Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3427739 пати)

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
Како и да е жалосно,јас во животов се водам од мотив ако каснам, каснам, тоа е..боље 15% наплата него ли некого на душа.
Плус попримаме и многу негативности со тек на животот, мал милион пати сум приметил претрчување на партизанска на црвено, и јас сум претрчал :(

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Сваќам дека човек понекогаш може да му се исклучи памет ама на овие со моториве секогаш им е исклучен. Сега кај палас еден со веспа ако го плеснеа ке го фрлеа кај хубо на паркинг. Типот вози со 50ка веспа во лева лента и одеднаш му текнува на две пуни да врти накај парк. Тој позади него со кола едвај докочи а од спротива им пресече пат на кола и на комбе за брза помош кое ја претицуваше колата. Среќа тој со брзата помош беше присебен па успеа со нагло кочење и мал маневар да го избегне говедото. А говодото со веспата си продужи без око да му трепне.

До кога ке се толерираат овие со 50ките да возат по булевари како шерифи? До кога??

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Скутерџииве низ град мислат бесмртни се... И некои со мотори исто, ама скутерџииве 90% се со самоубиствени намери..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
вчера еден ми го смени мислењето, возам некаде 90 по експресниот пат, ме претица еден со таков голем мотор возеше само малце побрзо од мене, не ми се веруваше шо гледам

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
ама претпоставивте дека тој со колата поминал на црвено у го утепал тој со моторчето,алал вера.мене ми е пологично тој со моторчето да прошол на црвено,а овој бил улетан на зелено и го собрал.Да прошол тој со колтот на црвено,мислам дека ќе соберел и многу коли на таа раскрсница,а не само моторот.Сепак,камерите и очевидците знаат што се десило,само не претпоставувајте одма дека некој е крив по дифолт.
erm...ne. nie so skuteri i vespi trga(v)me mnogu pobrzo nego kolite. jas iako mi se pusta zeleno sepak si gledam levo desno pred da projdam,posto sum prv na semofor. bas radi vakvi zaletani sto go fakjaat semaforot na crveno i ti vlaga od levo.
e sea druga rabota. ako dobro se sekjavam na taa raskrsnica ide semaforot vaka...
prvo od gala kujna nakaj most i rusija, pa ides od rusija nakaj most i lisice, e posle mislam deka od lisice ides nakaj rusija,most i levo lukoil i na kraj od most nakaj rusija/lisice/lukoil.
taka da mislam deka kolava fatila +2 na crveno, a motorcevo si trgnalo na negovo zeleno t.e. crno.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Најверојатно тој со возилото бркал семафор од НЛ спрема Хотел Русија (што е секојдневие на овие семафори), додека моторот тргнал на жолто или рано зелено, од мостот спрема Аеродром. Тој е теркот на семафорите тука. Камери има, така да ако снимаат може да се провери кој е виновен во ситуацијата. Кацигата беше скршена.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Jas kolku sto razbrav skuterot sakal da preleta po pesackiot ...kako i da e jas pominav mnogu kratko po desavkata i bese losa gletka ...

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
Jas kolku sto razbrav skuterot sakal da preleta po pesackiot ...kako i da e jas pominav mnogu kratko po desavkata i bese losa gletka ...
koga idat od lisice nakaj rusija i most, pesackiot od most nakaj plavite zgradi e crven. ako probal da projde na crveno pesacko ondak ne znam sto da kazam.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34297
  • Таков е животот... јебига
Тотално индиферентно понашање на институциите. Убаво му рече, 40 лебари сегат јадат сончоглед, земаат плата за џабе. Криминал и загрозување во сообраќајот колку сакаш има.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Џандариве возат 170?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6581
Добро почна ликот ама продолжи со курови, ќе ве тепаме, мрш итн.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Па кога од збор не се разбираат, ќе мора така.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Ти го прашуваш како се вика, тој ти одговара каде бил на одмор. Цела држава ни е таква.

Човекот му образложува фактичка ситуација, овој му вика не вреѓај.
Нормално ќе збесне, и јас збеснувам.