Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 4222839 пати)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
Џабе се видеа пред возачка,многу сака кај нас... Летоска заради вакви куртони шо возат 200 изгубив другар сопатник ни крив ни должен, шоферот на лице место, една девојка инвалид, другите уште се опоравуваат,...Куртонот колку шо разбрав набрзо после случајот имал друг голф веќе купено..Ќе полежи малце Демир Хисар во психијатриска  место да скапи затвор и тоа е тоа.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2949
Не знам дали сум само јас, дали годините си го прават своето  :-X,  ама откако ја купив колава и почнав да ја средувам по мој вкус т.е  се замарам да изгледа и внатрешно и надворешно како што сакам (сервиси, барам знакчиња што фалат, сијалички, капачки, секакви дрангулии) - некако многу попретпазливо возам.
И тоа не ја пазам затоа што е нова во мој посед, туку затоа што сакам да вози како што треба и да изгледа по мој вкус, а ризичното возење многукратно го намалува тоа.

Слично мислење имав и кога ја имав претходната кола, само дека беше многу постара, па не се замарав толку козметички. Како ја одржував механички и начинот на возење секако си го пазев.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3945
Немаше ваква случка во Скопје на јужен булевар пред неколку години? И таа со деца без памет во бмв.

Sent from my Redmi

Не беа деца...

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Немаше ваква случка во Скопје на јужен булевар пред неколку години? И таа со деца без памет во бмв.

Sent from my Redmi

Не беа деца...

Да. Кровот беше отсечен. Ѕидот каде што удрил кровот беше цел црвен. Ама и тоа џабе, брзо забораваат луѓето...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7638

Sent from my Redmi

https://a1on.mk/macedonia/foto-izvlecheno-bmw-to-so-koe-zaginaa-5-momch/

Истрагата покажала 218км/ч..

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4786
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Јас викам дека нема теорија 218 да забрзаат на таа улица со таа кола, 150 се јаде некако....уствари порано до крај на Рамстор беше улицата, ок можно е.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Не знам дали сум само јас, дали годините си го прават своето  :-X,  ама откако ја купив колава и почнав да ја средувам по мој вкус т.е  се замарам да изгледа и внатрешно и надворешно како што сакам (сервиси, барам знакчиња што фалат, сијалички, капачки, секакви дрангулии) - некако многу попретпазливо возам.
И тоа не ја пазам затоа што е нова во мој посед, туку затоа што сакам да вози како што треба и да изгледа по мој вкус, а ризичното возење многукратно го намалува тоа.

Слично мислење имав и кога ја имав претходната кола, само дека беше многу постара, па не се замарав толку козметички. Како ја одржував механички и начинот на возење секако си го пазев.
На друг начин се гледа купеното од свој џеб.

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2949
Тоа секако, ама претходната кола беше подарок од родителите. Ќе да е до карактер...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22381
Возачот може и да не бил возач почетник така да подобро да не се носат заклучоци толку брзо.

20 години има.
Не знам дали полагал на 16 или 17 години.
И не е само дека возел кола над 70 kW, туку и во каква состојба, особено задни гуми.

Еден куп половњаци "премиумци" имам низ населба со по 2-300.000 поминати километри и патика гуми.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7638
Напухај се бјало и џабе ти е и кола и гуми и све после тоа. :)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4786
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Возачот може и да не бил возач почетник така да подобро да не се носат заклучоци толку брзо.

20 години имал*
Не знам дали полагал на 16 или 17 години.
И не е само дека возел кола над 70 kW, туку и во каква состојба, особено задни гуми.

Еден куп половњаци "премиумци" имам низ населба со по 2-300.000 поминати километри и патика гуми.

Пунети амортизери, патика гуми, лпр плочки, дискови ко цедиња, абс пумпа средена(исклучена преку ОБД за да не свети сијаличка)....и нормално CHIPPUVANOO на 1000 коња кај другар на лаптоп дека мераклија е, ептен се разбира, сам ги прави мапите.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
@Stratro нема врска дали има 20 години, може полагал одма после роденден. Јас 2 недели после 18ти роденден имам возачка извадено и возач почетник си две години откако ќе ја добиеш.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22381
Колата е на совозачот (или на татко му).
Али небитно е веќе.
Детево отиде, другите 4ца се во ред.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612

На друг начин се гледа купеното од свој џеб.
Малку поскапо купеното и со крв и пот заработено.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2656
Потресно... Многу ми е жал.
И да не е битно чија е колата и дали е возач повеќе од 2 год. Ама мислам дека муабетот беше дека најчесто, помладите не размислуваат баш за своја безбедност, оти ретко некој на 50 год да вози 200 во град.
 Како и да е, законите за возач почетник се малку дискутабилни, ама веќе кога ги има, а и за макс дозволена брзина треба да се спроведуваат. Со казни, почести не толку високи казни ама чести и полиција да има низ врадовите самата појава на полициско возило е подруго...