Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3859014 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Кобасицата под кобасица паѓа.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9181
  • Пичлеме
http://kurir.mk/makedonija/vesti/114320-Crn-prvi-maj-53-lica-zavrsija-vo-bolnica-po-soobrakajni-nesreki
Не сме ние да не пушти чоек на излет, очите ќе си ги извајме...

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
ОЧЕВИДЕЦ: ТРАКТОРОТ ЛЕТАШЕ, НЕ МОЖЕШЕ ДА СОПРЕ – ВОЗАЧОТ ШТЕДЕЛ БЕНЗИН ВОЗЕЛ ВО ЛЕР

http://mkd-news.com/ochevidets-traktorot-letashe-ne-mozheshe-da-sopre-vozachot-shtedel-benzin-vozel-vo-ler/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ochevidets-traktorot-letashe-ne-mozheshe-da-sopre-vozachot-shtedel-benzin-vozel-vo-ler

Возачот ќе одговара за тројно убиство.

Тие што се двете во тешка состојба дај боже да се извлечат. Ги видов со свои очи и не ми изгледа баш како да имаат шанси. Дури ако се спасат нема да бидат веќе тоа што биле.

Ви реков каков е теренот, таму треба саглам шофер, овој пак и во лер го ставил, самата помисла да го сториш тоа е самоубиство, а инаку да надополнам кочниците се исти и со изгасен трактор, работата е во моторното кочење бидејќи од тие 6 тркала само 1 кочи па видете.
Точно така, тракторот и онака е најопасно возило, уште фали да го угасиш или во лер да го тераш...
Само 1 гума кочи, или ако ги згазне двете педали наеднаш па да кочат двете задни... ИМТ а и многу други трактори, многу лесно сами избацуваат - излегуваат од брзина кога имаат напор на удолница...

Еден другар исто за 1 мај пред неколку години ќе не испотепаше вака, на удолница го угаси, рипнавме од приколицата сите, виде будалата и едвај го закочи и вика - што се плашите... и бап по 2 шамара од секој и му го земавме треакторот... пијана работа од глупи луѓе, што друго да се очекува...

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
Работата е што не бил избацен сега разбрав, на тоа удолно е бил во 3та брзина и се улетал и сопирање нема, имало многу гласна бучава од машината го знаат некои тој звук на улетан трактор до лимит како да ќе се расцепи блокот, и на таа кривината при вртење се е истумбал, а плус тоа тие трактори се од низините си немат искуство со такви терени ниту пак кочници и тоа е.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Можно е...
Јас би рекол и дека тракторот нема никаква амортизација, и на најмали дупки при таква брзина ке се раскока и толку е...

Отсутен skorpion

• Редовен
Тоа секако, се знае тие патишта колку се рамни.
Jedno upozorenje!

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4114
Проблемот е што кај нас сеуште е „прифатливо“ луѓе да се превезуваат во приколици на товарни возила. А возење во трактор, на трактор, крај трактор, со една нога на трактор... гледаме на сите страни.  Тоа е сам по себе ризик, без комбинирање со 1-во Мајско баханалење.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
А им се чудиме на кинезите 25 деца во комбе за 8 што се возеле. Кај нас 20 на трактор....
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Работата е што не бил избацен сега разбрав, на тоа удолно е бил во 3та брзина и се улетал и сопирање нема, имало многу гласна бучава од машината го знаат некои тој звук на улетан трактор до лимит како да ќе се расцепи блокот, и на таа кривината при вртење се е истумбал, а плус тоа тие трактори се од низините си немат искуство со такви терени ниту пак кочници и тоа е.
Тракторот во 3-та брзина поточно во својот највисок степен не може да крене повеќе од 30км/х,поточно максимална брзина му е 24км/х.Ако му бил во брзина пошо не бил натоварен колку и да е стрмно со лес можел да го застани,ама претпоставувам дека возачот имал дрмнато 1л ракија и вози мишко.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен skorpion

• Редовен
Во 3та под полна гас и залет не го сопира таму, макар и трезен бил, го знам патот и местото сум го поминал 100пати, 30км/ч е многу и со кола, а камоли трактор без амортизација. Празен не е бил голема приколица со 16 деца во неа плус багаж така да.
Jedno upozorenje!

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8250
  • Плинаш!!!
Возачот на тракторот имал срцев удар и не бил пијан. Информација дирекно од државна.
Греота за децата

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Во 3та под полна гас и залет не го сопира таму, макар и трезен бил, го знам патот и местото сум го поминал 100пати, 30км/ч е многу и со кола, а камоли трактор без амортизација. Празен не е бил голема приколица со 16 деца во неа плус багаж така да.
Не го знам местото,но познавајќи каков склоп е тракторот со сигурност можам да ти кажам дека не можи да се залета повеќе од 30км/х ради тоа шо таков му е преносот.Товарот кој го спомна не тежи 500кг,а тоа за трактор е ништо,не го осеќа.
Се имам возено со трактор натоварен над 2.5т на многу стрмни терени,го ставаш во 1-ва спора без гас си слегуваш раат.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7662
  • French diamond
Зато со ум малце, јас реков до 16h пијам(не да се напрам ќор), после тоа до 19 се трезнам  :D И за бегање таман си бев.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
Многу касно бе? Од 9 сабајле до 1 беше кај нас термин за пиење, после до 3 трезнење и пешачење од 6-7 километри да стигнат сите во првобитна состојба дома :D

Отсутен skorpion

• Редовен
Не го знам местото,но познавајќи каков склоп е тракторот со сигурност можам да ти кажам дека не можи да се залета повеќе од 30км/х ради тоа шо таков му е преносот.Товарот кој го спомна не тежи 500кг,а тоа за трактор е ништо,не го осеќа.
Се имам возено со трактор натоварен над 2.5т на многу стрмни терени,го ставаш во 1-ва спора без гас си слегуваш раат.

1ва спора и 3та брза има многу разлика, во 1ва спора неможе да се залета па ако сака и 10 тона нека има, но во 3та брза и празна приколица на удолница ќе го улета, а товарот е бил сигурно тон ипол со приколицата и децата, но како што кажаа погоре причината била срцев удар најверојатно. А и овој да ставил 2ра или 1ва брза нема толку да се улета ќе закочи али 3та лети.
Jedno upozorenje!