Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3426887 пати)

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6580
Во Полска врие од вакви пијандури позади волан и иста е реакцијата. Лево десно, лево десно и ќе опне некаде на крај. Преку 2 промили моја проценка.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
moja procenka u rudnik slednite 5 godini na drustveno korisna rabota oporavuvaJne, i ako ne e oporaven onda uste 3 godini...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
Среќа што има снимка, се надевам ќе ја види некој, без снимкава ќе го јаде овој со БМВ то, ударот е во лентата каде што треба да е Спаркот, ако нема траги на кочење и ако претпоставиме дека овој во Спарков не е пијан туку куцкал на Вибер, според полицијата БМВ то е криво како од шала. Ова е МНОГУ МНОГУ заебано, ни крив ни дужен тој со БМВ то ќе го лежи шоферот во Спаркот доколку загинал. Тука без траги на кочење и снимка ниедно вештачење нема да го направи Спаркот крив.
Знам дека после снимкава мојов муабет звучи глупо, ама замисли да не сте виделе снимка, само излетани коли и удар во лентата на Спаркот...

Затоа кога се вози ниту алкохол ниту мобилен, само патот пред тебе и макс 20-30 над дозволено.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Нема да е криво БМВто затоа што е страничен удар, од трагите ќе се види која кола во која лента била.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Ако се сака да се види.

Еднаш и јас го јадев стапот во банално потчукнување...

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
Ako ne bese snimkata ke bese: klasicen sofer na bmw, prebrzo vozel, zadna vleca, mu zalizgala v krivina i gi otepal lugeto od sparkceto ni krivi ni dolzni.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
Среќа што има снимка, се надевам ќе ја види некој, без снимкава ќе го јаде овој со БМВ то, ударот е во лентата каде што треба да е Спаркот, ако нема траги на кочење и ако претпоставиме дека овој во Спарков не е пијан туку куцкал на Вибер, според полицијата БМВ то е криво како од шала. Ова е МНОГУ МНОГУ заебано, ни крив ни дужен тој со БМВ то ќе го лежи шоферот во Спаркот доколку загинал. Тука без траги на кочење и снимка ниедно вештачење нема да го направи Спаркот крив.
Знам дека после снимкава мојов муабет звучи глупо, ама замисли да не сте виделе снимка, само излетани коли и удар во лентата на Спаркот...

Затоа кога се вози ниту алкохол ниту мобилен, само патот пред тебе и макс 20-30 над дозволено.
Истово го помислив. Во многу ситуации е прашање дали да пробаш да го избегнеш у негова лента или да си седиш у твоја иако знаеш дека 100% ќе те мавне....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Убаво би било да не избегнуваш во спротивна лента. Еве и да го избегнеш ненормалниот будала, може да се мавнеш во некој прописен зад него. Имено да настрадаат двајца недолжни, а забеганиот може и да не примети и да си фати патот кон дома.

Жалосно и за овој позади, незнам како го следеше толку без да може да превземе нешто. Среќа многу растојание имаше, инаку бмвто можеше да го залепи него.

А и стално штом видиш матиз на отворено се знае дека треба да држиш растојание.

Отсутен s1n1sa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
Ал го спука....машки овја машала ќе да мавнал една гајба
Hyundai Elantra 6th G

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Me потсети видеово на @Deni на една случка надоле по Плетвар. Возам од Прилеп кон Градско, после каменоломот отприлика, позади убер стара Astra караван, прва генерација (мислам F дека беше). Задниот трап на Астрава мислам дека беше трамполина, не знам зошто, предните тркала не беа во линија со задните, изгледаше на I , а на секоја можна кривина одеше во спротивната насока исто исто како и Матизот на видеото. А цело време 90-100ка вози надоле  ;D

Си мислам - да пробам да ја престигнам, поголем проблем ќе си направам, подобро да држам растојание, no pun intended  ;D... По километар-два stunt driving, се доближив на некое растојание од 5м отприлика, колку one car distance. На крај, последно што реши да направи е пред самите одмаралишта, нели што се десно од патот, наеднаш да сврти десно, се уште скокајќи со задниот трап, едвај застана, со предницата ги прегрна грмушките.

После тоа, среќно и безгрижно си продолжив до автопат *завеса се спушта*

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Ако скокала задницата толку, најверојатно биле тотално отидени задните амортизери и колата била само на спирали.

Отсутен Mikius

• Легенда
Во прекин автопатот Велес - Скопје поради сообраќајка во тунелот. Којзнае што се случило па таму.

Да те фати страв да тргнеш некаде.

Ебати непрокопсаните зад волан.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Пак?

Имаше ваква вест денес во 3, па пишаа дека е расчистено после тоа.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231

Ова кај нас било, Куманово - Св. Николе. Живи ли се луѓево ?

Отсутен Mikius

• Легенда
Пак?

Имаше ваква вест денес во 3, па пишаа дека е расчистено после тоа.
Прееска слушнав, можеби стара вест била.

Во секој случај се кцкаат на сите страни.