Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3081343 пати)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
внимавајте камионите и автобусите имаат поголема мртва точка на ретровизор од колите

Кај нив е мртов правоаголник

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore
ау вратана како ја перна воспитно!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
ау вратана како ја перна воспитно!

не знам зашто не напраат кај колите сејфти фичр: ако нема газ на седиштето - нема тркалање на тркалата. И онака имаат сензори седиштата кои познаваат дека некој седнал а не се врзал.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Има таков фичр, се вика „РАЧНА КОЧНИЦА“. Ако нема газ дигни ручна квочко една неписмена. Барем на мерц е едно е*ано дугменце кај воланот лево, не дека и на други коли е тешко....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Сензор кој ќе детектира газ е сеуште само прототип. Не е во производство.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?

како „не е во производство“? повеќето понови коли „знаат“ дали некој седи на седиште или не.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Да ама не разликуваат дали тоа што седи е газ или не.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Каква глупача...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
E класа, греота, онаква лимузина ...

Иначе, ова со Волво не би се случило ...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
^^ И ова има хил холдер, како и сите поарни аута. Само хил холдерот работи на принцип дигнеш рачна спуштиш рачна, а таа уште е ингејџд, додека не тргнеш.

Ако имаш скица, нацрт или некое инсајдерско инфо од прототипот баш би сакал да го видам.. дали детекцијата на ГАЗ е според физички или хемиски својства :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
Мислев на pedestrian safety feature што го има кај Волво, само изгледа би стоела пред автомобилот се дур не дојде некој да крене рачна, глупача, требаше да ја прегази мерџото...  

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Според шизички својства. А нацртот е строго доверлив, во соработка со GAZ-PROM.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Мислев на pedestrian safety feature што го има кај Волво, само изгледа би стоела пред автомобилот се дур не дојде некој да крене рачна, глупача, требаше да ја прегази мерџото... 

Аман бе? До толку ли те изнервира? Не е она крива, крив е тој што и дал дозвола и кола. Пичка е за ебење не за возење.