Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3884760 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Кај е тој пат со 250+ услови и ограничувања?

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1296
Стварно е време да важи законот за сите. Треба да се уапсат сите кучиња што возат 250 и им излегуваат на невини моторџии.
Може и на тебе пред кола да ти испадне со 130 по ограничување и да не мрда ни лево ни десно. КУЧЕ НА АВТОПАТ е куче на автопат. НЕ треба да го има.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Не треба и вас да ве има што возите 250 тогаш. Исто ти е.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
Не треба и вас да ве има што возите 250 тогаш. Исто ти е.
Барем возам на аутопат, не по партизанска кај што џукели нема, ама има деца и невини луѓе :)

Отсутен The Seventh Son

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 249
Samiot si ja barashe beljata, shto k*r se bunish ?

Da otidesh dobrovolno do otpad da go dadesh motorot za pod presa, a vozachkata da si ja isechesh na dve ili tri i pravo vo Vardar.

Pa koga kje sozreesh psihichki tek togash treba da se kachish na motor.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
Хаха интересни луѓенца сте.. Кој вози Suporsport и кој го земал да го вози 130? Не знам, таков не познавам стварно. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
Пред 2 дена возевме мотори , на 250+ ни испадна куче, веднаш на надолнината после Венуле. Едвај докочивме и се закачивме два мотора за малку да погинеме.
Истава случка ми се случи пред 1 недела кога одев со кола накај Скопје, арно што не возев брзо.
ДА ИМ Е*АМ МАТЕР У ПИ*КА  И НА МАКЕДОНИЈА ПАТ И НА ПОЛИТИЧАРИ И НА ЦЕЛА ОСТАЛА БАГРА ШТО НЕ МОЖАТ ЕДЕН ИСПОСРАН СООБРАЌАЈ ДА СТАВАТ У РЕД.

Потполно се слагам со тебе.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
Поентата ми е, куче шета на автопат. Не колку сум возел, или вози некој друг.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Нека си го казнат него, ама и пците нека ги фатат.

Отсутен The Seventh Son

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 249
Хаха интересни луѓенца сте.. Кој вози Suporsport и кој го земал да го вози 130? Не знам, таков не познавам стварно. :)

Smej se kolku sakash, ama izgleda ne me razbirash shto sakam da ti kazham:

- Ogranichuvanjata vo drzhavava se DALEKU pod 250km/h. Svesno si gi prekrshil tie ogranichuvanja, i toa ne za malku, tuku so 120 km/h (za ogranichuvanje od 130km/h) Da ti izleze kuche na 130 i 250, pa duri i so motor, e mnogu porazlichno. Ako ti e mil zhivotot, nema da vozish 250 pa makar imal i motor shto mozhe da razviva 300km/h ko iz pichke.
Ako si zelen, ili ushte polosho - zimzelen vo glavata, togash koga kje te fatat tie glauch-momenti i napliv na adrenalin tvojot zhivot voopshto ne ti e mil, a da ne zboram za drugite vozachi okolu tebe. Shto ima vrska ako si vozel 250 na avtopat, a ne vo grad. Ne si sam ni tamu ni vamu. Toa shto si vlozhil napor da zakochish i da se spasish ne bilo nishto drugo osven instikt za prezhivuvanje.

- Poshto vekje policijata ne uspeala nitu imala prilika da te zapre, kazni i odzeme vozachka, ti ako si pameten chovek toa treba samiot da go napravish. Motorot prodaj go, ne mora pod presa, ipak pari se toa, a vozachkata najiskreno da si ja frlish vo Vardar.

- Za kuchinjata na avtopat, pa sigurno si svesen kakva e opshtata sostojba vo drzhavata. Ne mozheme edna shahta da nivelirame, a ne pa da odrzhuvame 0 populacija na kuchinja na iljadnici kvadratni kilometri okolu avtopatishtata. Pomiri se so toa i vozi razumno i vnimatelno.

- Chetvrto -  sigurno poznavash lica od tvoe opkruzhuvanje shto si gi prodale motorite posle nekoja poseriozna deshavka koja shto im se sluchila poradi nivna vina i koja bila opasna po zhivot ama ete imale srekja i ne nastradale seriozno. Zoshto go napravile toa ? Poshto se opametile.

- Petto - ako imash nekoj od bliska familija shto zaginal ni kriv ni dolzhen radi takvi glauchi kako tebe, i toa na avtopat i pri pomali brzini, kje me sfatish. A do togash praj se pameten kolku sakash.

Za sramota ! Ushte se falish deka si vozel 250 i se praish pameten, a vinata ne ja gledash vo sebe tuku vo ebenoto kuche i drzhava !

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
Како ги тролаш, свака част. ;)

Отсутен Bicikle

• Легенда

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Не знам дали јас глупаво размислувам или некои не се едуцирани, значи ако имаш пари за мотор 300+ што тера, оди на Нирбургринг, ене кај е,
џабе ќе ти дојди ем ќе го испукаш колку сакаш, моторот.

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
Не знам дали јас глупаво размислувам или некои не се едуцирани, значи ако имаш пари за мотор 300+ што тера, оди на Нирбургринг, ене кај е,
џабе ќе ти дојди ем ќе го испукаш колку сакаш, моторот.

Друже половина и повеќе од тие “јаките“ моторџии со јаки машини се ропаци што одвај прикрпиле неколку илјади евра да земат некој мотор на старо. Тие не знаат Нирбургринг на гугл мапс да го најдат а па не да појдат таму.

Секоја чест на исклучоци кој знам лично дека ги има, но добар дел од овие “јаките“ моторџии се неизживеени простаци кој мислат дека ако седнат на таков мотор и побрчат по булевар сите пички се нивни.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Ако појдат тамо последни ќе бидат, џабе чаламот xD