Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3425864 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
Јас увек бегам од такви будали. Тргни му се од патот нека крши глава.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Не мора баш да се закочи, но може благо да се пипне кочницата колку да светнат штоповите и да се даде до знаење дека претерал тој позади со агресивноста.
А што ако си некаде автокоманда кај лукоил, нема густ сообраќај а ти си на лева лента возејќи точно 50км/ч по џпс и во меѓувреме некој позади тебе ти се лепи. Подобро е да се тргнеш и нека крши глава или па благо да маваш на кочница?

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
pricinata n abrzanje ne ja znaes, zatoa koga si po GPS tije 50 si ides u desna lenta taka kuliras i si vozis 50 drugite ne te zanimaat... jas taka praamko vozam bez nekoj obvrski so 50ce se trgam na desna lenta,u levat atoj kade brzal ne me zanima... ;)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Не мора баш да се закочи, но може благо да се пипне кочницата колку да светнат штоповите и да се даде до знаење дека претерал тој позади со агресивноста.
А што ако си некаде автокоманда кај лукоил, нема густ сообраќај а ти си на лева лента возејќи точно 50км/ч по џпс и во меѓувреме некој позади тебе ти се лепи. Подобро е да се тргнеш и нека крши глава или па благо да маваш на кочница?
Тоа е булевар и левата лента не е брза лента, нека изволи на десна и нека вози колку сака, можеби на 500 метри понатаму ќе вртам влево на семафорите.
Ако е упорен да му се тргнам и ми беснее со аблендирање, свирење, лепење, нема да мавнам на кочница, само ќе ја пипнам.

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Значи инат терање. Топои

Отсутен Mikius

• Легенда
Тој инат, и јас инат.

Пред некое време на автопат се спремав да претекнувам колона камиони, пред мене се престрои една кола да ги претекнува, намалив брзина. Во исто време позади мене се залепи еден мандрак и почна да аблендира, каде да му се тргнам, под камионите?

Ја пипнав кочницата (со пипкање не кочиш, само ги активираш стоп светлата), да видиш како отстапи и направи растојание.
Откако ја поминавме колоната од 4,5 камиони, и тој пред мене и јас, се престроивме десно, тој отпозади имаше слободна лева лента да прави што сака.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Не станува збор за инает туку за силувачи, а такви за жал има се почесто.
И јас се тргам кога можам, ама мн често нема кај да се тргнеш, а до браник ти се лепат баш кога нема кај да се тргнеш. На Партизанска во 4пм по работа на таа гужва има силувачи колку сакаш, возење до браник, слалом од најлева лента во најдесна, свирење ако на семафор не тргнеш уште на жолто...
на автопат исто светење колку да сакаш, а десно од тебе имаш камион/автобус што го претекнуваш...
Додека државава не почне со конфискација на коли ради иживљавање и предизвикување општа опасност, ништо не бива од нашиов сообраќај. Секој ден нервози и пцуење до 100 колено

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
Секое снимање на јавен простор е законско.

Зошто тогаш снимање од кола додека возиш на јавни патишта е незаконско со предвидена глоба 400 евра?

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
Озбилно е ова? Јас па имав во глава замисла да си набавам едно камерче.  :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Зошто толку напинање ко имаш 2 ленит? Не  си на автопат, од кај сакаш претицај.
Пасат, озбилно е, мојш  да снимаш, но не да објавуваш. Оние што објавуваат кај што им крадат бицикли и при тоа имаат фатено дел од улица на пример, можат и да го јадат ... јбг. А за на суд не знаа како е.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Озбилно е ова? Јас па имав во глава замисла да си набавам едно камерче.  :D

Купи си слободно, никој не смее да ти писне. Јас си имам и си го користам редовно.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212

Зошто тогаш снимање од кола додека возиш на јавни патишта е незаконско со предвидена глоба 400 евра?

Најди го законот.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Тоа е булевар и левата лента не е брза лента, нека изволи на десна и нека вози колку сака, можеби на 500 метри понатаму ќе вртам влево на семафорите.
Ако е упорен да му се тргнам и ми беснее со аблендирање, свирење, лепење, нема да мавнам на кочница, само ќе ја пипнам.

Taка е.
Кога брзам некаде ( каснам), се снаоѓам како знам низ сообраќај, се престројувам или претекнувам или ако нема каде, дремам мадро.
Не се лепам до браник, не аблендирам и најмалку очекувам никој да ми се трга во лева лента ко да сум Тито.
Исто важи и кога мене ми се лепат, а на мојата делница до работа тоа се случува секојдневно, иако никогаш не возам 50.

Отсутен Mikius

• Легенда
Ако баш паралелно со мене вози некој со иста брзина, нема никој позади или пред него, не сум на лента на која на 200 метра понатаму треба да вртам лево, ќе најдам начин да му ја ослободам лентата.

Некни па на Партизанска на десната лента за вртење вдесно ми аблендираше еден.
Требало од Румунска на семафорот каде свртев влево за на Партизанска да стиснам на гас до 90 и јако да кочам пред вртењето вдесно за на 8 Септември.
А тој не знам од каде никна и со колку возел кога ми се залепи, ме помина на 8 Септември и секако дремеше на  семафорот погоре  на Теодосиј, застанав позади него 10тина секунди подоцна.
Џабе курчење.
« Последно менување: 20 Ноември 2020, 21:18:23 pm Mikius »

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880

Најди го законот.

Повели

https://porta.mk/400evra-kazna-za-nezakonsko-snimanje-vo-auto/