Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3849792 пати)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4776
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Вчера бев позитивно изненаден од сообраќајната култура во Куманово, возење 40-50 низ град, употреба на жмигавци дури и на ПРЕСТРОЈУВАЊЕ, почитување вертикална и хоризнотална сигнализација = БРАВО! Претпоставувам дека се должи на зачестено полициско присуство и казни.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
https://skopje1.mk/archives/160896

ОЈО со детали за сообраќајката во Ново Лисиче каде загина едно лице

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4288
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15122
  • Пудингот на шоферството
Комерцијалист,летаат по пат пошо треба да поминат 3-4 градови со еден куп магацини или продавници.
Пред година дена еден ваков со Шкода Скала ми се пробуваше на Плетвар,на мостот пред тунелите забега и се удри со задницата во банките на мостот.
Среќа не се исфрли тркалото па после почна нормално да вози.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20379
https://skopje1.mk/archives/160896

ОЈО со детали за сообраќајката во Ново Лисиче каде загина едно лице

Слабо детали, бев синоќа таму. Многу е нејасно како се случила сообраќајката.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1557
Се е до платата,дај му 3000€ плата да видиш како ќе чека да поминат возилата,а и возилата ќе си застануваат на пешачки нема толку да се брзаат.
Е сеа пак ќе има бричој,ама малку ќе бидат.

Да му дадеш плата 3000 евра за да застане на пешачки? И ја би сакал таква работа...
Да се растерети од секакви грижи.
И 2 пати да размисли што ќе изгуби :)

Прво треба да ги заслужи.
In an Alfa Romeo, looking good is more important than looking where you’re going.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10583
Се е до платата,дај му 3000€ плата да видиш како ќе чека да поминат возилата,а и возилата ќе си застануваат на пешачки нема толку да се брзаат.
Е сеа пак ќе има бричој,ама малку ќе бидат.

Да му дадеш плата 3000 евра за да застане на пешачки? И ја би сакал таква работа...
Да се растерети од секакви грижи.
И 2 пати да размисли што ќе изгуби :)

Прво треба да ги заслужи.
Добро газда, добро ;D

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1156
Вчера бев позитивно изненаден од сообраќајната култура во Куманово, возење 40-50 низ град, употреба на жмигавци дури и на ПРЕСТРОЈУВАЊЕ, почитување вертикална и хоризнотална сигнализација = БРАВО! Претпоставувам дека се должи на зачестено полициско присуство и казни.

Во некој друг град си бил ти, ова сигурно не е во Куманово. :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Е де Кичево 30 возиме, а пошто ни фалат семафорите кружните тотално ги игнорираме.
Видеово е од група, не знам колку е достапно

https://m.facebook.com/groups/maskidomakinskimuabeti/permalink/1705397383133699/

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4776
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)

Во некој друг град си бил ти, ова сигурно не е во Куманово. :)
Имам и видео доказ :) и јас се изненадив не ми е прв пат во Куманово, затоа пишав, што се случило со кумановци, да не шибнале дрога у пијачките?

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1557
Него окулу пешаците. Јас би предложил пешаците да немаат право на предност. Само така можат да се заштитат. Многу ми е чудно како тоа имаат предност а се најслаба карика... лета на хауба и гине. Мислам дека треба да чекаат дур нема коли. И да нема многу пешачки премини преку булевари. Ограничување на брзина исто ми е булшит. По мене на булевари треба да се вози 70. Пошто на курац ми е булевар а треба да се влечкам.
In an Alfa Romeo, looking good is more important than looking where you’re going.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Im dale po 3.000 eu xD

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18026
Него окулу пешаците. Јас би предложил пешаците да немаат право на предност. Само така можат да се заштитат. Многу ми е чудно како тоа имаат предност а се најслаба карика... лета на хауба и гине. Мислам дека треба да чекаат дур нема коли. И да нема многу пешачки премини преку булевари. Ограничување на брзина исто ми е булшит. По мене на булевари треба да се вози 70. Пошто на курац ми е булевар а треба да се влечкам.

Жал ми е што размислуваш така.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Проблемот е што тоа "имаш предност" луѓе си го врзуваат во крпче и мислат дека ништо не им се може, а напротив се знае како завршува и какви се последиците.