Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3887001 пати)

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1296
tie sto nemate 20cm, se nadevam imate golem kesh 😁 ili motor.😜
Преку тастатурава сите 3 ги имаат сите

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
Пред 2 дена возевме мотори , на 250+ .......

Толку ме интересира. Возете према светлото во тунелот што поскоро, по можност 700 на саат.

Барем возам на аутопат, не по партизанска кај што џукели нема, ама има деца и невини луѓе :)

Шо те боли тебе кур? Не се твои.

Хаха интересни луѓенца сте.. Кој вози Suporsport и кој го земал да го вози 130? Не знам, таков не познавам стварно. :)

Тоа ми дава право да генерализирам. Кој се најде навреден.... па нек иде нек се ебе. Нека ме извинат другарите и они нек се ебат, кад мало дубље размислиш.

простаци

Yes ma'am...

Пак ќе речам, поентата ми беше кучето што шета на автопат, не колку возам јас. За мене си има полиција.

Еднаш ќе речам во the heat of the moment, кога ќе најдам ваков некој со ваков став како лежи на автопат, поентата ми е, шо ќе си ги прљам ноктите да помагам, мене ме чекаат на ручек, а не тој што си го барал и си го добил....

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
Многу светци на форумов, гасете нет излезете у сообраќај, му требате да воведете ред. Јас сум имал и имам мотор, кога имав мотор што у прва оди 100+ сватив дека ќе загинам ако не го продадам и го продадов. Сега возам нексус 250, за жал само 500км последниве 3год ради немање време.
Кој како сака нека вози, секој својот живот го става на коцка. Не го разбирате богот на брзината, а јас ве разбирам вас. Не сме сите исти, кога би биле не би имало смисла, ако сите возиме коректно тогаш авто лимарите треба да работат само за Опел, да нема почивика, камери итн итн. Кој не возел мотор со 150кс + и кола со 300кс+ не знае дека тогаш у тебе се буди ѓаволот и те тера да газиш. Среќа секој ден возам 450кс па си лечам комплекси:)

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2654
@BrziGonzalez тркни до Германија и вози колку сакаш по автопатите, издуши се, па врати се. И не кажувај дека си бил.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Сеуште ми е нејасно како е возможно и дете со 20-21година за 2-3000евра да купи превозно средство со такви луди перформанси и легално да го вози. Ај да кажеме за кола ретко кој може треба многу кеш, ретки се тие што можат ама до мотор се стига многу лесно. А дечкиве со моториве мислам дека ги видов, ако биле они и кучето го видов, едно бело избегано од некој двор шеташе како акнато по пат.

Пред брзо време еден другар мавна у стадо овци накај козјак некаде, возел 150-60 мислам ама и кочел доста, многу траг имало. Што значи со доста помала брзина удрил. Лом се напраил, ногата партали, со операција со триста чуда. Носел профи кацига и одело за среќа, иначе маф работата. Со 250? Ај да си сам да ти каже човек терај ти си знаеш ама има и други луѓе у сообраќај, луѓе возат у кола и жени и деца...

Ја за вакви возачи кога ке ги фаќаат би вовел покрај парична казна и да бидат повикувани да помагаат на некаков начин, битно присутни да бидат кога ке има сообраќајки со смртни последици. Да видат како изгледаат последиците од таквите акции а не секогаш настраданите се виновни.
« Последно менување: 05 Јули 2018, 08:56:06 am Chlink »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
104. „Возач-почетник“ е секој возач на возило во период од две години, по
добивањето на возачката дозвола, независно дали дозволата ја добил во
Република Македонија или во странство. Возач-почетник е и возач на
возило во периодот од две години по добивањето на возачката дозвола од
одредена категорија, независно дали поседува возачка дозвола за друга
категорија;

(1) Возач - почетник кој поседува возачка дозвола од категориите „А1“, „А2“,
„А“, „Б“, „Ц1“ и „Ц“ не смее да управува со возило со брзина поголема од 60
km/h на јавен пат, односно со брзина поголема од 80 km/h на пат наменет
исклучиво за сообраќај на моторни возила, односно со брзина поголема од
100 km/h на автопат, а со велосипед со мотор повеќе од 40 km/h, ниту смее
со возилото да влече приклучно возило или да врши организиран превоз на
деца, во рок од две години од денот на издавање на возачката дозвола.

(3) Возачот од ставот (1) на овој член, кој поседува возачка дозвола од „А”
категорија, не смее да управува со возило чија сила на моторот е поголема
од 25 киловати.

Значи ако не е почетник може да вози. Инаку не е легално.

Отсутен Chlink

• Легенда
Да де. Затоа викам 20-21. Абе не збориме ние за кола од 66kw па поминало две години и ајде земал 150kw и сега опасна кола вози. Збориме за мотор со луди перформанси а се добива за ефтини пари, према кола со такви перформанси. Тоа не е возел веспа 2 години и ајде сега спремен е за кавасаки нинџа 1000ка(лупам).

Прошла година одприлика ова време негде беше. Возам за штип а се погоди некој моторџиски собир натака негде имаше. И возам со еден паралелно а држам педалата за гас до доле(со 159ката бев). Возевме негде 130-40-50, пукање момакот гас, го крена на едно и ко чатал се исфрли пред мене. А 50тина мотори беа миниму. Тоа е како 50тина ферариња и поршиња околу мене да има...
« Последно менување: 05 Јули 2018, 09:23:17 am Chlink »

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Добро има некој нормален овде да купи мотор за женски бркање ?? :) или се за возење со самоубиствени намери ке ги купувате? :)

Отсутен Chlink

• Легенда
Девојче со мастика и лижавче се лаже а не со мотор.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4065
Ццц педофил :) со мастика и лижавче се лаже до 10 години после тоа само на кеш :)

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Chlink

• Легенда
Ццц педофил :) со мастика и лижавче се лаже до 10 години после тоа само на кеш :)

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

ХАххахаааахахахахаххаха!!!
Девојчиња се до 30г. Треба така и да ги третираш за да можеш и да ги упецаш. Битно со ситно се лаже. За кеш Само курви можеш да упецаш, што нема потреба, кога е веќе за со кеш има фино лепо телефончиња се јавуваш и не му се замараш многу многу. Друга филозофија. Битно мотор да купуваш за да лупаш нешто е трагедија.