Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3033310 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14240
  • Пудингот на шоферството
Не ме разбираш,и во 3-та брза неможе да се залета.Чим е во брзина толку дозволува преносот да развие.И со полна гас да е пак нема да се залета.Може да се залета само ако е во лер.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
Незнам дали си возел но ти кажувам по мое дека се залетува и попрво ќе скрши нешто во машината отколку да престане да забрзува, тоа е товарот си го прави своето, но таму по тој нерамен асфалт и 30км/ч е многу така да да не го тупеме многу.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Сум возел,ме возеле и затоа кажувам.А дека трактор ке скрши нешто во машината или во преносот така лесно тоа е скоро невозможно.За теренот пошо не го знам можи и 5км/х да е голема брзина,но како шо кажаа погоре дека причина за сообраќајката е друга,а не невнимателност на возачот.
Сакав да појаснам да не си мисли некој дека возачот возел 70км/х со тракторот.

Отсутен skorpion

• Редовен
Така нека биде некако ајде :) ако возел 70 ќе ги бараа децата понастрана :( да не дискутираме многу тоа е се случило, мој комшија е во кома од тие, друг комшија се вратил од Ск со раката во лангита и целиот гребаници полесно поминал, скокнал навреме.
Jedno upozorenje!

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3060
Лош биланс за 1ви Мај. Следниот треба полиција да ВРИЕ и кој е пијан пешки да си продолжи.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Јас низ Битола(колку шо можев да видав  ;D) имаше големо присуство на милицајци.А на Македончето како и досега така и од сега никако не можиш да му погодиш,ако ги има ‘е тие само за казни бла бла бла‘,ако ги нема ‘нигде ги нема,незнам зошто плата земаат‘ итн.итн

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7371
Од Козјак до Ѓорче поминав 3 патроли, и ниту една патрола не застануваше коли. Дремеа, уживаа :)

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2203
На трактор пораснав,во 3та брза со приколка знае да залета и да не може моторното кочење да држи.Ке забрзува се додека на стисниш на сопирачките кои кај свесен возач двете ке му бидат врзани и заедно ке кочат а не независно.Тракторот е многу стабилно возило ама ако се вози како што треба.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен skorpion

• Редовен
Тоа го зборувам јас, сопирачките колку толку ке помогнат, само си смениш пред време брзина која мислиш дека треба и цепиш, на сред удолница не застануваш.
Jedno upozorenje!

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Да не носел кацига, на лице место ќе умрел...

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Ova leto kako sto pocna ima motorcii se poveke, ima da se gine i so motori se poveke. Zatoa otvorite oci bez razlika dali i kolku das te vo pravo, sve e nesto poludo vo soobrakajot.

Minatata godina nakaj sredno vodno eden so motor od sprotiva na krivina mi vlegol vo lenta koga go vidov veke bev vlezen vo krivina, se rabotese za del od sekundata go izbegnav... A jas gosti nosam na vidikovec da im  Skopje da vidat (ozgora lici na nesto)... :)) Togas epten smireno go preziveav toa, gostite poveke se vozbudija pa morase da gi smiruvam so saati posle.
Abe ne pomina nitu 3-4 dena nakaj Kumanovo Etno Selo (Alacka kaj sto ja vodi emisija mhh mhh ... tamu  peela) so kolegi od rabota, koga pred  Etno selo nekade na udolnica od leva strana ima benziska dete so motorce od benziskata na izleguvanje  odednas mi svrte pred mene da pomine preku ulica za vo da odi v selo... A toa udolnica jas negde 100'tka,... abe samo zadnoto trkalo go vidov deka go promasev za vlakno...
Eee go zbrkav nakaj seloto nego da go fateeev imase da go popie i za onoj moronot na Vodno ...
Takvo e moeto iskustvo so motori :D
Edit: Mi go s**ba raspolozenieto Alacki pee ama nene slikata od zadnoto trkalo mi e pred oci...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7242
IMT 539 иде далеку над 24 km/h на удолнина во трета, во брз пренос со приколка... Проверено, докажано, потпишано...

Децава со тракторот се во иста интезивна соба со мојот братучед, и може да се каже дека доста се повредени скоро сите...

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6601

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6601