Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3902196 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Комбето што се преврте вчера кај Градско го возел еден другар од кај мене од населба..... Пред да се случи несреќата застанал на бензинска да се одмори, се слушнал со жена му и се пожалил дека не му било нешто добро... Премногу жалосно, сочуство до неговата фамилија!!!

На која бензиска?

Од градско до Велес по автопат нема бензиска освен онаа на самото место каде е случена несреќата, ама таа не може да е никако.

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Пораки: 3853
  • Боинг 747
Not a valid youtube URLСекојдневно се среќаваме со вакви ситуации во сообраќајот. Не сум во можност ама ќе обезбедам камера за во кола и секоја снимка би ја праќал во МВР. Денес по втор пат ми се случува истото. На само вклучување на автопат само што почнав да навлегувам во лентата (се работи за трета лента) типче со BMW го мрзело од лева страна да престигнува и поштено си се престрои во трета лента и за среќа имаше господ па го видов на време ама битно гумите ги оставив во место. Ааааа да можев да го стасам па да му ја кажев оче наш од а до ш . Брееееееее Неписмен Народ дефинитивно

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1818
Комбето што се преврте вчера кај Градско го возел еден другар од кај мене од населба..... Пред да се случи несреќата застанал на бензинска да се одмори, се слушнал со жена му и се пожалил дека не му било нешто добро... Премногу жалосно, сочуство до неговата фамилија!!!

На која бензиска?

Од градско до Велес по автопат нема бензиска освен онаа на самото место каде е случена несреќата, ама таа не може да е никако.

Не знам тогаш, луѓево така зборат во населбава кај мене....

Но како и да е жално е многу, плус има и мало детенце....
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Ако застанал на таа бензиска, мора да се уклуќи на автопат од местото каде што паднал, што значи нема како за 10 метра да качи толкава брзина за да акне во страната од подвозникот.

така ако било само ќе се спуштел надоле пошто и да го сратувал комбето не може ни втора да стави до тоа место.

Народот сешто зборува....затоа прашам!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
Спортекс никој не рече дека застанал на бензиската во близина на местото на несреќата,тоа е само спомнато дека застанал на некоја бензиска.....  Инаку јас колку шо прочитав по нет,возел со голема брзина,така изјавиле очевидците и неговите колеги од фирмата кои ги претекнал по пат
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Спортекс никој не рече дека застанал на бензиската во близина на местото на несреќата,тоа е само спомнато дека застанал на некоја бензиска.....  Инаку јас колку шо прочитав по нет,возел со голема брзина,така изјавиле очевидците и неговите колеги од фирмата кои ги претекнал по пат

Па пишува од Градско идел!  Си одел од Градско до Велес по автопат со кола? Си видел негде бензиска?

А предпоставувам со каква брзина удрил пошто ги видов клиповите кај пријателов у полиција и има предтстава што е и какао е, затоа и коментирам!
« Последно менување: 03 Декември 2011, 14:37:26 pm Sportex »

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
Знајш некој од овие, Пецка?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9522
типично да се престигне по секоја цена, ех бре кај брзаа толку народов незнам

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Знајш некој од овие, Пецка?

Не знам осмица... Вчера слушнав на вести дека имало сообраќајка, па сега барав да видам што е.
А кој како не сум слушнал...
:(

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
Од Демир Хисарско село биле луѓето бе така пиши на точка. http://tocka.com.mk/index12.php?ID=55880 ...инаку слушнав вчера јас пожарна,4 брза помош поминаа  ;D ;D ;D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Спортекс никој не рече дека застанал на бензиската во близина на местото на несреќата,тоа е само спомнато дека застанал на некоја бензиска.....  Инаку јас колку шо прочитав по нет,возел со голема брзина,така изјавиле очевидците и неговите колеги од фирмата кои ги претекнал по пат
Човекот цел ден се жалел дека му е лошо дека го стегаат градите но морал да продолжи да вози зошо се знае со приватниците, дечкото работел конкретно во фирмата Нелт.. И му се јавил на колегата дали ќе може да му помогне со работата и се договориле да го чекаат у Велес но по пат добил срцев удар и изгубил контрола на комбето и излетал. Информацијата е од прва рака.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
nakaj 2:30 imase soobrakjajka raskrsnicata pred ramstor kaj evropski,leon plav dobro udren od napred imase i eden swift ama nisto nemase na nego,1 brza pomos i 3-4 krajsleri,nesto povekje?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
Собраќајка на раскрсница пред Нова Македонија накај 15:00. Леон плаво-зелен и свифт 99-00 керамика црвен. Партал беа и двете коли, на свифтот му фалеше цела лева страна а на леонот предницата. Свифтот беше унаказен скроз и фрлен едно 10-15м. Мислам дека немаше повредени сериозно, немаше крв нешто.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
od kaj ramstor idev ja ne mu ja vidov na sviftot levata strana a leonot parce bese napred,nekoj brkal semafor,najverojatno leonot