Вчера бев сведок на сообраќајката што се случи на раскрсницата со Рузвелтова и Гологанов. Во прилог слики:

Значи, Пасатот возеше од правец Ѓорче према Центар по Гологанов, а Пунтото вртеше лево од Гологанов према Капиштец.
Пасатот прелета на црвено со брзина вака произволно да кажам преку 120. Го лансираше Пунтото у трафостаница, ја лупна колата што вртеше после Пунтото, Корса мислам дека беше, ја лупна третата кола Аурис, и застана негде пред Интермецо.
Од Пасатот излегоа четири или пет шиптара онакви гнаси со тренерки со ултра тесни ногавици и голи глуждови, го има едниот како бега на последната слика, почнаа да викаат да се дерат на луѓево што беа тука, па и на повредените жени кои лежеа на тротоарот. Иритантно беше што за 3 минути се нацртаа едно 100 шиптара и кењаа нешо се издераваа на шиптарски. За 5 минути мислам дека беше пола полиција од Скопје на место на настанот. Ми се чинеше дека полицајциве што беа од рамковен, сите им беа другарчиња. Инаку подоцна разбрав дека ги прелетал сите раскрсници погоре на црвено.
После десетина минути, на десет метри од раскрсницата, нов судар. Овој пат резултат на банана државата што ги отвори кафаните па девојчици су мало попили:

Инаку дополнително ме изнервира дека буљашов со А класата и се закануваше на девојчево да му даде пари зашто немал возачка и не му била регистрирана колата. Среќа не се случи тоа и си останаа за полиција.