Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3426865 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
И претпоставувам го јадеш стапот со компликациите наречени „возач почетник“ и слично.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
И претпоставувам го јадеш стапот со компликациите наречени „возач почетник“ и слично.
Го замишљам Симо у возило до 66 коња.... :) Или у Цитроен Ами :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
А уствари Голф 6 е во прашање, го има на сликите  ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Е па нека пишат Марка: Голф 5, Модел: 6 ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98

Цитат
Според измените на ЗБСП, полициски службеник може да исклучи возило од сообраќај и привремено да го одземе возилото, до утврдување на техничка исправност, но не подолго од три работни дена. Доколку биде утврдена техничка неисправност на возилото која се однесува на предизвикување на голема бучава...

Меѓутоа многу ме интересира што им значи тоа исклучување и одземање до утврдување техничка исправност...што доколку се утврди дека возилото сепак било исправно?

Ништо, ќе му се јават, ќе му речат исправно ти е, ела земи си го.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
i sea? Nie treba da im go plakjame cehot na ovie kaubojcive sto si igrale pukotnica, taka li e?

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Има ли некое објаснување која е поентата на одземање нерегистрирано возило на Х период?

Па и на технички неисправното?

Ќе платам казна, ќе си ја земам колата, и што понатаму? Има насоки кои активности е задолжен да ги преземе сопственикот по подигнување? Колата нема да се поправи или регистрира сама од себе додека лежи во полиција, така да која е поентата на самото лежење?
ќе ти го попраат и ќе ти го вратат  .
Дени, сигурен си дека ќе може да се преполага?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Има ли некое објаснување која е поентата на одземање нерегистрирано возило на Х период?

Ќе платам казна, ќе си ја земам колата, и што понатаму? Има насоки кои активности е задолжен да ги преземе сопственикот по подигнување? Колата нема да се поправи или регистрира сама од себе додека лежи во полиција, така да која е поентата на самото лежење?
ќе ти го попраат и ќе ти го вратат  .
Дени, сигурен си дека ќе може да се преполага?
Тоа е целата поента. И со книшката беше така. 100 поени и ти земаат возачка трајно. И мораш да преполагаш.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига

Поентата е дека 90% од простиот плебс во државава, ќе ја земе нерегистрираната кола или неипсравната и ќе си рече абе у просек еднаш у 10 години ме запира полиција, поефтино ми е казна да плаќам отколку да поправам крш и пак ќе влезе во кола да вози. Епа затоа колата у апсаана и го поздравувам потегот.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
И на преса треба.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

Поентата е дека 90% од простиот плебс во државава, ќе ја земе нерегистрираната кола или неипсравната и ќе си рече абе у просек еднаш у 10 години ме запира полиција, поефтино ми е казна да плаќам отколку да поправам крш и пак ќе влезе во кола да вози. Епа затоа колата у апсаана и го поздравувам потегот.
Еднаш у 10 години штета да има, колку 100 регистрации ќе фати.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Ама не ги плаќаш, или ќе се отепаш од приватни тужби судој адвокати. А чим те застанат бентли ново да е од салон ќе ти најдат маана. Сум го видел ова, застанаа пежо, уште најлончината му стоеја, 2 саати вртеа, цело време као проверуваше течност дали за шофершајбната и на крај као нема течност (после 5-6 прскања) му пишаја 200 еу. И мене ми пишаја за некоја сајла, а предното црево од кочницата беше пукнато, за него ништо не рекоја, ама битно за наше добро било.