Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3029678 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14234
  • Пудингот на шоферството
Бт-Пп е небезбеден во поглед на индијанци со трактори,земјоделци со моторчиња и сл.За дупките,пукнатините и сл. отрпнавме и на 200 помалку се осеќаат.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2700
  • Слобода или смрт
Што ќе поврзуваш битола прилеп и после со е75 со автопат подобро како држава е да се инвестира во автопат тетово косово. Си имаме ние приоритети. Мислам ако се направи царина на возила 100 проценти може ќе има и за таму вака со 50-60 проценти толку се стига.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10403
Јас имам прашање, кое рено 5 кампус вози 160 км/х? освен оние за рели што се правени.  незнам како успеал да ја постигне таа брзина. Жално у секој случај.
Се согласувам најлоши возачи до сега: дистрибутери со комбиња, пик ап од разни пошти, и таксисти.
da te korigira, ne site spagjaat vo kategorija vozaci.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6599
Иако е мазен тој пат како ви се вози 10-15мин повеќе и да ризикувам во трактор да се закачам или лисица/зајак да ми претрча да го искршам браникот.  :-\

70-80 се вози по тој стар пат ПП-БТ. И тоа ми е и поентата, често гледам дали битолски или прилепски таблици што на главниот пат возат 60. Па иди вози по стариот пат, секако возиш 60, не ја кочи главната магистрала оти ќе заглави два камиони позади него, уште два пикапа и двајца неодлучни возачи и го еба ежот оди престигни ги, возат во колона споени без соодветно растојание.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3720
Иако е мазен тој пат како ви се вози 10-15мин повеќе и да ризикувам во трактор да се закачам или лисица/зајак да ми претрча да го искршам браникот.  :-\

Плус тој пат има еден куп кривини а низ рамница :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5675
  • Шо да пишам тука?🤔
Јас секогаш би избрал да возам релаксирано со 80 км/ч. по стариот пат и да тргнам 10 минути порано (толку е разликата), отколку на новиот со 100-120 км/ч. и да гледам како лудуваат и да скока цела кола.

10 минути нема да ми сменат ништо, може да се најдеме Бт на влезот или ако идам од Бт да се најдеме на семафори Чумовчанец.

Животот не ми е вреден само 10 минути.
Најчесто на тие што им се многу 10 минути завршуваат фатално...

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3736
Прилеп битола нормално се вози 120/130 , многу ви се нежни колите

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен kokos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 185
120-130kmh по тој пат се вози исклучиво службена кола, своја не би требало над 100, реално патот си плаче за темелна реконструкција

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3736
120-130kmh по тој пат се вози исклучиво службена кола, своја не би требало над 100, реално патот си плаче за темелна реконструкција
И со моја и со службена исто е ...
Службените си ги возам како моите, пошто било која да ме остави на пат јас ке чекам саат време шлеп и ке се вратам во 22:00 во скопје
Остај идиотите "не е моја нека рикне не ми е гајле" и слушај го после како плаче го оставила на пат...
Патот битола прилеп со комбе не се осекаат нерамниците за разлика од кола. Реално највеке ми смета плетвар кај што се вози во две ленти и кај што има бразди по 5 цм. Неколку пати особено кога се полни со вода ми се дешавало да ми избега воланот

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6791
  • French diamond
Ако има некој предница за менување или сака да ги разтропа пластиките внатре, пп-бт е прекрасно решение за тоа...стариот пат го бичам со 110 и побрзо стигам  него по другиот со 80. Искрено сите патишта се крш, гомно најголемо во Европа,  од Скопје до Битола по "автопатот" минимум 3 пати си ја удирам главата  во кровот од скокчиња што има  и тоа со 120.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14234
  • Пудингот на шоферството
Ќути има и полошо. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
Аух, искрено се надевам дека се океј.

Отсутен s1n1sa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 450
Најверојатно преголема брзина ќе да причина за ова
Hyundai Elantra 6th G

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8586
  • Малерозен дрводарец
Абе, племе им ебем тој ебен знак 70... :(
Можеби немам право - ама на попогрешно место не биваше...

Башка, од 120 директно на 70... го знаете муабетот.
Многу зборува - ништо не кажува.
Ветер од северен правец.
Раскажува детално за комплетно неважни работи.
На кратко, а богами и на Македонски: Никој.