Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 4194684 пати)

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7198
  • Бенве сие бенве
Знаете, затоа не пишав :/

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4786
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Што од видеото не ти е јасно. Ретардирана жена на црвено удира велосипедист и бега... Двајца други луѓе покажуваат граѓанска солидарност и не и дозволуваат.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Тоа не значи дека треба да прекршат 100 сообраќајни правила и да загрозат сума народ и себеси пошо се многу јаки и моторџијата и тој со инсигнијата, запиши таблици и пријави у полиција, имаш видео доказ, доволно е. Сите заедно се ретардирани.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер
Знаете, затоа не пишав :/

Суперб? Дека само таа кола несмее да се спомне на форумов.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9225
  • Пичлеме
Или Ауди... или Ауди се поистоветува само со „правилно“ паркирање? :)

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7198
  • Бенве сие бенве
Audi a6 караван 98модел

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8385
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Што од видеото не ти е јасно. Ретардирана жена на црвено удира велосипедист и бега... Двајца други луѓе покажуваат граѓанска солидарност и не и дозволуваат.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Тоа не значи дека треба да прекршат 100 сообраќајни правила и да загрозат сума народ и себеси пошо се многу јаки и моторџијата и тој со инсигнијата, запиши таблици и пријави у полиција, имаш видео доказ, доволно е. Сите заедно се ретардирани.
Фала ти Молец.
Во паника бегајќи ретардираната (пошто ја бркаше поретардираниот на кој не му е професија), можеше да згази уште куп луѓе и тон материјална штета.

Задолжително и моторџиите да се казнат и тоа построго и во поголема мера од жената во колата.

Прочитај се уште еднаш.

Жената можела многу лесно да не ни забележала дека удрила велосипедист и да каже на суд дека ја бркале двајца дивјаци на мотори и сакале да ја убијат и се уплашила за својот живот.
Секако може и да ги тужи во секое време.
« Последно менување: 21 Декември 2017, 15:54:40 pm pirat_07 »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер
Секој може да тужи за било што.

Прашање е дали ќе добие некој нешто.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
Decki vecerva imav soobrakajka so astrata.. na vrajkanje od ohrid na 10km pred kicevo.. slepecot preticuvase shleper na polna lenta.. izbegav desno jas ali dzabe; pri sto mi ja sobra skoro cela leva strana... i normalno, izbega... prijaveno bese vo ohridskata policija ali dzabe nemozi tie cela vecer da zapiraat da proveruvaat..

Edino znam deka bese siva boja i mu ja najdov kapackata od retrovizorot.. e sega na nea ima nekoj kod.. 2038-360 AL\EHAL.. I krugovi so strelki ednata kon 09 a drugata kaj 3...
Slika dzabe ke e, bezboen e i e isti kako 70% od drugite vozila..

Nekoj odprilika dali bi mozel da izgugla nesto da se najdi sto kola bi mozelo da e ?

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 246
    • MVP Ring
Decki vecerva imav soobrakajka so astrata.. na vrajkanje od ohrid na 10km pred kicevo.. slepecot preticuvase shleper na polna lenta.. izbegav desno jas ali dzabe; pri sto mi ja sobra skoro cela leva strana... i normalno, izbega... prijaveno bese vo ohridskata policija ali dzabe nemozi tie cela vecer da zapiraat da proveruvaat..

Edino znam deka bese siva boja i mu ja najdov kapackata od retrovizorot.. e sega na nea ima nekoj kod.. 2038-360 AL\EHAL.. I krugovi so strelki ednata kon 09 a drugata kaj 3...
Slika dzabe ke e, bezboen e i e isti kako 70% od drugite vozila..

Nekoj odprilika dali bi mozel da izgugla nesto da se najdi sto kola bi mozelo da e ?
Мислам доста е да знаеш боја, марка/модел на колата и од кој град е регистрацијата. После лесно ќе го пронајдат.

Знам пред неколку години на едно другарче му ја проверуваа колата пред зграда дали има знаци на судар, бидеќи исто вака идиот напрал собраќајка и избегал.

Sent from my Shoot_1 using Tapatalk

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Не се јадосувај ќе го најдат.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8385
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Ако сакаат ќе го најдат веднаш.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7392
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Ако не грешам тие круговите на пластиката е датумот на производство на истата, во твојот случај, 3 месец 2009-та.

Освен ако не менува често ретровизори, можи помага да се знае и годината на колата

Претпоставувам вака е?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45165
  • Il Moderatore
Пушти слика од капачето, може ќе се најде.
Биди пресреќен, си избегнал директен судар, не се јадосувај, ќе го најдат.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Ако имаш повреди можеш да земеш надомест на штета и без да го најдат. За штетата на колата ќе мора да го најдат.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Ако имаш повреди можеш да земеш надомест на штета и без да го најдат. За штетата на колата ќе мора да го најдат.

Ako ima povredi od kogo ke bara nadoemest ??? ?
A za steta na kola e mn glupo zakonski reseno. Ke kupis nova kola, ke ti ja zacuka nekoj so neregistrirana kola ili nebitno, ke izbega, nema da go najdat i samo zijan si. Neshto osiguruvanje ne pomaga? ili samo kasko ako imas?