Хаха интересни луѓенца сте.. Кој вози Suporsport и кој го земал да го вози 130? Не знам, таков не познавам стварно. 
Smej se kolku sakash, ama izgleda ne me razbirash shto sakam da ti kazham:
- Ogranichuvanjata vo drzhavava se DALEKU pod 250km/h. Svesno si gi prekrshil tie ogranichuvanja, i toa ne za malku, tuku so 120 km/h (za ogranichuvanje od 130km/h) Da ti izleze kuche na 130 i 250, pa duri i so motor, e mnogu porazlichno. Ako ti e mil zhivotot, nema da vozish 250 pa makar imal i motor shto mozhe da razviva 300km/h ko iz pichke.
Ako si zelen, ili ushte polosho - zimzelen vo glavata, togash koga kje te fatat tie glauch-momenti i napliv na adrenalin tvojot zhivot voopshto ne ti e mil, a da ne zboram za drugite vozachi okolu tebe. Shto ima vrska ako si vozel 250 na avtopat, a ne vo grad. Ne si sam ni tamu ni vamu. Toa shto si vlozhil napor da zakochish i da se spasish ne bilo nishto drugo osven instikt za prezhivuvanje.
- Poshto vekje policijata ne uspeala nitu imala prilika da te zapre, kazni i odzeme vozachka, ti ako si pameten chovek toa treba samiot da go napravish. Motorot prodaj go, ne mora pod presa, ipak pari se toa, a vozachkata najiskreno da si ja frlish vo Vardar.
- Za kuchinjata na avtopat, pa sigurno si svesen kakva e opshtata sostojba vo drzhavata. Ne mozheme edna shahta da nivelirame, a ne pa da odrzhuvame 0 populacija na kuchinja na iljadnici kvadratni kilometri okolu avtopatishtata. Pomiri se so toa i vozi razumno i vnimatelno.
- Chetvrto - sigurno poznavash lica od tvoe opkruzhuvanje shto si gi prodale motorite posle nekoja poseriozna deshavka koja shto im se sluchila poradi nivna vina i koja bila opasna po zhivot ama ete imale srekja i ne nastradale seriozno. Zoshto go napravile toa ? Poshto se opametile.
- Petto - ako imash nekoj od bliska familija shto zaginal ni kriv ni dolzhen radi takvi glauchi kako tebe, i toa na avtopat i pri pomali brzini, kje me sfatish. A do togash praj se pameten kolku sakash.
Za sramota ! Ushte se falish deka si vozel 250 i se praish pameten, a vinata ne ja gledash vo sebe tuku vo ebenoto kuche i drzhava !