Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3188766 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20701
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14398
  • Пудингот на шоферството
НЕ се врзува за влечење на трапот,си има место кај се става сајлата.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен velestrumf

• Легенда

Акооооо, ако ти е, да тибам кретенот глуп.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34166
  • Таков е животот... јебига
Алупав Ауди душбег

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16741
  • Keep it 100

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Што е со луѓево не знам, пред некој саат сообраќајка на семафорите кај Расадник (Првомајска), понатаму на семафорите кај Цементара (Првомајска).

Околу 4 саат си возам по улица со две ленти од страните оградена со ивичњаци (тротоар), што значи нема многу простор за бегање.
Од спротивната насока иде некое циганско моторче (споро возило) и позади него комбе и кола се влечат. Ме гледа овој со комбето дека се приближувам ама сепак решава да го заобиколи, океј ајде помина, ама се пушти и колава да го заобиколува а јас веќе на 3 метри од нив, гуската у кола мува не ја лази и си шиба, јас гледам дека најмалку ќе се мавнеме со ретровизори и идам уште десно, гребев малку со гумата во ивичњак и за среќа поминав само со тоа, без оштетувања.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29806
    • CARclub.mk
Ја зашто више со години кенкам дека треба да се воведе едукативно-казнена поправна мерка „Шамар“?

Кога некој ќе направи таква идиотштина низ град (во случајов гуската), оштетениот (во случајов ти) да има право на моронот да му залепи шамар. Онака, пред сите. Срам да проработи малку.

Дополнително, по потреба би се вовела категоризација на шамари.

- Нежен. Опомена.
- Нормален. За секојдневни глупости.
- Вруќ. За посериозни глупости.

И тако даље..

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Clueless жениве се сериозен проблем во сообраќајот.
Некни одам од ману па на раскрсницата преку мостот лево према централен регистар кај Веро центар.Јас сум во средната лента а на левата лента жена во години (50-тина) и стоиме на семафор. Се пали зелено, тргаме и глупачава наместо да се вклучи повторно во левата лента она директ во средната, тоест мојата лента. Тотално нема поима каде се наоѓа и што прави.

Среќа очекувам таква глупост од скопскава сељачаана што не знае што прави во животот па бев спремен да кочам и да избегнам на десно. Значи нема проаѓање на оваа раскрсница а да не се случи истата глупост.
Ја заобиколив и стигнав, сакав да ја застанам на пешачките семафори ама ко ја видов дека е жена и гледа само право како кобила си викам ај заеби. Таа да имала грам памет немало никогаш во кола да седне.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
Clueless жениве се сериозен проблем во сообраќајот.
Некни одам од ману па на раскрсницата преку мостот лево према централен регистар кај Веро центар.Јас сум во средната лента а на левата лента жена во години (50-тина) и стоиме на семафор. Се пали зелено, тргаме и глупачава наместо да се вклучи повторно во левата лента она директ во средната, тоест мојата лента. Тотално нема поима каде се наоѓа и што прави.

Среќа очекувам таква глупост од скопскава сељачаана што не знае што прави во животот па бев спремен да кочам и да избегнам на десно. Значи нема проаѓање на оваа раскрсница а да не се случи истата глупост.
Ја заобиколив и стигнав, сакав да ја застанам на пешачките семафори ама ко ја видов дека е жена и гледа само право како кобила си викам ај заеби. Таа да имала грам памет немало никогаш во кола да седне.
Нема шанса. Без разлика на возачот. Над 90 проценти е вклучувањето до лева лента во средна. Таму сум проаѓал со години и вкупно на прсти може да избројам колку коли сум видел да влезат во левата лента. Затоа секогаш застанувам во левата лента таму. Можам прописно да си се вклучам, наместо неандерталците да ме избуткаат во островчето.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
Малце е лош аголот таму поради островчето што е меѓу двата смера, затоа сите се бунат, првите неколку пати и јас бев ист, и мајка ми останала трудна од пцуење од некој :)
No turbo, no fun :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Значи глупи луѓе се бунат без причина. Само тоа ќе кажам. Тоа треба да биде тест, на такво јасно и гласно место да се збуниш треба да си глуп, ретардиран и неспособен да научиш едно единствено правило.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4288
абе луѓето не само на таа раскрсница,скоро секаде не знаат дека ако си во најлевата лента и вртиш лево,нормално дека во најлевата треба да се убациш,ако си во средна,во средна.ама ај иди разбери се

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
istoto se desava i od podvoznjak koa treba da se ukljucis na mito hadzivasilev...

Отсутен velestrumf

• Легенда
Неписмен народ си е неписмен народ, нема врска раскрсницата каква е.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Вчера еден лик со јагуар S-type си возеше во контра смер карши градска. Три ленти има пред градска во правец према собрание, е он возеше во четвртата во контра смер, сред бел ден. Мислам дека се уклучи од зелено пазарче преку дупла пуна, ама имаше гужва во лентата и си возеше во контра смер без мува да го полази, иако јас возев во истата лента директно во него.

Мислев дека се имам видено :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.