Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3415577 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Вчера и денес имаше полиција со ласер/радар/камера/снајпер шо и да е тоа, кај мостот за Сарај во џбуњ, пред 2ра патарина накај Тетово на надвожњакот горе монтиран само џандар со ласер и на патарина те пречекуваат. На влез во Тетово, на излез од Тетово, на влез во Скопје и кај Млечен.

Пречекорив брзина многу пати ама ситно, по 10-20км/ч....не ме застанаа ни еднаш, така да ваљда не ме сликале, назад возење ко баба доктор со пократка десна нога...100 пишува, 100 на темпомат.
Зошто си се устручавал да возиш испод 29кмч над?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Пишуваат и за 15 над, и за 21, си го јаделе луѓе. Јас не, а секогаш возам од 10 до 19 км/ч плус.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Пишуваат и за 15 над, и за 21, си го јаделе луѓе. Јас не, а секогаш возам од 10 до 19 км/ч плус.
Не е дали ќе го јадеш, туку дека од 11 до 29 е иста храната. Јал нејал. :)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Нисан знала јбг.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
До 10-15 толерираат во принцип. Скоро Те-Ск беа застанати на еден дел 100ка кај што е дозволено. Не видов ни знак ни ништо, со 115 поминав до нив, ништо. Ситниве казни не се интересни, освен ептен налог да мора 100 души да казнат. Инаку од 30 натаму е поинтересно. Ова за автопат. А за градска мислам дека и со 10+ запираат.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Пред 3год кај матично на Илинденска ме запреа:
Добро вечер господине.
-Добро вечер.
Каде брзате?
-Никаде не брзам.
Ај да видите колку брзо возевте.
-Ајде.
Ми покажува на радарот 62км/ч. Тука е 50 дозволено, да возевте маааалку побрзо ќе ви ја земевме возачката, a сега 25 казнени. Додека ми го кажува ова прелетува Поло чепнато со 150.
-А овој што прелета?
Негова среќа, сега тебе те застанавме.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Да, истата приказна од многу луѓе ја имам слушнато. Демек сега ти си на шалтер другиов свет не не интересира. Надвор може НЛО да прелета, астероид да падне... Ама не, ти си на шалтер и додека не те „услужиме“ друг не не интересира. Јбг тоа е што е.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1998
Колешкава гостивар со 160+ ја сликнал, а 2 коли пред нејзе иделе и она по нив, а на патарина само нејзе ја застанале 400 европски на лице место ако платиш 200 че или до 7 дена и сега возачката на колку ке летне којзне. Таму ако не се лажам 80 е на знак

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Пред 3год кај матично на Илинденска ме запреа:
Добро вечер господине.
-Добро вечер.
Каде брзате?
-Никаде не брзам.
Ај да видите колку брзо возевте.
-Ајде.
Ми покажува на радарот 62км/ч. Тука е 50 дозволено, да возевте маааалку побрзо ќе ви ја земевме возачката, a сега 25 казнени. Додека ми го кажува ова прелетува Поло чепнато со 150.
-А овој што прелета?
Негова среќа, сега тебе те застанавме.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

„Маааалку“ побрзо а тоа е 80кмч односно 18кмч плус од тоа што си возел. Муабет како да те измериле 79кмч, а не 62кмч.

Мене ме застанаа кај пошта пред неколку години. Дали 25кмч возев (кривина е).
Се брзате?
- Не.
Па зошто толку брзо тргнавте?
- *тишина“ Нормално тргнав.
Океј, пријатно.

Кај буњаковец на црвено стојам, они на 20 метри. Ме чека да тргнам. (тргам инстантно кога ќе се запали зелено)
Не чекаш ни секунда кога ќе светне зелено?
- Не, зелено е.
Мхм, мхм, ок, пријатно.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Колешкава гостивар со 160+ ја сликнал, а 2 коли пред нејзе иделе и она по нив, а на патарина само нејзе ја застанале 400 европски на лице место ако платиш 200 че или до 7 дена и сега возачката на колку ке летне којзне. Таму ако не се лажам 80 е на знак
12 месеци минимум ако има многу среќа. За такво пречекорување да не и залепат и кривично.
А барем јасно ли и е каков кретен е? Ај казната ке помине ќе се заборави, туку дали е свесна каков кретен е?

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Шо сторе колешката терање.   :o

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
12мес максимум е.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Шо сторе колешката терање.   :o
Се брзала да се качи.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1998
Тоа ти е кога ке се полеташ по други у колона и ке го сркнеш, лекција еднаш за секогаш не е никакво оправдување али сите еднаш сме се пуштиле у таква екскурзија.

Прашање пред некој ден имаше понашање на родинина што на обичен пат со 2 ленти застанува да сврти лево пред дукан со жмигавец уредно си чека да поминат колите од другата лента доага јети и застанува типов (као сврти) врти и искача од јетито пандур и се понања давај документи одма казна сврте на пуна лента нормална ли си нез што му дала и книшка за поени не знаел дека не важат, и за тоа и и се развикал и вика чекам се врака не ти пишав ме предомислија колегите требаше да те удрам па инвалид да те оставам, а нит му пресекла пат нит ништо проверивме ств не е пишана али патон е излижана лентите не се ни гледаат тука се дуќани  од едната страна поредени куки и нонстоп се врти така... или начекал жена и се испукал. Пример тоа што не е коректна сигнализацијата на патот може да не потпишеш пример сликаш патот и со тоа да се браниш на суд?

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD

...

Кај буњаковец на црвено стојам, они на 20 метри. Ме чека да тргнам. (тргам инстантно кога ќе се запали зелено)
Не чекаш ни секунда кога ќе светне зелено?
- Не, зелено е.
Мхм, мхм, ок, пријатно.

Ако тргнеш одма, зошто одма тргаш, ако не тргнеш во првата стотинка, веќе се легнати на свирката позади тебе. 🤷‍♂️🤷‍♂️