Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Ko Sportex и LP да го сечеле столбов ... (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Има велосипедски патеки на сите поголеми булевари и улици,само изгледа велосипедистиве се слепци дури и со црвено им ги обележаа ама џабе,стока остаје стока.
Да беше само таму таков случајот арно ќе беше, работата е што скоро секаде е така каде што има обележани велосипедски патеки увек се узрупирани или од возила или од пешаци. наравучение терај си точкот по кеј на стаза и мирна глава
Дени ај земи еден точак и пробај провози се низ градов “регуларно“. Да видам кој поглед ќе го имаш после.
Цитат: Kimi R на 30 Ноември 2011, 11:55:09 amДа беше само таму таков случајот арно ќе беше, работата е што скоро секаде е така каде што има обележани велосипедски патеки увек се узрупирани или од возила или од пешаци. наравучение терај си точкот по кеј на стаза и мирна глава Еве јас ќе ти кажам. Има патека обележана покрај кеј, од плоштад накај мостот Гоце Делчев. Таа што е горе патеката не долу. По патеката се движат пешаци, и покрај тоа што е црвена и со симболи од велосипеди на неа! Па добро слепи ли се? Додека не се даде предност на точакот како што треба тешко од оваа култура. Ти имаш одево во холандија барем, знаеш таму како е со велосипеди и велосипедска патека.
Во Холандија е најлошо да си пешак, никој не те ебе 2%. Ќе ме згазеа 2-3 пати на тротар, уствари на велосипедска патека сум идел.Видов не видов, си земав и јас точак
Холандија е рај,и јас цум бил едно 3 пати во Холандија,камо да бевме ние ко нив..Култура,едно,друго...Единствено нешто што не ми се свиѓа во врска со таа држава е,у било кој град да си во 7 се е затворено..
Едно лице загина откако се преврте комбе на патот пред ВелесСообраќајот на автопатот не е во прекин, но се одвива на една коловозна лентаНа автопатот Градско - Велес кај селото Каласлари попладнево во 14:40 часот се случи сообраќајна несреќа во која, според очевидци, животот го загуби едно лице.Велешката полиција информира дека комбе „Ивеко“ со скопски регистарски таблички, од засега непознати причини се превртело и излетало од автопатот. Полицијата врши увид на местото.Сообраќајот на автопатот не е во прекин, но се одвива на една коловозна лента.http://press24.mk/story/makedonija/edno-lice-zagina-otkako-se-prevrte-kombe-na-patot-pred-veles