Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3886621 пати)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4776
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Прав пример за среќа у несреќа. Секунда покасно да останеше во кола, немаше да искочи жив.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1296

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
http://www.carclub.mk/2018/07/05/istrazuvanje-suv-modelite-se-do-tri-pati-poopasni-po-pesacite-od-obicnite-avtomobili/

Еве интересно истражување, и интересна работа за дискусија.

Според истражување правено во САД, смртноста кај пешаците при контакт со SUV е до три пати поголема во однос на обичните коли.

Прашањето што се поставува сега е - дали ова треба некако да се регулира, и дали вие би купиле SUV знаејќи го ова?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Да се регулира со тоа што ќе се забранат.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Можеме да сонуваме за тоа. :/

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Се прават решенија за да не загинат луѓе од судари(хауби што се дигаат, сензори за кочење) и после има идиотски возила како СУВови што сјебуваат се.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Има многу други и поважни причини заради кои не би купил сув. Ова е само една причина плус.

Присутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
Една од причините што не би купил СУВ е тоа што неам толку кеш, да не се праиме светци, ретко на кој му е дојдено до безбедноста на другите

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Според истражување правено во САД, смртноста кај пешаците при контакт со SUV е до три пати поголема во однос на обичните коли.
Just sayin' дека во САД Сувовите не се како нашиве 3008, Кашкаи, Х-1 и тн туку огромни ГМ, Ескаладе и тн ... затоа таму може смртноста е голема. Во европа некој нека направи анализа ќе нема разлика.
А МАРЈАН е во право. Плус овде на хејтериве да ви дадат по еден џип гратис, се ќе заборавите за 1 секунда зошто не сте сакале сувови :)))
п.с. мене караван да ми дадат и гратис не сакам, јуст сајин

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Можеме да сонуваме за тоа. :/
Во швајцарија има град што има забрана за икс типови на џипови, Q7 е еден од нив. Така барем ми кажеле лугето.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Just sayin' дека во САД Сувовите не се како нашиве 3008, Кашкаи, Х-1 и тн туку огромни ГМ, Ескаладе и тн ... затоа таму може смртноста е голема. Во европа некој нека направи анализа ќе нема разлика.
А МАРЈАН е во право. Плус овде на хејтериве да ви дадат по еден џип гратис, се ќе заборавите за 1 секунда зошто не сте сакале сувови :)))

Сигурен сум дека и во Европа ќе има разлика. Можеби не толкава, но сигурно ќе има. И кај нас SUV-овите се значително повисоки напред (а тоа е примарната причина).

Мене да ми дадат еден џип гратис, одма ќе го шитнам, ќе си купам нормална кола.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821

Сигурен сум дека и во Европа ќе има разлика. Можеби не толкава, но сигурно ќе има. И кај нас SUV-овите се значително повисоки напред (а тоа е примарната причина).

Мене да ми дадат еден џип гратис, одма ќе го шитнам, ќе си купам нормална кола.

Со Ауди Ку7 ќе има разлика, ама со другиве градски Сувови, кои 99% имаат по 5 НКАП ѕвезди (вкучително и за пешаци) малку тешко тоа, особено што сите се со нови платформи, полесни и тн. Нека ми дадат мене СУВ, нит го продавам нит ништо, ветувам секогаш ќе е среден, со восок, со се :)) а караван нека не ми даваат ни гратис, може да приумрам на прв поглед од таа грдосија

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
5  ѕвезди за патниците или за пешаците?