Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3180903 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
а не... тоа е минато свршено време... ти ке си добиеш казни по ред што треба, а полиција после ке пресече дали си бил ти во право или не... ако не си бил, возачот на автомобилот ке си добие пријава за сторено дело, а ти оштета ке можеш да си бараш на суд, само преку приватна тужба, и тоа исклучиво одкако ке го добиеш записникот ов кој вели дека не си крив за настанатата штета...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Незнам, така ми кажуваа, демек да не сум возел мотор неположено пошто имало заебанции..

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6544
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
е сега во ова време, ти може и да си пијан при сообраќајка, и ке си добиеш казна за тоа што си возел под дејство на алкохол... ама полицијата и понатака ке истражува и проверува кој бил крив за сообраќајката... што ми е апсолутно ненормално и нереално.. кртако и јасно порано важеше следново:

-пијан
-нерегистриран
-без возачка

ако си направил сообраќајка, КРИВ СИ и не битно е кој од каде дошол, кој на кого му исекол пат... ти едноставно, не си смеел да бидеш зад волан и да возиш, АБЕ НЕ СИ СМЕЕЛ ТУКА ДА ДОЈДЕШ... крај на муабетот...

Во ред ова ти што го кажуваш, ама пак мислам поарно е што повеќе не е така.

Пример:
Човек со жена му си бегаат од слава од кај брат му, 1.5 нека има алкохол, застанува на семафор, чека зелено, си тргнува.
Друг од лево тркач, користи празни улици навечер, гледа затворе црвено, не кочи си вика има време ќе прелета,
го мава под прав агол овој другиот и гинат со жената.

Според тебе, тркачот ќе си оди дома ко ништо да не се случило оти овој другиот беше пијан и е крив.
Јас сметам дека така нема да биди во ред. Секој со својата казна.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17606
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Човекот што иде од слава, треба да се качи во такси и да каже кај сака да биде однесен доколку испил пола флаша виски. Апсолутно нема никаква потреба тој да биде зад волан, и аналогно на тоа, во твојата хипотетичка ситуација, нема да биде на истиот тој семафор чекајќи зелено светло.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Ни тој што мисли дека е безбедно да вози со 150 преку раскрсница не треба да биде во сообраќај. Што е прво јајцето или кокошката?

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
Петелот. :D

@Мартин за време на случката вие на тараса бевте ? Арно не ви се качил горе на една партија бељот :)
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
Во неделата некој ми ја закачил колата во кочани пред куќа

како успеал типот не знам улицата е широка и случката се десила кога паркиран од спротивната страна тргнал да си оди и веројатно не можел да заврте на време и ме ропнал во браник

по бришење еве како е сега

темно сина боја на кола било па барем да оставил број да средиме со осигурањето...

во близина има дискотека а случката се десила во 1 и 30 па можам да претпоставам во каква состојба бил за да не може да тргне правилно а улицата не е тесна туку е прописно широка

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Човекот што иде од слава, треба да се качи во такси и да каже кај сака да биде однесен доколку испил пола флаша виски.

Ја не знам со кој памет уопште палат кола за да идат на слава кај што знаат дека ќе се пие. Земи си такси ко господин чоек, остај колата на паркинг да му ебам векот да му ебам.

Не, морало со кола секаде и секогаш да се оди...

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440

Ја не знам со кој памет уопште палат кола за да идат на слава кај што знаат дека ќе се пие. Земи си такси ко господин чоек, остај колата на паркинг да му ебам векот да му ебам.

Не, морало со кола секаде и секогаш да се оди...

И барем јас од секогаш се сеќавам на муабетот од тие исти личности, "само внеси ме во кола и нема гајле да возам".....ненормална работа.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Абе и да оди со кола,нека го репнат џандари по џеб и нека му ја земат возачката.Ама не,тие шо идат така имаат братучед во МВР па ќе се скине казната.Да имам некогаш вишок пари ќе купам војнички Хамер и ќе ги чекам пред кафани,дискотеки и сл.Такво трезнење да им дадам,после само инфузии да сркаат.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
^- Морееее за пијанство тро потешко иде кинењето ;D :)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6544
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Поентата ми беше а ако вози жена му трезна, и се случуваат истите последици, казната ќе била поинаква за тркачо.
Туку не е битно...

...друго, умре тоа детето во Битола вдрво на пратизанска што се мана со бубата.

http://daily.mk/makedonija/pochina-povredenoto-momche-teshkata-soobrakjajna-nesrekja

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Во ред ова ти што го кажуваш, ама пак мислам поарно е што повеќе не е така.

Пример:
Човек со жена му си бегаат од слава од кај брат му, 1.5 нека има алкохол, застанува на семафор, чека зелено, си тргнува.
Друг од лево тркач, користи празни улици навечер, гледа затворе црвено, не кочи си вика има време ќе прелета,
го мава под прав агол овој другиот и гинат со жената.

Според тебе, тркачот ќе си оди дома ко ништо да не се случило оти овој другиот беше пијан и е крив.
Јас сметам дека така нема да биди во ред. Секој со својата казна.

абе тркачот направил СООБРАЌАЕН ПРЕКРШОК што возел 150... пијаниот направил КРИВИЧНО ДЕЛО што возел пијан... исто ли е тоа? и пак се сведува дека пијаниот ако бил самосвесен не би возел. не смеел да биде таму.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Колку само да додадам... Истата случка може да се случи, само што... :
Пијаниот се враќа со такси,
Таксито чека на семафор, му се пали зелено, тргнува...
Тркачов го собира, умираат и таксистот и пијаниот во таксито...

Окрени обрни, газот ти е од позади...

Јес да не треба да се вози пијан во сообраќај, но и не треба да се преземаат ризици како летање на црвено, бркање на зелено и слично...

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6676

абе тркачот направил СООБРАЌАЕН ПРЕКРШОК што возел 150... пијаниот направил КРИВИЧНО ДЕЛО што возел пијан... исто ли е тоа? и пак се сведува дека пијаниот ако бил самосвесен не би возел. не смеел да биде таму.

Колку што возењето под дејство на алкохол е кривично дело во сообракајот, толку и возењето 150 км/ч во град, 100 км над дозволеното е тоа, за мене двете дејствија имаат подеднаква тежина.

Да пијан не треба да се вози, ама ако зборуваме конкретно за примерот што го кажувате, пијаниов стои на семафор, тргнува полека на зелено и вози полека, како тоа тој извршил кривично дело, а овој со 150 само обичен прекршок ?

Значи не одобрувам пијанство и возење истовремено, ама сеа дискутираме за конкретниот пример што го наметнавте.
« Последно менување: 26 Декември 2014, 15:45:36 pm FiLo »