Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3426514 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Толку ли е тешко да се постават камери што сликаат/снимаат на црвено? Или не им текнало за такво тендерче?

Текнало на сите, ама парите наместо во партија, по казни ќе ги даваат партиските војничиња што најчесто летаат на црвено.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1999
Ова е очигледно нова сообраќајка повторно со мотор
https://kurir.mk/makedonija/hronika/foto-motor-i-avtomobil-se-sudrija-na-prvomajska/

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
Возам со мотор од ВИП хотел према стоковна, чекам на семафор кај Мавровка во најдесна лента за право, се пали зелено тргнувам и нормално за таа раскрсница чекам 2ца што вртат пун назад према Битпазар, и гас, излетува еден со Веспа за накај Судска, за влакно значи не се поЉубивме, од паника сврте пун на тротоар си го фати патот... И бидејќи сега има нон-стоп полиција кај Мавровка застанувам и му викам на, се гледа нов дечко, полицаецот, го виде ли кажи ми само, вика го видов ама што да му направам, да го фатам не можам, ама вика згази го племе му е*ам, јас ќе ти бидам сведок...хахах викам ама решение ми даде ебасимамката.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Чим е нов уште не му се јасни некои постапки а веројатно долго време нема ни да му се разјаснат.

Доволно било да земе податоци од тебе за да те искористи како сведок во постапката и да му фаќала тоа црпката да ја запише регистраската таблица од веспата.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
Сигурно знаел џандарот што треба да прави, ама пуста мрза и кој ке се расправа сеа...

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
Чим е нов уште не му се јасни некои постапки а веројатно долго време нема ни да му се разјаснат.

Доволно било да земе податоци од тебе за да те искористи како сведок во постапката и да му фаќала тоа црпката да ја запише регистраската таблица од веспата.

Не претерувај сега и ти. Некој треба ова болдираното да го сработи. Не можат луѓето да се замараат со вакви заврзламии. Месецот ќе помине како и да е, платата ќе си легне. :)

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
Хм, има неколку проблеми во МКД.
1.Лоша инфраструктура
2. Негативна возачка култура.
3. Неажурна полиција.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
Ажурна е полицијата, ама за погрешен народ.

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5206
Заради ова ќе продадам моторот....

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Уште еден мотор во лежечка позиција на Партизанска во К4.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
Толку ли е тешко да се постават камери што сликаат/снимаат на црвено? Или не им текнало за такво тендерче?

DA!

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
ама претпоставивте дека тој со колата поминал на црвено у го утепал тој со моторчето,алал вера.мене ми е пологично тој со моторчето да прошол на црвено,а овој бил улетан на зелено и го собрал.Да прошол тој со колтот на црвено,мислам дека ќе соберел и многу коли на таа раскрсница,а не само моторот.Сепак,камерите и очевидците знаат што се десило,само не претпоставувајте одма дека некој е крив по дифолт.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Ние не сме карклуб експертски форум ако не го решиме случајот у првите 6 саати додека телото не се оладило, со извињење.

Чак и новинарите од куртонските портали можат да ни позавидат.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
Кога одиш од мост близнаци према Аеродром и затвора семафорот, следен отвора за во спротивен правец од ОКТА према Автокоманда, па следен од Хотел Русија и на крај од последна 5ка. Моторчето или доаѓало од мост Близнаци или од хотел Русија, во двата случаи најлогично е моторчето да поминало на црвено, па да го собере некој од ОКТА што врти накај хотел Русија или некој од последна 5ка што бил залетан према хотел Русија.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
Како и да е жалосно,јас во животов се водам од мотив ако каснам, каснам, тоа е..боље 15% наплата него ли некого на душа.
Плус попримамеи многу негативности со тек на ѓивото, мал милион пати сум приметил претрчување на партизанска на црвено, и јас сум претрчал :(