Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3425798 пати)

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
За мене твингото !

Отсутен Strumjan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 95
    • Македонска Џумла заедница
ако се откажеш од Твингото, јас се пријавувам, тамам поново е од моето, ќе освежам некој дел :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
И уште се чуди, бог да чува!!!!

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
Па уште застана,  изгледа чекаше некој да ги крене рампите...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи

му ги собра и тркала и подвозје и се... возачов е правен у гз...

п.с.

Тешка сообраќајна незгода се случи вечерва на булеварот „Трета македонска бригада“ во скопската населба Аеродром, кога возило со неприлагодена брзина изгубило контрола и се забило во бетонска ограда среде булевар.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Според очевидци на настанот, возачот на едниот автомобил возел премногу брзо и сакајќи да избегне судир со друго возило, излетал од патот и директно се забил во жардиниера.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

...
http://republika.mk/?p=543718
Поминав кратко откако се случило. Ништо страшно.

според еден од жителите, кој ми е многу близок, возачот бмв-то скоро па да останал без ногата лева... надворешна фрактура, многу крв ВО колата, каде што он и комшиите успеале пред да стигне брзата помош (и пред да падне возачот во безсознание) да му го запрат крварењето со каиши пред целосно да искрвари... гледката била многу многу лоша...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен igorN73

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom

Е заради овие глупости, незнам со кој памет ги врзуваат воланот и кочницата на компјутер кај новиве коли.
Од кај знаеш дека еден ден нема воланот сам да сврти или автоматската рачна да се уклучи при 200кмх?
Истото е и со адаптивниот темпомат.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен damjanku

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301

Е заради овие глупости, незнам со кој памет ги врзуваат воланот и кочницата на компјутер кај новиве коли.
Од кај знаеш дека еден ден нема воланот сам да сврти или автоматската рачна да се уклучи при 200кмх?

Убаво кажано јас кога би бирал кола би го избегнал коли со ваков систем, исто и предност ке има кола со стандардна рачна кочница на сајла.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Јас мислам појќе треба да се пазиме од идиоти како овие.
Еве го објаснувањето од волво, го има на јутуб:
http://fusion.net/story/139703/self-parking-car-accident-no-pedestrian-detection/

И сега кога го гледам повторно, комедии ми е, треба да пробаат побрзо сега... ;D  ;D  ;D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore

Убаво кажано јас кога би бирал кола би го избегнал коли со ваков систем, исто и предност ке има кола со стандардна рачна кочница на сајла.

И со авиони да не летате ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
gledafte vidovo od sudarot v Slovenija verizen sudar i se lupaat budalive bez nikoj da se vrati nazat 100 metra da predupredii dage e-bam budaliteeee...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Причина (фиктивна): лоши временски услови
Причина (реална): неприлагодена брзина на условите

Како што можеше батката со камерата да закочи можеа сите, ама...

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
dabe i ovoj so kamerata vozese so 80-90km/h i uspea da zastane duri kade kade pred kolite zastana... da vozese i uste pobrzo 20-30 kilometri pak ke zakocese bez da udri...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.