Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 4220922 пати)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2755
  • Шалабајзер
на 60 мали се шансите за погинати, а со тек на годините побитно да не се испотепаш него да делиш правда. Ако го казнат за на  црвено-го казнат, ако не гледаш глата на рамења да ти остани, и некако повеќе го следиш сообраќајот, пазиш и некој друг да не те собере, не гледаш само зелено.
Затоа никад не се трга одма од семафор, мал милион пати сум начекал камикази навечер како прелетуваат пред мене

Sent from my iPhone XS using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2656
Скоро со било кое возило од 21ви век (а поготово од поновите) со ~70-80кс може многу лесно да се постигне брзина од 100км на час во град. Било кој шофер, млад/стар искусен не искусен ако одлучи да ја стисне до крај гаста на подолго време, ќе се најде во ситуации тешки за преживување.
Јас сум видел секакви коли, од бмв од 90тите, голф 4, до понови коли кои летаат со 120 по булевари и кочат многу касно пред раскрсница. Или во пригратски населби, села, локални патишта. Брзо возење, си е брзо возење.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Vcera na avtopat negde kaj ilinden vozam 110 labavo, use nezagreala kolava i se ligavam i gleam na retrovizor 3 koli mi se priblizuvaat so warp9. Eden me pomina vo treta lenta jas vozam vo sredna drugiot poso izgleda nemase kade od desna strana vo nadesna lenta me preleta pri sto kolata mi se pomesti a kolata ne mi e bash perduv lesna.
Site so stipski tablici, mercedes C, a3ka i nekoj SUV.

Ocigledno se trkaa..

Neznam koga ke se stavat kameri koi ke merat i ke letaatkazni.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34541
  • Таков е животот... јебига
на 60 мали се шансите за погинати, а со тек на годините побитно да не се испотепаш него да делиш правда. Ако го казнат за на  црвено-го казнат, ако не гледаш глата на рамења да ти остани, и некако повеќе го следиш сообраќајот, пазиш и некој друг да не те собере, не гледаш само зелено.

На 60 иначе ги прават краш тестовите и на таа брзина се гине многу лесно. Врат лесно се крши, слезина лесно се пука, глава многу лесно се удира во страничен столб и стакло шти што следи мозочен удар.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
60 ако возиш најверојатно ќе застаниш без да се удриш.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34541
  • Таков е животот... јебига

А со 60 ако те удри кола ма пешачки, ќе преживееш?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7638

А со 60 ако те удри кола ма пешачки, ќе преживееш?

Ако таа кола вози 80, најверојатно ќе го помине пешачкиот пред ти да го поминуваш... и нема да те удри. ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
Ќе се испулиш лево-десно и ако вози некој 60 и е на <20 метра од пешачкиот ќе го почекаш, оти тој тебе ќе те изгази, не ти него, секако ако си пешки.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Шта би било кад би било.
Овие што направиле сообраќајка како и повеќето што ги читаме по порталиве, далеку се од оние предвидените граници за брзина, така да свесно си го бараат со боринче. Лошото е за оние што не се криви, што се наоѓаат на лошо место и време.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Аве свесно не свесно, од ко ќе сњ десит ќе се свестиш, ама касно е. Не би рекол дека свесно бараат беља, оти некој пат ти се чинит дека све што летат се јадит, млад си, еуфорија, андреналин...
https://streets.mn/2016/06/23/chart-of-the-day-pedestrian-crash-survival-rates-by-age-and-speed-of-car/   

Отсутен The Seventh Son

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 249
Da vozele golf dizel mislam deka nema da doslo do vakva rabota ,oti dizel te tera da vozisp oleka da ne trosi......a bmv te tera da letas takva e taa masina saka da ja stiskas. so lesno neka im e na preziveanite a za pocinatiot poveke pamet von arediot zivot....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45192
  • Il Moderatore
Од кај знаеш дека BMW-то не е 320d?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4786
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)

Отсутен Mikius

• Легенда
Досадно е веќе ова.
Време е да стават лежечки ритчиња и на Партизанска.
Можеби ќе гледаме и скокови во далечина ;D