Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3418323 пати)

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
Зашто бе синдром козата и комшијата, зашто ? Зашто јас што возам скутерче за полесно снаоѓање низ скапаниве гужви низ град да плаќам паркинг ? Со тоа ти помагам тебе, полесно да се движиш низ сообраќај и полесно да најдеш паркинг, затоа што јас не ти зафаќам место со колата.

Тебе нешто ти правам штета ? Ми љубомориш што возам скутер што вреди 1500 евра ? Не сфаќам озбилно, која е потребата така да се гледа на работите. ???
problemot e sto princezite na 4 trkala se ljubomorni na 2 trkala poso ne dremat vo guzva i ne im treba saat vreme od aerodrom do vlae. pusta zavist. epa nema i pare i jare.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
Абе има и принцези на 2 тркала што се курчат кај што не треба, ги оставаат моторите каде и како ќе има прдне, без разлика дали тоа пречи или не, или ги паркираат моторите на паркинг место за кола.
Ама не, сигурно за завист се работи, пошто нели, “најлогично” објаснување.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Во улога на возач никогаш не сум бил љубоморен на моторџија по ниеден основ. И јас сум возел мотор па многу ми е јасно дека моторџиите се у принцип снобови, секако со исклучоци, кои се чудат како тоа станале поинтелигентни од возачите на 4 тркала онака преку ноќ. Еби логика еби понашање ја сум веган, пардон моторџија
« Последно менување: 01 Јули 2018, 00:40:42 am Tischläufer »

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
ne e do kolata ili do motorot, do ropakot e... ropak si e ropak dal bil n motor ili u kolaa :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
А освен пишување постови некој да спомнеше нешто како блокада на сообраќајниви, протест со мотори пред град Скопје, или само за јадење бурек не бива.

Исто како и со гаражите, не си задоволен, повели побуни се офф лине, не на твитер, фејсбук, форум и сл. Да е у Грција ова до сега на крст ќе го распнеа.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Во улога на возач никогаш не сум бил љубоморен на моторџија по ниеден основ. И јас сум возел мотор па многу ми е јасно дека моторџиите се у принцип снобови, секако со исклучоци, кои се чудат како тоа станале поинтелигентни од возачите на 4 тркала онака преку ноќ. Еби логика еби понашање ја сум веган, пардон моторџија
Sum vozel motori,sum se pikal megju koli i sl. Ali sekogas sum gledal da ne bidi premnogu blisku i rizicno...
Ne bi rekol deka se snobovi poso spored ova so go kazuvas vo tvojata najkulturna Belgija od tie motori imam najgolemi traumi.Vo najgolemite guzvi se pikaat izmegju koli i kamioni i jas treba da gledam na retrovizori non stop dali  nekoj 'zapadno civiliziran idiot' ke pomini ili ke vlezi pod prikolka.

Germanija i Holandija ne se pikaat si vozat najnormalno kako kolite i kamionite.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Оти едните да бидат дискриминирани? Тоа е дискриминација по финансиски основ, не може секој да си дозволи и кола и мотор за секој член од семејството. Башка што малите ќе мора да ги ставаме во ризик да ги носим на мотор во градинка. Или и ними да им купиме мотори. Ако сакате помалце гужва барајте метро, што е тешко возможно да се изгради. Влијанието на  загаѓенето доколку сите се префрлат на мотори ќе биде занемарлво.
Или паможе комшијата ми мисли многу арно? Да не треба да му плаќа регистрација дека вози мотор и дека наместо еден парлинг зафаќа простор за мотор + кола. А да не се лажиме дека моторот не зафаќа место и дека ќе го качи како точак на гелендер. Нека зафаќаат пола паркинг, ама физички не е возможно да зафаќаат 0 метри квадратни.
Еве дека зафаќаат место

Ем Петре бе луѓе не беше паднат на фотеља од марс, изгласан беше. Го гласаат и моторџии и пешаци и шофери.
« Последно менување: 01 Јули 2018, 04:28:22 am Bicikle »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Банирајте го бицикле од темава за тролање и не делење на дрогата со другарите.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
А освен пишување постови некој да спомнеше нешто како блокада на сообраќајниви, протест со мотори пред град Скопје, или само за јадење бурек не бива.

Исто како и со гаражите, не си задоволен, повели побуни се офф лине, не на твитер, фејсбук, форум и сл. Да е у Грција ова до сега на крст ќе го распнеа.
Да го однесеме до грчка да го распнат. Малце на раат да поседиме во Скопје без недоделканион и неговите идеи за лакомост.

Човекот си живее во свој свет.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore

Ем Петре бе луѓе не беше паднат на фотеља од марс, изгласан беше. Го гласаат и моторџии и пешаци и шофери.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AUUU

• Легенда

Да го однесеме до грчка да го распнат. Малце на раат да поседиме во Скопје без недоделканион и неговите идеи за лакомост.

Човекот си живее во свој свет.
Why not!

Не возам мотор, ама радо би протестирал против вакви и слични дебилни закони, сосема спротивни од здравиот разум.

Тоа што му беше поклонето местото не по негова заслуга, туку по "заслуга" на претходникот негов, тоа не значи дека е на мајка му градот и дека треба да се иживљава врз све живо.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Море ако е па дури и малку е ова, тек је почело. Како што памтам први бевте за животот еве ви го сега бутајте си го у гз. Сега хит нека ви биде Cry me a communists од Зоран Вице Заев

Отсутен AUUU

• Легенда
Море ако е па дури и малку е ова, тек је почело. Како што памтам први бевте за животот еве ви го сега бутајте си го у гз. Сега хит нека ви биде Cry me a communists од Зоран Вице Заев
Не биди ограничен, се боревме против режим, ќе се бириме пак. Не сум зависен од никој фала богу.

Има разлика помеѓу климање со глава и величење на се што ќе искочи од устата на семоќниот лидер/директор/шеф и мислење со своја глава.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
Абе еден Гоце Делчев не се роди у оваа Македонија да ги истрпа тие у парламенто.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Абе еден Гоце Делчев не се роди у оваа Македонија да ги истрпа тие у парламенто.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Роден е, ама овој амерички бил :D