Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3179028 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839

Присутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16734
  • Keep it 100

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Денес трет случај ми е да затекнам запалена кола.Ренолче си гори под моторот па застанав да дадам ПП апарат, и чуварот од Реплек искочи даде и он исто.Заврши со хепи енд, само уште не ми се верува колку сеирџиски народ сме, коли застанати, сите на страна никој да помогне, сите чекаа да рокне колата и да се изнасмеат.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
http://www.carthrottle.com/post/watch-a-honda-s2000-wipe-out-a-red-lightrunning-minivan/

Ми се има случено и мене истово... Со таа разлика што ја видов колата од далеку и превентивно закочив, и воила, дечкото прелета на црвено.

Исто имам видено многу видеа вакви по интернетов, најголем дел од нив беа возачи што бркале зелено/жуто светло, па семафорот ги затворил, и удирале коли кои регуларно поминувале на зелено.

А добар дел од тие возачи што регуларно поминуваа на нивно зелено беа возачи со јаки и брзи коли, кои мора по секоја цена да испаднат најнапред од сите кога ќе се упали нивното зелено светло, пошо се фраери. А притоа не гледаат лево-десно дали некој ќе прелета пред нив.
Иако законски не се криви, сепак, се криви. Затоа што не фрлиле брз поглед лево-десно на раскрсница пред да тргнат.

Наравоучение: Фрлете барем еден брз поглед лево-десно пред да тргнете на семафор. Без разлика кое доба од денот. Еден ден сигурно ќе ви се исплати тој брз поглед... Вакви дешавки најчесто се случуваат касно навечер, кога пијаниците се возикаат... :)

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20143
Ај не сери. Криви биле што поминале на зелено. Свашта.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
Цитат
Иако законски не се криви, сепак, се криви. Затоа што не фрлиле брз поглед лево-десно на раскрсница пред да тргнат.

Кој дел не ти е јасен ?

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
Ако слушете на вести дека некоја кола била разнесена на кружен- да знаете јас сум. :D  Преку .!. од замислени богаташки копилиља со БМВиња и мерцедеси што прелетуваат на кружен без никаква предност.  На следниот таков не му кочам. Живи били па видели. Ебате копилиљата.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Ај гледајте го убаво клипот со хондата и ќе видите дека помина на длабоко жолто доста лежерно а законот кажува дека жолтото не е за да поминеш лежерно туку да поминеш само во случај ако неможеш да застанеш.

Присутен DarthJe5us

• Легенда
http://www.carthrottle.com/post/watch-a-honda-s2000-wipe-out-a-red-lightrunning-minivan/

Ми се има случено и мене истово... Со таа разлика што ја видов колата од далеку и превентивно закочив, и воила, дечкото прелета на црвено.

Исто имам видено многу видеа вакви по интернетов, најголем дел од нив беа возачи што бркале зелено/жуто светло, па семафорот ги затворил, и удирале коли кои регуларно поминувале на зелено.

А добар дел од тие возачи што регуларно поминуваа на нивно зелено беа возачи со јаки и брзи коли, кои мора по секоја цена да испаднат најнапред од сите кога ќе се упали нивното зелено светло, пошо се фраери. А притоа не гледаат лево-десно дали некој ќе прелета пред нив.

Наравоучение: Фрлете барем еден брз поглед лево-десно пред да тргнете на семафор. Без разлика кое доба од денот. Еден ден сигурно ќе ви се исплати тој брз поглед... Вакви дешавки најчесто се случуваат касно навечер, кога пијаниците се возикаат... :)

А тие со не-јаки коли криви се кога ќе им се случи ова или не?

Ај гледајте го убаво клипот со хондата и ќе видите дека помина на длабоко жолто доста лежерно а законот кажува дека жолтото не е за да поминеш лежерно туку да поминеш само во случај ако неможеш да застанеш.

Мислам дека во Америка не е вака ама не сум сигурен.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Законот кажува дека ако поминеш на жолто ќе ти опердашат казна и оди докажувај ти дали имало или немало услови да застанеш. Сега брзо го наградија едно другарче.

Присутен DarthJe5us

• Легенда
Да беше кај нас случката да, а вака ако не ги знаеме законите таму џабе се коментира.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Скоро истото правило важи и таму само мали промени има зависно од државите (како на пример незнам на колку стапки жолто па можеш да поминеш или бла бла) ама како и да е, од кога светна жолто дури после 3-4 секунди се случи сообраќајката. Факт е дека џипот помина на црвено или евентуално на отворено жолто ама со голем залет ама факт е и дека овој со хондата правно може да го јаде мурот.

Отсутен Vlatzki

• Редовен

А тие со не-јаки коли криви се кога ќе им се случи ова или не?

Мислам дека во Америка не е вака ама не сум сигурен.

Дечко, реков „добар дел од тие возачи“, мислејќи на видеата по интернетот со вакви дешавки, биле со јаки и брзи коли кои одма испаѓале најнапред од сите пошто се фраери.

Изгледа и тебе ти одговара да го читаш само оној дел од постот кој највише ти боде очи. Има и такви со слаби коли кои исто така испаѓаат најнапред, но се во помал број од тие што ги наведов погоре.

Ако те собере некој што бркал жолто на раскрсница, тој е крив, по законот. Ама кој ти е тебе крив што си имал коњска визија, да гледаш само право (ти текнуе на коњите и магарињата кога им ставаат штитови на очите само за да гледаат право ?).

:)

Присутен DarthJe5us

• Легенда
Тие со спорите коли не се фраери кога ќе испаднат напред?

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер

Призер, зошто се гледа лево десно дали иде кола пред да се помине улица. И се преминува истата само доколку не наидува возило.