Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3884418 пати)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Човекот излегува од селото, селото од него не...
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Ko Sportex и LP да го сечеле столбов ...  :D :D :D :D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
„Па овде ли се става бандера бе срам ве било бе“

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Има велосипедски патеки на сите поголеми булевари и улици,само изгледа велосипедистиве се слепци дури и со црвено им ги обележаа ама џабе,стока остаје стока.

Пробај на партизанска кај буњаковец пазарчето вози по велосипедска патека. Нема место за пешаци, не па за точаци уште. Стока остаје стока :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Да беше само таму таков случајот арно ќе беше, работата е што скоро секаде е така каде што има обележани велосипедски патеки увек се узрупирани или од возила или од пешаци. наравучение терај си точкот по кеј на стаза и мирна глава :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
Стоката паркира на тротоари и нема место за пешак да помини а комоли точак. И затоа се вози на улица. А не дај боже па да возиш на тротоар ќе треба да набилдаш мускули од кревање и спуштање на точак, од ивичњаци и дупки.

Дени ај земи еден точак и пробај провози се низ градов “регуларно“. Да видам кој поглед ќе го имаш после.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
Да беше само таму таков случајот арно ќе беше, работата е што скоро секаде е така каде што има обележани велосипедски патеки увек се узрупирани или од возила или од пешаци. наравучение терај си точкот по кеј на стаза и мирна глава :)

Еве јас ќе ти кажам. Има патека обележана покрај кеј, од плоштад накај мостот Гоце Делчев. Таа што е горе патеката не долу. По патеката се движат пешаци, и покрај тоа што е црвена и со симболи од велосипеди на неа! Па добро слепи ли се? Додека не се даде предност на точакот како што треба тешко од оваа култура. Ти имаш одево во холандија барем, знаеш таму како е со велосипеди и велосипедска патека.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Дени ај земи еден точак и пробај провози се низ градов “регуларно“. Да видам кој поглед ќе го имаш после.

Дени е господин, само со кола се вози ;D

Точак, бус и најки се непознаница и простотилак ;D ;D ;D

Отсутен Kimi R

• Сениор

Еве јас ќе ти кажам. Има патека обележана покрај кеј, од плоштад накај мостот Гоце Делчев. Таа што е горе патеката не долу. По патеката се движат пешаци, и покрај тоа што е црвена и со симболи од велосипеди на неа! Па добро слепи ли се? Додека не се даде предност на точакот како што треба тешко од оваа култура. Ти имаш одево во холандија барем, знаеш таму како е со велосипеди и велосипедска патека.
хахахха таму имаат и семафори посебни на самите велосипедски патеки. чудно и смешно но функционира.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Во Холандија е најлошо да си пешак, никој не те ебе 2%. Ќе ме згазеа 2-3 пати на тротар, уствари на велосипедска патека сум идел.

Видов не видов, си земав и јас точак :)

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Холандија е рај,и јас цум бил едно 3 пати во Холандија,камо да бевме ние ко нив..

Култура,едно,друго...

Единствено нешто што не ми се свиѓа во врска со таа држава е,у било кој град да си во 7 се е затворено..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Kimi R

• Сениор
Во Холандија е најлошо да си пешак, никој не те ебе 2%. Ќе ме згазеа 2-3 пати на тротар, уствари на велосипедска патека сум идел.

Видов не видов, си земав и јас точак :)
тоа за точаците треба да пазиш, ама на улица чим стајш нога на коловоз одма ти кочат коли и те пуштаат да поминеш, ептен им е развиена сообраќајната култура, а не кај нас да ми е страв на пешачки да поминам пошо ако тој у прва лента ми застанал тој у втората е залетан и може да ме собере. плус не знам дали си приметил во холандија и покрај магистралните патишта имаат велосипедски патеки. само ај да не забегуваме тоа е западњачка кулутура која што ние никат нема да ја имаме.

Отсутен Kimi R

• Сениор
Холандија е рај,и јас цум бил едно 3 пати во Холандија,камо да бевме ние ко нив..

Култура,едно,друго...

Единствено нешто што не ми се свиѓа во врска со таа држава е,у било кој град да си во 7 се е затворено..
зависи кој ден има денови обично два во неделата кога работат до полноќ.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
Едно лице загина откако се преврте комбе на патот пред Велес

Сообраќајот на автопатот не е во прекин, но се одвива на една коловозна лента
На автопатот Градско - Велес кај селото Каласлари попладнево во 14:40 часот се случи сообраќајна несреќа во која, според очевидци, животот го загуби едно лице.

Велешката полиција информира дека комбе „Ивеко“ со скопски регистарски таблички, од засега непознати причини се превртело и излетало од автопатот. Полицијата врши увид на местото.

Сообраќајот на автопатот не е во прекин, но се одвива на една коловозна лента.

http://press24.mk/story/makedonija/edno-lice-zagina-otkako-se-prevrte-kombe-na-patot-pred-veles

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Едно лице загина откако се преврте комбе на патот пред Велес

Сообраќајот на автопатот не е во прекин, но се одвива на една коловозна лента
На автопатот Градско - Велес кај селото Каласлари попладнево во 14:40 часот се случи сообраќајна несреќа во која, според очевидци, животот го загуби едно лице.

Велешката полиција информира дека комбе „Ивеко“ со скопски регистарски таблички, од засега непознати причини се превртело и излетало од автопатот. Полицијата врши увид на местото.

Сообраќајот на автопатот не е во прекин, но се одвива на една коловозна лента.

http://press24.mk/story/makedonija/edno-lice-zagina-otkako-se-prevrte-kombe-na-patot-pred-veles

Абе Рики, мачка курот да ти го изеде, од памет ме извади!

Пријател тргна накај Велес со Ивекото од Охрид и уште не е стасан.

Сега му се јавив , отишол кај  мајка му прво!

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Poglednete go ova ali bidete trpelivi, akcijata e na krajot ;D

Not a valid youtube URL