Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3423608 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Знаете, затоа не пишав :/

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Што од видеото не ти е јасно. Ретардирана жена на црвено удира велосипедист и бега... Двајца други луѓе покажуваат граѓанска солидарност и не и дозволуваат.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Тоа не значи дека треба да прекршат 100 сообраќајни правила и да загрозат сума народ и себеси пошо се многу јаки и моторџијата и тој со инсигнијата, запиши таблици и пријави у полиција, имаш видео доказ, доволно е. Сите заедно се ретардирани.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Знаете, затоа не пишав :/

Суперб? Дека само таа кола несмее да се спомне на форумов.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
Или Ауди... или Ауди се поистоветува само со „правилно“ паркирање? :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Audi a6 караван 98модел

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Што од видеото не ти е јасно. Ретардирана жена на црвено удира велосипедист и бега... Двајца други луѓе покажуваат граѓанска солидарност и не и дозволуваат.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Тоа не значи дека треба да прекршат 100 сообраќајни правила и да загрозат сума народ и себеси пошо се многу јаки и моторџијата и тој со инсигнијата, запиши таблици и пријави у полиција, имаш видео доказ, доволно е. Сите заедно се ретардирани.
Фала ти Молец.
Во паника бегајќи ретардираната (пошто ја бркаше поретардираниот на кој не му е професија), можеше да згази уште куп луѓе и тон материјална штета.

Задолжително и моторџиите да се казнат и тоа построго и во поголема мера од жената во колата.

Прочитај се уште еднаш.

Жената можела многу лесно да не ни забележала дека удрила велосипедист и да каже на суд дека ја бркале двајца дивјаци на мотори и сакале да ја убијат и се уплашила за својот живот.
Секако може и да ги тужи во секое време.
« Последно менување: 21 Декември 2017, 15:54:40 pm pirat_07 »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Секој може да тужи за било што.

Прашање е дали ќе добие некој нешто.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Decki vecerva imav soobrakajka so astrata.. na vrajkanje od ohrid na 10km pred kicevo.. slepecot preticuvase shleper na polna lenta.. izbegav desno jas ali dzabe; pri sto mi ja sobra skoro cela leva strana... i normalno, izbega... prijaveno bese vo ohridskata policija ali dzabe nemozi tie cela vecer da zapiraat da proveruvaat..

Edino znam deka bese siva boja i mu ja najdov kapackata od retrovizorot.. e sega na nea ima nekoj kod.. 2038-360 AL\EHAL.. I krugovi so strelki ednata kon 09 a drugata kaj 3...
Slika dzabe ke e, bezboen e i e isti kako 70% od drugite vozila..

Nekoj odprilika dali bi mozel da izgugla nesto da se najdi sto kola bi mozelo da e ?

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 221
    • MVP Ring
Decki vecerva imav soobrakajka so astrata.. na vrajkanje od ohrid na 10km pred kicevo.. slepecot preticuvase shleper na polna lenta.. izbegav desno jas ali dzabe; pri sto mi ja sobra skoro cela leva strana... i normalno, izbega... prijaveno bese vo ohridskata policija ali dzabe nemozi tie cela vecer da zapiraat da proveruvaat..

Edino znam deka bese siva boja i mu ja najdov kapackata od retrovizorot.. e sega na nea ima nekoj kod.. 2038-360 AL\EHAL.. I krugovi so strelki ednata kon 09 a drugata kaj 3...
Slika dzabe ke e, bezboen e i e isti kako 70% od drugite vozila..

Nekoj odprilika dali bi mozel da izgugla nesto da se najdi sto kola bi mozelo da e ?
Мислам доста е да знаеш боја, марка/модел на колата и од кој град е регистрацијата. После лесно ќе го пронајдат.

Знам пред неколку години на едно другарче му ја проверуваа колата пред зграда дали има знаци на судар, бидеќи исто вака идиот напрал собраќајка и избегал.

Sent from my Shoot_1 using Tapatalk

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Не се јадосувај ќе го најдат.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Ако сакаат ќе го најдат веднаш.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Ако не грешам тие круговите на пластиката е датумот на производство на истата, во твојот случај, 3 месец 2009-та.

Освен ако не менува често ретровизори, можи помага да се знае и годината на колата

Претпоставувам вака е?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Пушти слика од капачето, може ќе се најде.
Биди пресреќен, си избегнал директен судар, не се јадосувај, ќе го најдат.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Ако имаш повреди можеш да земеш надомест на штета и без да го најдат. За штетата на колата ќе мора да го најдат.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Ако имаш повреди можеш да земеш надомест на штета и без да го најдат. За штетата на колата ќе мора да го најдат.

Ako ima povredi od kogo ke bara nadoemest ??? ?
A za steta na kola e mn glupo zakonski reseno. Ke kupis nova kola, ke ti ja zacuka nekoj so neregistrirana kola ili nebitno, ke izbega, nema da go najdat i samo zijan si. Neshto osiguruvanje ne pomaga? ili samo kasko ako imas?