Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3416051 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
При кола уште 5 мотори, за секој нели по еден, како не е луксуз, ем д падниш да се утепаш.
Епа ај пешки да ојме сите... Ем поздраво е, ем не загадуваш ем место не фаќаш никому.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Види насабајле колку коли возат на работа само по еден човек. Само хипотетички замисли си, колку помалку гужва ќе има во градов, кога секоја таа кола која вози по еден човек на работа и назад, би се заменила со скутер. Уствари не помалку гужва, туку ќе исчезне гужвата. Ќе биде градот рилекс. Тебе единствана побуда да поддржуваш наплата на паркинг за моторџии е „зошто ја да плаќам они да не плаќаат“, уствари „да му цркне козата на комшијата“, за мене тоа е погрешен мајндсет. Градот, многу подобро ќе живее доколку се олесни (субвенционира) возење мотори, поготово скутери и мали мотоцикли, и се поттикнува масовноста на користење на истите.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
Види насабајле колку коли возат на работа само по еден човек.

Сигурен сум дека над 80% од колите се со по еден човек во нив.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Уште не сфатив, кој решил да наплаќа? Ниедна статија не најдов.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Не сега, сега ќе биде гратис. До година ќе се наплаќа. Али ќе се наплаќа. Нема да им простат. Треба да се музат и моторџии. После и бициклисти ќе смислат како да ги музат. На крај и пешаците...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Ако де нека возат, јас не реков да се забранат, ама нека си плаќаат како што си плаќам јас. Оти да не плаќат? Ем ако се намали бројот на коли ќе се намали бројот на вработени по паркингзе, авто делови, авто сервиси, перални итн.
Ај ако не и влезови по дискотеки да укинат.
Џабе не го доесле законот, го донесле стручни лица.
https://skopjeinfo.mk/shilegov-voveduva-nova-davachka-za-gragjanite-kje-se-plakja-parking-za-motori

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Има бе у Курир, у Република, ама мој маус не клика на тоа ѓубре од сајтови.

Да почекаме официјално да искочи веста па да му се нае**ме се по список на тој што му текнало.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Колку бил пијан и нашмркан кога го смислил ова :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Ако де нека возат, јас не реков да се забранат, ама нека си плаќаат како што си плаќам јас. Оти да не плаќат? Ем ако се намали бројот на коли ќе се намали бројот на вработени по паркингзе, авто делови, авто сервиси, перални итн.
Ај ако не и влезови по дискотеки да укинат.
Џабе не го доесле законот, го донесле стручни лица.
https://skopjeinfo.mk/shilegov-voveduva-nova-davachka-za-gragjanite-kje-se-plakja-parking-za-motori
Треба да се стимулира, за да може да дишеме. А како се стимулира? Со поволности. Кои поволности? Бесплатни уредени паркинзи и тоа поготово кај трговски центри, плоштади и места каде е забранет сообраќај на моторни возила. Посебен акцент на БЕСПЛАТЕН.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Наместо да фаворизира моторцикли со паркинзи. Тој ќе наплаќал.

Страшно со кој ранг на неписменост и лакомост си имаме работа.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Ко ќе се расчадат со тоа двотактолот ќе се изнадишиме.
Ем возат 200 по булеварине да се исчаталат.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6003
Ке бидеме први у Европа шо се наплака паркинг за мотори,нормално по глупостите сме секојпат први.
Се ми се чини сакат присила да го избркаат народот од својата земја,свашта,незнам шо ке биде следно.

Sent from my E5603 using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
Следно ЕУ влагаме

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Еве официјално, кај што опозицијата лаже, а светињиве свецки чуда праат:

https://www.facebook.com/petreshilegov/posts/2608375096053739

Цитат
Оваа услуга во првата година ќе се нуди БЕСПЛАТНО.

Што би се рекло, од следна пролет ќе си се наплаќа, таман додека обележат повеќе места по тротоарите, за да блокираат велосипедисти и пешаци...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Циркуз Медрано не им е рамен. Полошо здравје.
Ке бидеме први у Европа шо се наплака паркинг за мотори,нормално по глупостите сме секојпат први.
Се ми се чини сакат присила да го избркаат народот од својата земја,свашта,незнам шо ке биде следно.

Sent from my E5603 using Tapatalk