поминува улица.
Некогаш кога ќе застанам дури збунет е оти сун застанал па крева рака,поздрави честитки...
Е овие со точаците не ги можам и тоа мал дел се такви ама стварно па гибат како глувци.

Kaj скандинавците е многу нормално поминување улица каде нема пешачки, пред некој месец кога стоев на семафор и чекав зелено, сите проаѓаа... другарот ми рече, пер, Jaywalking е општо прифатено и ок е, кулирај, ако нема кола, ок си, ајде, ладно е.

Патем, Шведска мислам дека има нешто како најмалку сообраќајки и најниска стапка на жртви ор самтин'...

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2121
Има разни карактери али со малце памет се проценува дали може да ти знастане или не само што сите се прават паметни во некој ситуации и искачаат лоши работи. Ја практикувам додека не почне да подзастанува успорува нога не спуштам или проценам дека е доволно далеку, ми се има случено и на зелено за пешаци неколку пати да помине некој на црвено и таму чекам и лево десно глава, кај железничка да не го практикував тоа на хауба ке ме кренеше момак што си гледаше во телефон и кога примети што ке направеше почна да крева раце од кола, сето ова почнав да го практикувам одкако ко детиште во ченто на семафори исто на зелено за пешаци еден паметен го имаше дадено својот голф на детето да вози и да не ме повлекоа од позади јер тогаш не ни гледаш лево десно зелено ти се пали пичи ке ме собереше детето. Да се подигне вниманието од двете страни и да се пуштат камерите тие што цепаат на црвено да се казнуваат ке се смени менталитетот малце

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Oti be nikoj ne velit afrika kako e, ekvador negde nataka, svedska, norveska kako bilo.
da su sakal svedska kje su posol tamo. Sega aj nekoj da mi gi trenirat refleksie dali kje zastana. E edni koegi ko bea francusko, toa prednost si go vrzaa v krpce, abe ni semafor ni burtur gledaa, francuzive gumi iskinaa xD

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610

Kaj скандинавците е многу нормално поминување улица каде нема пешачки, пред некој месец кога стоев на семафор и чекав зелено, сите проаѓаа... другарот ми рече, пер, Jaywalking е општо прифатено и ок е, кулирај, ако нема кола, ок си, ајде, ладно е.

Патем, Шведска мислам дека има нешто како најмалку сообраќајки и најниска стапка на жртви ор самтин'...
a ako imat kola ? nemat dugminja i pametni semafori tamo ushte  ko kaj nas ?

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Одвај чекате некој да умре, да га ебу...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2522
Мене велосипедист ќе ми се качеше на хауба вчера кај бивш цветен пазар. Возев 30 у лева лента, а он ми беше од лево. Лагано си се пребаци десно преку булевар и не ни сврти поглед назад дали има кола. Отворив прозор и му кажав полово да општам со женскиот му родител.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Ај да ги тужиме пешаците што погинале, што велите?

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10583
Проблемот кај возачите е стилот на возење низ град, 0-100 за 5 секунди, односно 0-50 за 2 секунди.

Проблемот кај пешаците е што одејки по тротоар, веднаш и без застанување почнуваат да преминуваат пешачки.

Пред некој месец пишав во некоја тема за една девојка на точак што постапи на ист начин. Си возеше пред мене на 10 метра по Васил Ѓоргов и без да погледне дали има некој позади нејзе, си сврте одеднаш по пешачкиот пред Загребска, колата од спротива за малку ќе ја бапнеше, веќе ја гледав како лета и паѓа врз моја хауба, си продолжи нагоре по Загребска ко ништо да не се случило.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Ај да ги тужиме пешаците што погинале, што велите?
Им пресудија Миле, и тоа без тужба.