Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3876810 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
Што да се јавам... Трагедија.

Да не јадам гомна, се надевав дека е здравствен проблем на возачот причина за несреќава, а не технички проблем кој ќе ја отвори пандорината кутија на гостиварските превозници... За жал ќе се испостави дека е технички проблем на престарените автобуси кои веќе 10 години оперираат секојдневно.

Превозников има 9 линии во денот кои се покриени од два идентични автобуси, двата преку 20 години стари. Претходно си вртеле километри во странство, па се пензионирале од таму и продолжиле кај нас. Со таков распоред на возење, не знам кај наоѓаа време да ги сервисираат соодветно. Одамна се осеќаше дотраеноста и растропаноста на автобусиве, прашање на време беше кога нешто катастрофално ќе откаже...

Трагедија за градот, во секој момент чекам да слушнам лоша вест за некој што го знам или познавам...

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8250
  • Плинаш!!!
Зошто хондата више завлегла во лента, а чим завлегла мерџото требало да ја пушти.

Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk

Имаш полагано тестови или ти ги положиле?
Ми ги положиле! Друго нешто те интересира?

Убаво пишав погоре, добро би било да има слика и од напред за да се утврди точната ситуација.
Дали тој со мерџото се престројувал? Дали тој со хондата више бил навлезен во лента.....

« Последно менување: 13 Февруари 2019, 22:00:32 pm ZilePunto »

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3070
Што да се јавам... Трагедија.

Да не јадам гомна, се надевав дека е здравствен проблем на возачот причина за несреќава, а не технички проблем кој ќе ја отвори пандорината кутија на гостиварските превозници... За жал ќе се испостави дека е технички проблем на престарените автобуси кои веќе 10 години оперираат секојдневно.

Превозников има 9 линии во денот кои се покриени од два идентични автобуси, двата преку 20 години стари. Претходно си вртеле километри во странство, па се пензионирале од таму и продолжиле кај нас. Со таков распоред на возење, не знам кај наоѓаа време да ги сервисираат соодветно. Одамна се осеќаше дотраеноста и растропаноста на автобусиве, прашање на време беше кога нешто катастрофално ќе откаже...

Трагедија за градот, во секој момент чекам да слушнам лоша вест за некој што го знам или познавам...
Исти к*р се и еуро турист. Летаат по автопат со претовар од најмалце 20 луѓе.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4290
Автобус се преврте или авион падна...14 мртви.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
Језиво, страшна несреќа.

Ако на некој му треба или познава некого на кого му треба било каква помош или превоз стојам на располагање вечерва.

Дури сакам и да појдам до 8ми Септеври или до Градска болница, ако треба да се однесе нешто кажете слободно.

071233636
« Последно менување: 14 Февруари 2019, 00:06:55 am AUUU »

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8250
  • Плинаш!!!
Језиво, болно, жално. Секоја чест за лугето што застанале веднаш и почнале да помагаат.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Strasno.
Neka im e lesna zemja na tie sto poginaa.

Bas me interesira pricinata za nesrekata, zs navistina zvuci strasno sega za sega i nisto cudno sto volku tesko povredeni ima, sepak za provalija se raboti, i dali e avtobusot star ili ponov ne znam dali bi pravelo razlika.

Se spekulira deka e puknata guma, ali da pocekame da vidime utre.

Kako i da e, zalno e navistina.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Лесна им земја на загинатите а на повредените брзо и лесно оздравување.

Колку и да не сакам да се правам експерт ама некако ми се чини дека на крај ќе излезе дека автобусот бил технички исправен а виновен ќе биде возачот.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Што има веза колку е стар бусот ако е исправен, сервисиран одржуван. И на нов бус стај му гуми на старо купени ќе се истиумба (наводно гума пукнала...)Е ако е со врски поминат на технички и треба некој да одговара.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
За ваков пропуст во Јапонија прават харакири. Кај нас ќе џапнат две ракии и утре пак на возење.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
Страшно, лесна им земја на тие што  загинаа а на повредените им посакувам што побрзо да се опорават.

Најважно е сега да не прејудицираме, како што се кажа и да е 20 години стар а е одржуван автобусот ондак шу праиме? И да не бараме виновници веднаш зошто на крајот на денот можеби е и само обична несреќа, се дупнува гума не поради истрошеност пошто и нови гуми се дупат од патот и после шоферот губи контрола и се случува несреќа. На крајот на денот можеби Македонија пат се криви поради неисчистен пат, можеби стари гуми, може пијан бил шоферот, можеби притисокот бил низок на гумите итн. има премногу можеби.....

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Мој колега е моментално на интезивна.
Синоќа го оперираа.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
so pomin na site povredeni sto gi poznavame i negi poznavame...
, teska nesreka... za da ne se slucuvaat vakvi nesreki se prevenira na vreme ne deka ovie vo evropa se glupi i budali a nije sme pametnite pa mozeme da vozime so gumi od otpad, i avtobusi krpeni prikrpuvani, so soferi koj sto so denovi neorspani vozat.
Da se nadevame deka sovesno ke reagiraat nadleznite institucii, i nema parite na gazdata ili politickata partija da sredi i na kraj da ne se najde pricinitelot... i potoa se po staro za da gazdite praat nogu pari nie da  umiramee...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме
Слободно да се надевате...