Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3884952 пати)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
The number of stars reflects how well the car performs in Euro NCAP tests, but it is also influenced by what safety equipment the vehicle manufacturer is offering in each market. So a high number of stars shows not only that the test result was good, but also that safety equipment on the tested model is readily available to all consumers in Europe. The star rating goes beyond the legal requirements and not all new vehicles need to undergo Euro NCAP tests. A car that just meets the minimum legal demands would not be eligible for any stars. This also means that a car which is rated poorly is not necessarily unsafe, but it is not as safe as its competitors that were rated better.

Ѕвездите се добиваат како за сигурност на патници, така за сигурност и на пешаци. Сигурно кола што има 1 ѕвезда нема да има 1 само за тие внатре, така и таа што има 5 за тие внатре ќе има некаква сигурност/технологија и за тие надвор

p.s. Speed is a critical factor in determining injury outcome when a vulnerable road user is hit by a car.  Среќа Ламбо и Ферари ниски се, па неможеш да убиеш некого со нив :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Според истражување правено во САД, смртноста кај пешаците при контакт со SUV е до три пати поголема во однос на обичните коли.
Just sayin' дека во САД Сувовите не се како нашиве 3008, Кашкаи, Х-1 и тн туку огромни ГМ, Ескаладе и тн ... затоа таму може смртноста е голема. Во европа некој нека направи анализа ќе нема разлика.
А МАРЈАН е во право. Плус овде на хејтериве да ви дадат по еден џип гратис, се ќе заборавите за 1 секунда зошто не сте сакале сувови :)))
п.с. мене караван да ми дадат и гратис не сакам, јуст сајин

Да ти дадат една нова Мерцедес Е класа караван или БМВ 5ка караван да видиме дали нема да сакаш :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Според истражување правено во САД, смртноста кај пешаците при контакт со SUV е до три пати поголема во однос на обичните коли.
Just sayin' дека во САД Сувовите не се како нашиве 3008, Кашкаи, Х-1 и тн туку огромни ГМ, Ескаладе и тн ... затоа таму може смртноста е голема. Во европа некој нека направи анализа ќе нема разлика.
А МАРЈАН е во право. Плус овде на хејтериве да ви дадат по еден џип гратис, се ќе заборавите за 1 секунда зошто не сте сакале сувови :)))

Да ти дадат една нова Мерцедес Е класа караван или БМВ 5ка караван да видиме дали нема да сакаш :)

Дај ми. Пиши ми ПП ќе ти кажам кај да ми го донесеш.
Не сум толку пред пензија за караван да ми треба ... Сепак му се радувам на животов и ќе се поштедам од било каков караван. Не сакам од грдосија и досада да загинам

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5233
  • The Spartan General
Јас ќе се задоволам и со Great Wall Steed или Дачија Дастер. Само да се најде некој да ми го даде без пари.  :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
И би платил 2.000€ :) Или па шестосед.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000

Дај ми. Пиши ми ПП ќе ти кажам кај да ми го донесеш.
Не сум толку пред пензија за караван да ми треба ... Сепак му се радувам на животов и ќе се поштедам од било каков караван. Не сакам од грдосија и досада да загинам

Истиот тој што ќе им даде на хејтерите СУВ, тој и тебе ќе ти даде караван. Не напишав дека јас ќе ти дадам :)

Јас здравје боже сакам и СУВ и караван да возам, а и некое купе/кабрио. Зависи од финансии и потреби.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Караван е премија ауто. Само да е стокмена тоа здната полица да не треба да ја тегнеш на секое отварање туку да си е врзана на вратата 5та како на хеџбек.

Само тоа ми е  негативност на караван. Другото си е врв.

СУВ се надевам нема да бидам принуден да купувам. Џип пеки.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
Дајте ми еден нов Туарег 3.0 тди вие колку сакате зборете како немал исто возни карактеристики како седан :)

Инаку да, караван во ѓепек ќе има исто ако не и повеќе простор од нормален сув како туарег, но има и други практични придобивки во сув од самиот простор особено за патници позади.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
За мене volvo v60 cross country. Ништо повеќе.
И едно југце, ако може.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
Коа веќе се фрливте на поклањање СУВ-ој, менее едно Стелвијо КуВе, да можам да го сменам за Џулија КуВе, со 0 километри, ако може... :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
Многу е лично стелвиото, ќе ти легне добро, нема да го мењаш :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
ЧЕ го мењам, око нема да ми трепне!
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7366
Коа веќе се фрливте на поклањање СУВ-ој, менее едно Стелвијо КуВе, да можам да го сменам за Џулија КуВе, со 0 километри, ако може... :)
Земи БЕКО бела боја, се доплаќа мислам за таа.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
На поклонет коњ у зуби не се глеа. Само го мењаш после, или го шиткаш... :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
СУВ никад, нити џип. Пре ке земам некоја е класа ако ми е за уживање.