Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3178282 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
тоа се тие возачи на седани
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

e, баш вака се осеќам кога ќе прочитам „тоа се тие возачи на сув“. Ама баш исто!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Шо па ти се потресуваш, твоето не е ни СУВ :P
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
што има врска моето какво е? глупост си е глупост, независно од тоа каква кола ете баш јас сум возел

Отсутен velestrumf

• Легенда
Глупост си е глупост, независно од било кој каква кола возел.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29793
    • CARclub.mk
Па сеа.. Не е баш до толку.

Имаше истражување пред година-две, возачите на SUV се поагресивни. Така да, исто е, ама не е исто.

Еве линкче, али имаше и уште едно. http://www.dpti.sa.gov.au/onroad/news/?a=129724

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Па сеа.. Не е баш до толку.

Имаше истражување пред година-две, возачите на SUV се поагресивни. Така да, исто е, ама не е исто.

Еве линкче, али имаше и уште едно. http://www.dpti.sa.gov.au/onroad/news/?a=129724

ама тоа е просек, а ние не гледаме клипчиња од замислениот просечен возач, туку од конкретни, поединечни возачи

замисли некоја статистика покаже дека балканците се поагресивни и посељаци од - шознам - таму некои други. ама дали конкретниот балканец зеро е агресивен сељак?

или, обратно: можеби просечниот возач на волво е одговорен возач со висок сенс за безбедност во сообраќајот, ама тоа не значи дека сите се такви

Глупост си е глупост, независно од било кој каква кола возел.

така е

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43930
  • Il Moderatore

e, баш вака се осеќам кога ќе прочитам „тоа се тие возачи на сув“. Ама баш исто!

Ај што нема врска со „семоќните возачи на СУВ што мислат дека у секое говно може со колата да влезат“, туку не е ни седан...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
не прави разлика на мојата поента пошто „седан“ можеше да беше заменето со кој било тип на возило и истата ќе беше поентата

поента која глумиш дека не ја разбираш

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Те боли што возачите на СУВ по дефиниција се мислат за „убер“ и дека праат вистински избори у животот па после заглавуваат на најмала лизгавица а? :) Е боли... 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Те боли што возачите на СУВ по дефиниција се мислат за „убер“ и дека праат вистински избори у животот па после заглавуваат на најмала лизгавица а? :) Е боли... 

Не, повеќе ме боли што - инаку интелигентни и образовани луѓе - робуваат на маалско-семкарски стереотипи

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Интересно е што обраќаш внимание на стереотипите кои ти се тебе блиски. На пример возачи на СУВ ;) На стереотипи од типот „алфисти“, „голфисти“ и сл, не реагираш...

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Интересно е што обраќаш внимание на стереотипите кои ти се тебе блиски. На пример возачи на СУВ ;) На стереотипи од типот „алфисти“, „голфисти“ и сл, не реагираш...

1. Не возам СУВ. Мојата кола е висока ко панда, кабината и е голема колку на голф, мотор ко клио и погон на предните тркала. Се што има заедничко со СУВ e подвозјето, гумите, граунд клиренсот, пасивната безбедност, погледот од кабината и... лепењето на безумни стереотипи.

2. Реагирам само на стереотипи кои ќе ги приметам. Но, не ги читам сите теми на форумот, па така да ако нешто не сум прочитал - нема ни реакција. Ако не си приметил, сум реагирал и на цигани, педери, шиптари, жени-возачи и низа други концепти, а не се идентификувам со ништо од тоа.

3. Интересно е што ме стереотипизираш дури и кога е во прашање мојата реакција на стереотипите.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218

Ај што нема врска со „семоќните возачи на СУВ што мислат дека у секое говно може со колата да влезат“, туку не е ни седан...

Уште полошо...Ауди е.
I guess it`s going global.
;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
Уште полошо...Ауди е.
I guess it`s going global.

;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

@FilipV, не знаеш ни стереотип да поставиш. :D