Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3426416 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Друже Бузуки, секогаш во моментот е тешко да видиш кој е и што е, највеќе гледаш да изреагираш да одбегнеш... Ако сакаш да го најдеш барај камери од бензиска при патот што би можеле да го фатат колку да видиш што кола е (најчесто снимаат према патот) и после према тоа ќе биде многу полесно да се најде само треба замарање во полиција... Слична случка со мајмун што бега имав пред месец два кога го земав BMW-то... На враќање од Скопје према Велес, последната кривина на лево пред исклучокот кај Едмонд (Отпад Дине). Возам околу 120 км/х, во десна лента. Пред кривината Штипска Opel Corsa B сребрена боја. Си вози во најдесно во десна лента, со пола возило во десна лента и пола надвор, ( полната линија низ средина на возилото мине). Јас имав план да продолжам понатаму до следниот исклучок, му се приближувам на едно 10м позади него, гледам дека вози многу надесно па блицнувам и се префрлам во лева лента да го претицам... Немам појма дали правеше обид за самоубиство, или беше заспан или пак пијан, стварно не можам да си објаснам... Типот возеше негде 80km/h ништо повеќе, точно у моментот пред да го поминам немам појма од која причина буквално смота полн лев... Ми се искоси пред кола, по брза проценка мавнав само на гаста и не знам како ама успеав да се спровнам скроз лево до банкина и да го поминам... Таман си викам добра е, спасивме глава... втора несреќа се погоди нешто да има на банкината (камен или нешто друго), ми пука гума и буквално ме фрла на десно према заштитната ограда накај велес... се борам со воланот, на 3-4 метра од оградата се врти контра па на лево ме фрла... Колку толку со тоа искуство шо го имам знам дека ако мавнеш на кочница го задржуваш правецот на каде што се лизгаш и излетуваш од патот... Борба со воланот, 3-4 вртења, лево, десно, даде господ  да има повеќе простор за да може да ја вратам, ја додржав некако ја исправив... буквално се вртевме како оние арапите на yt што ставаат видеа... ја исправив некако и почнувам да кочам и намалувам на 20-30, уште изненаден од ситуацијава се вртам до мене типот си стави една подоле и си ја спрашти право... Не успеав да запамтам регистрација... Луѓе од бензиската дојдоа одма кај подвожњакот, ми викаат шо се случи знаеш ли колку гласно пукна ние мислевме сообраќајка има нешто... Можев да го пријавам ама не ми се замараше, нека им служи на чест и на совест на вакви идиоти.. Ми беше единствено битно што извадивме жива глава, бев со четворица во кола... Некогаш не е битно колку знаеш да возиш ти, туку некој друг... Имало господ, малиот ѓавол...
Среди си ја колата, ако можеш да го најдеш арно, ако не.. тоа е тоа... Ќе остане уште еден морон во сообраќајот што ќе ризикува туѓи животи уште неколку пати... Се додека не бидне нешто фатално... Луѓе сме, на сите може да ни се случи грешка, ама се има свои граници...
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
eh toa e.. nema benziska nisto vo blizina.. ova e na 15 20km od kicevo.. da baras preku kameri treba preku policii edno drugo, ke vidis kakva kola e i boja, ama tablica nema sansi.. zdravje ke se sredi nee problem za shtetata..

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 463
Би требало и таблици да се видат, зошто иначе би биле поставени тие камери. Само ти си знаеш дали вреди да се замараш со полиција. Од една страна си во право, штетата е мала, ќе средиш на свој трошок и без замарање, ама идиотот наместо да извлече поука од ситуацијата ќе се јача уште толку.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
na bitpazar dva avtobusi zastanati pokraj edniot lezi mrtva zgazena babicka... kaj vtoriot nema tragi... guzva izbegnuvatego bitpazar
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
И без изгазени баби треба да се избегнува битпазар :)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
šoferišta bez izvozena desna lenta bitpazar nema dobivajne vazecka dozvola za Skopje... 😛

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
Од гробишта излегла, заборајла да се врати... го зела шоферот на душа.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
Абе истрчуваат не гледаат лево десно, завчера у 24ка се возев најмалце 3ца пешаци претрчаа скроз пред автобус

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Како бе 90годишна истрчала? ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
Банза не си видел пензионер како трча за празно седиште во автобус. Секој вторник и петок гледам трчање со препреќи во живо. ;D
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
И без изгазени баби треба да се избегнува битпазар :)
erm...
za cudo, ako ides od avtokomanda nakaj centar, podobro e od bitpazar nakaj mavrovka nego li od kontinental nakaj mavrovka.
provereno mnogu pati. bitpazar e guzva ama se dvizi celo vreme. kaj kontinental use ne im tekna da ja prosirat lentata za desno do kruzniot tek. poso toa prazniot parking kje se narusel ili ne znam sto...
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
maa nemoo da me j**es sto veli Kili :D , babickata sfetski sampijon u troskook dati bilaaa

altobusot u najleva lenta babickata udrena so desnoto kose na altobusot... toa e mestoto kade pod nadvoznikot za pesaci ima "pesacki premin" amma nema.
     Znaci po zakon nema bidejki ne e obelezeno so nisto sto bi znacelo pesacki premin. Samo tuka e ostaveno mesto (NEMA OGRADA I IZDIGNATO ZELENILO) lugeto da si pominuvaat.
            Taka gledano tamu ne e pesacki premin, no neprekinato pominuvaat pesaci i policajcite spored istiot  zakon sto nam ni go kazuvaat ko ni zemaat pari koga se na lice mesto na toj "prolaz" treba da gi kznuvaat pesacite (to mu dojde ko jas pred policajci so kola da pominuvam preku dve polni linii!?).
            Sea u normalna drzava nekoj od tolkute inspektori, nacalnici, soobrakajci i soobrakajni inzeneri i  ostali k.tresini bi trebal krivicno da odgovara za storenoto... ama pri bidejki zakonot e za reket na obicni smrtnici seljaci/umisleni gragani poput nas jbesgaa :P 

« Последно менување: 28 Декември 2017, 01:23:17 am RedEco »

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
на тоа место уште не разбирам кога намерно оставија простор толку ли е тешко пешачки да се нацрта

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Да би бил нацртан пешачки и поставен знак, ќе бил крив возачот.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
на тоа место уште не разбирам кога намерно оставија простор толку ли е тешко пешачки да се нацрта
Чекај имаш горе прелаз, и ДОЛЕ ДА СЕ НАЦРТАЛ!? Не сфаќам. Па зошто е тогаш горниот ако доле се нацрта?

Не ти е правилен муабетот. Фалат масивни огради доле и на средина и од страните. Од пешачки до пешачки. Масивни и ревносно поправани кога ќе се оштетат. Кај католичка зошто се сфати дека не им е јасно на луѓето каде треба да проаѓаат ставија ограда и сега кружниот тек е совршен.

https://www.google.com/maps/@41.9942965,21.4182007,3a,75y,199.31h,58.72t/data=!3m6!1e1!3m4!1sUSG2DXeYBROQYdHewlbiaw!2e0!7i13312!8i6656

Кај силбо беше вака хорор со 15 пешачки, не се знае кој пие кој плаќа. Само што си се уклучил на партизанска пазиш на пешачки да не проаѓа некој. Како пешак се плеткаш ко мува без глава. Косо проаѓаат... Хорор.
https://www.google.com/maps/@41.9998267,21.4176256,3a,75y,288.06h,64.01t/data=!3m6!1e1!3m4!1s8zxRnOmA8vUyBRMjU0uQyw!2e0!7i13312!8i6656

Ама и тоа се решава со добра идеја и малку фарбано железо како што е сега:

Ако не огради, тогаш бетонски прегради:

Се се прави. И тоа лесно и ефтино.