Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3427257 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Горат да. Ако се кинески фаровите.
После сообраќајка скапи се оргиналните.

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
А може и да ја има запалено некој, многу веројатно ако газдата на алфава е полицаец :D
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
Може на некој му здосадило да се бори со тешкиот волан и кумплуг и ја запалил, би го сфатил :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Да да, фејслифт е оваа изгоренава, постара е мојата, така да се уште е жива во Центар :)

По снимкава гледам дека повеќе деснава страна гори, така ништо чудно и да е инсталација, некој фар, што и да е.

@Sase_91 тежок куплунг да, најчесто, ама воланот барем мене не ми бил никогаш тежок  ;D

Отсутен Sase_91

• Сениор
Може не си видел полесно :D Јас ја возам често а покрај тоа возам и други коли, и смрт ми е кога треба да се качам во неа за низ град. Додуша не само мене, како шуга ја избегаваме сите у фамилија а и на работа :D Не е добро градско возило.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Воланот супер си е. Поновиве аута со електрично потпомогнато серво, како у супа да мешам кога вртам со воланот :)
Али се согласувам дека е можно газдата да ја спалил, и јас сум на чекор до спалување на 147-цата, поради куп глупости (воглавно старост и истрошеност) со кои не сакам веќе да се справувам ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
@Sase_91 добро, и ти си во право за полесно, али дефинитивно сум видел потешко (хинт: застава), па ова ми е како путер  ;D

Отсутен Sase_91

• Сениор
@Simo - Carrier159  Во право си, годините и километрите си го прават своето, кај сите коли е така без разлика на брендот. Јас сеуште неможам да се пожалам од релијабилити на колата рака на срце. Со оглед на тоа што мине 25к годишно и релативно малце пари се даваат на нејзино сервисирање ама мн ме нервира воланот, кумплугот и кругот на вртење. :D
Кај и да е ќе треба и јас да ја сменам, да ја запамтам по издржливост :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Мене кругот на вртење ми е проблем #1
Тешкиот куплунг се реши со новиот сет.
Воланот not bad, not terrible.

Отсутен damjanku

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
^За кругот за вртење не сте возеле 146ка изгледа, уште помал круг на вртење има, јас кога се пребацив од 146ката на 147 се препородив во тој поглед ;D

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Мене кругот на вртење ми е проблем #1
Тешкиот куплунг се реши со новиот сет.
Воланот not bad, not terrible.

Не можев подобро да го кажам за кругот на вртење, скоро секогаш ми е проблем при паркинг. Многу кажуваат дека е поради комплицираната предница. А (не)прегледноста на задната шофершајбна ми е проблем #2.

П.С. Ќе одам пролетва во Белград, се мислам дали да купам сет од таму, треба да го препрочитам цело патешествие од @marjanot (тој порачуваше ако не се лажам)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
Од Дојчландија порачував јас, ама има повеќе колеги клабери кои се сториле со сет од Србија

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Грешка во чекори, прости ми, ќе се растрчам, ќе побарам кој купуел од Србија :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Певтини се србија ?

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD