Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3029691 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10403
Можит зато пред тунелите е 60-80...
Тоа што едниот возел 160 не е оправдување другиот да му влезит контра. Што би се рекло, не му стој на среќата. Можит будуќа кривина ќе ја испраел.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6599
Teшко и со 70-80km/h да би преживеал дури и ако камионот се движел со 60-70km/h, Реното е како Тико и Спарк правено. Aко ти влезе камион во твоја лента на десетина метри, нема кај да бегаш. Jeза ме фаќа кога на благи кривини мора да се разминувам со камиони, зашто лево е камионот, десно банкината. 
Плус треба да се напомене дека во нашава држава повеќето камионѓии возат безобразно и бахато

Не, 3 години веќе по патиштава сум скоро секоја недела, воглавном камионите возат ок, дури и споро на делница како Прилеп-Битола од 70 км/ч иако е прав патот. Веројатно како причина можеби е и лошиот коловоз.

Од друга страта, најбезобразно возат доставувачите со комбињата, особено со големи и долги комбиња. Често и во макази престигнуваат.
« Последно менување: 10 Јули 2024, 18:20:19 pm FiLo »

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2647
Јас имам прашање, кое рено 5 кампус вози 160 км/х? освен оние за рели што се правени.  незнам како успеал да ја постигне таа брзина. Жално у секој случај.
Се согласувам најлоши возачи до сега: дистрибутери со комбиња, пик ап од разни пошти, и таксисти.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5675
  • Шо да пишам тука?🤔
Муабети се дека возел 150, толку е крајна брзина на тоа количе и тоа треба добар залет и подолг пат, како и да е, ние можи само да коментираме, а него веќе го нема.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1893
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Страшни последици и за жал фатални колку да се збори да се пишува известува нема ефект , кога ке прочиташ 150,160,200,240 идел ја ств не знам каде во мкд можеш таа брзина да постигнеш и на колку метри пардон километри да возиш со таа брзина немаме патишта за таква брзина и за жал ке се случува ова смртни исходи настанати од железо/волан.

Без оглед дал е рено кренало 160 или мерцедес ауди 260  не зависно кој модел да возел , под 100 да возел сигруно нема тоа да се случи сега е касно од 120 на цела територија на северџистан неможеш да возиш од 120 појќе се останато ете што следува.

Ја мислам спасот е во камерите и казни на домашни адреси да стигат па мож со тоа ке опаметат и помалку ке има смртни исходи по патиштата се останато со пукање на брзини ке има и невини луѓе настрадани.

Отсутен FiLo

• Сениор
Не си возел доволно, има делови од нашите автопати каде што се вози со 140 км/ч безбедно и комфорно. Барем 90% од нашите автопати може да се вози 120-140 без проблем.

Исто и на новите експресни патишта Штип Кочани и Штип Радовиш се вози 130-140 без проблем, писта рамни се овие два пата, плус доволно широки за и ако од спротива престигнува некој, да се поместиш во крајната десна лента за застанување и без проблем 3те возила истовремено да се разминете.

Само треба акал кога се вози. На тие двосмерни патишта има идиоти што возат 70-80 (а дозволено е 110) и притоа се на средина на патот, со левите тркала ја газат средишната лента. Е тоа се идиоти за стрелање.
АМа има и такви што се тргаат во крајната десна лента, па кога ги престигам, немам потреба да влегувам целосно во спротивната лента. Се заблагодарувам со пуштање на 4ри жмигавци, тој ми блицка, ни нервоза, ниту водење инат.

Кај нас повеќето е да се води инат како сега ќе те нервирам. Пред скоро 2 месеци возев према Дебар и по кривините од мавровска брана надоле идиот со шаран вози со 35-40 км/ч. Доагаат кратки правци, забрзува до 50, потоа пак 35.

И во тој дел има еден долг правец кај што можеш да престигнеш, тргам да престигам, идиотот намерно забрзуваше за да не го престигнам. И потоа кога го престигнав, толку идиотот се заглави остана да вози споро по кривините. Значи можело да вози побрзо и нормално, ама пошто е неандерталски идиот, вози споро да те нервира за потоа да не ти дозволи да го престигнеш оти пак доагаат кривини и идиотизмот ќе го искажува према останатите.

Повеќе е идиотизмот и неандерталското однесување на она сеа ја сум главниот, јас ќе подјебавам наоколу заради задоволување на лични свои мизерни интереси.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1893
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Што да кажам - претпоставувам дека си нон стоп по патишта па подобро ги знаеш работиве и нон стоп си со секакви будали зад воланот испаѓа дека поголемиот  % на ненормални се зад воланот.

Отсутен FiLo

• Сениор
Прилеп - Битола и обратно иако е во лоша состојба асфалтот, пак се вози со некое прифатливо темпо од 120 км/ч без некои проблеми.

Едно само не ми е јасно, често има возила со прилепски и битолски таблици кои по таа магистрала возат и со 60 км/ч. Па да му се сневиди, го имаш стариот пат каде што и асфалтот е подобар, иди вози на тој пат кога и онака патуваш Прилеп-Битола и обратно, што возиш 60 на дозволено 100....

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5675
  • Шо да пишам тука?🤔
Затоа возење по или под знаци за 10 км/ч. (зависи од место нормално), имам возено 160 по тој пат, а сме пробале кола со 220 км/ч. (Мерцедес С класа) после ремап тука. Крајно небезбедно.

Истиот пат со кола од 500кс:
https://www.facebook.com/share/p/kjCWuzKuCJ7RkeHw/?mibextid=qi2Omg

Отсутен FiLo

• Сениор
+20 од брзината на дозвленоста од знаците сум 90% од времето, безбедно и за пред полиција, никогаш не ме застанале кога сум бил до +20 од знаци, а ме мереле со радар.
И сами полицајци ми кажале дека и радарите им се со одредена толеранција, пример 120 возиш, нив им покажува 117-118, плус и од +30 нагоре застануваат.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6791
  • French diamond
Со 150 да возиш незнам дали  нема да те застанат, а ние битолчани тоа гомно наречено пат Битола - Прилеп го заобиколиваме на големо, по стариот пат возиме, барем тие што ги знам јас и се грижат малку од малку за колата.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6671
  • Бенве сие бенве
Јас секогаш бегам кога ќе видам прилепско возило, толку лоши возачи немам сретнато никаде. А патот ПП-БТ и обрстно е катастрофа, не е ни за 100км/ч

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8639
  • Пичлеме
Со 150 да возиш незнам дали  нема да те застанат, а ние битолчани тоа гомно наречено пат Битола - Прилеп го заобиколиваме на големо, по стариот пат возиме, барем тие што ги знам јас и се грижат малку од малку за колата.
Јас години само по старио пат ја возам таа релација, ама од пред некој месец заебаа работа, го поправаат мостот кај Могила и заебано е, раскопано, имаат напраено бајпас со дупки, прашина, а ако заврни кал...

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6368
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Иако е мазен тој пат како ви се вози 10-15мин повеќе и да ризикувам во трактор да се закачам или лисица/зајак да ми претрча да го искршам браникот.  :-\

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8639
  • Пичлеме
За претрчвање на неидентификувани објекти, можи секаде, јас сум изгазил лисица и по тој другио пат, „главниот“кај млиновите.
За трактори, далеку поопасно е Росоман и околината, али што е тоа е, двете четири.
А за 10-15 минути... најчесто не се брзам :)
« Последно менување: 11 Јули 2024, 08:30:54 am Ipkisija Meskosa »