Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3424460 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
devojkava ja gledase kolata,vide deka ne usporuva,sepak trgna i onaka casual si prodolzi.
je sus.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
Идиотот си пролета на црвено, девојката погледна, но нормално очекува на нејзино зелено да не ѝ пролета некој без мозок.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Погледна и овој со камерата застана, си рече и другиот ќе застани и си тргна на зелено, ама овој зелениов, ја нагазе кога виде жолто и така испадна работата

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Не можеше поголема глупост да напраат и двајцата. Офцава си тргна онака као кој те ебе идам ја, а ''шоферов'' кој е тој маневар жити све? Лево десно се испраи и пак лево директ у колата од спротива????? Ауу сега гледам и шоферот е жена.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Овци. Поготово пешакињата која тргна во 99% сигурна смрт. Свесна дека ќе погине си тргна.

Среќа преживеа.

Другана ризик јак, ама бар само затвор ја чека, а не ковчеже.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Да, имала среќа, претежно секој си гледа да си ја задржо глаата на рамења, овој пат оваа со колава избра дуга опција, железото е потврдо од месо, таа одбра железо, али оваја пешакињава да речам изгледа има добро осигурање.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Овци. Поготово пешакињата која тргна во 99% сигурна смрт. Свесна дека ќе погине си тргна.

Среќа преживеа.

Другана ризик јак, ама бар само затвор ја чека, а не ковчеже.
Свесна?

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
Може и инает е во прашање...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Еволуцијата казнува таков инает најстрого што може.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
Јас мислам овие другиве со колите што застанаа се криви највеќе. За пешак се застанува ли па макар и црвено да е....ја истераа  крива девојката која поминува на пешачки и тоа на зелено.... земјо Индијо.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Девојката апсолутно не е крива. Во ниту една ситуација, и никој не го сугерира тоа. Оноа што го кажуваат е дека колку сака нека е пешачки, колку сака нека е зелено - секогаш може да има некоја будала што ќе направи глупост - како горе на видеото.

Затоа нас барем, на времето, нè учеа - пред да поминеш улица, погледни лево и десно. И на зелено, и на пешачки, погледни лево и десно. Да не биде оноа - тука лежи Тој-и-тој, во право беше.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
vo normalni zemji zeleno ne e apsolutno pravo da pomines. na zeleno sepak treba da procenis (risk assessment) dali e dovolno bezbedno za pomines.
devojkava si vrzala vo krpce deka nejzinoto zeleno kje ja zastiti od 1 ton metal so brzina od 50khm. tuka e problemot.
darvinovata selekcija e slina i nemilosrdna,osven vo vakvi glzacki situacii.
na nikoj ne mu tekna deka mozebi kocnicite mu otkazale? ili ne me interesira,ima da zastane poso mene mi e zeleno.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Девојката апсолутно не е крива. Во ниту една ситуација, и никој не го сугерира тоа. Оноа што го кажуваат е дека колку сака нека е пешачки, колку сака нека е зелено - секогаш може да има некоја будала што ќе направи глупост - како горе на видеото.

Затоа нас барем, на времето, нè учеа - пред да поминеш улица, погледни лево и десно. И на зелено, и на пешачки, погледни лево и десно. Да не биде оноа - тука лежи Тој-и-тој, во право беше.

Токму така, тоа е апсолутната вистина, што не носи до одговор на следново:

vo normalni zemji zeleno ne e apsolutno pravo da pomines. na zeleno sepak treba da procenis (risk assessment) dali e dovolno bezbedno za pomines.
devojkava si vrzala vo krpce deka nejzinoto zeleno kje ja zastiti od 1 ton metal so brzina od 50khm. tuka e problemot.
darvinovata selekcija e slina i nemilosrdna,osven vo vakvi glzacki situacii.
na nikoj ne mu tekna deka mozebi kocnicite mu otkazale? ili ne me interesira,ima da zastane poso mene mi e zeleno.

Не се расфрлајте со терминологија безвезе. Девојката си врзала во крпче..... бла бла бла, драпање мадиња како баба пред зграда на клупа.
Нели земате во предвид дека девојката можеби не е самоубиствена? Нели земате во предвид дека е можно да не го видела? Дека позади имало редица со коли, камион, поради која мајмунов што вози 70 би можел да не биде виден?

Уште ли не научивте да ги земате битните фактори во предвид? Не глумете ај simple table. Може бил пијан, може дрогиран, може глуп може луд, може му откажале кочниците, може она 39 температура има, може камиони имало па не го видела овој кога сменил лента. Има најмалку 15 комбинации кои може да се случајот, вие донесовте пресуда на база на 20% од факторите.

Ало бре.....