Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3179612 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Не знам зашто кај нас не направат ко што е на mobile.de у огласот да мора експлицитно да пишува „била/не била у сообраќајка“, па ако некој те лаже да можеш да го тужиш за измама и/или лажно рекламирање.

Вака треба да бидеш експерт за коли за да можеш со мирна душа да купиш половна кола ебате.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14390
  • Пудингот на шоферството
Можиш да провериш во полиција.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Не можам ако е вчера увезено.

Исто, не можам ако сообраќајката не е пријавена во полиција ниту во осигурителна компанија. Ја онадил у ендек, немал каско и ја однел кај шурата на комшијата кој е автолимар...

Затоа, кога ја продава треба просто да декларира „ударано/неударано“, па ако излаже да го гони закон.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
filipv,мислиш дека после ќе има коли на реклама5 и пазар3?
Може да,али оние што се купени од тука после 2010г.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14390
  • Пудингот на шоферството

Исто, не можам ако сообраќајката не е пријавена во полиција ниту во осигурителна компанија. Ја онадил у ендек, немал каско и ја однел кај шурата на комшијата кој е автолимар...

Затоа, кога ја продава треба просто да декларира „ударано/неударано“, па ако излаже да го гони закон.
Во тој случај неможиш,ама па за на шурата комшијата лимарот таа има да ја познаеш од 3км...
Зоки,да видиш колку нови коли се направено тоталка нема да ти се верва.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
filipv,мислиш дека после ќе има коли на реклама5 и пазар3?

ја не викам да не се продаваат удирани коли. викам да не се лаже. ако е удирана - удирана е. ако е добро направена - ќе се најде купувач. ама да не ми вика „не е удирана“ кога е удирана.

така да, ќе си има и понатаму коли на р5 и п3, само нема да има толку превари, помалку превари ќе има

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14176
Види за секоја кола има евиденција дали е удирана во МВР. Сообраќјна несреќа мора да има деформација. Не зборувам за оние Bumper-to-bumper удари.

Работата е за такви информации треба да имаш врски во МВР да ти ја дадат таа информација.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор

Абе убаво си кажа чоеко.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Денеска булеварот Митрополит Теодосиј Гологанов беше блокиран... Од кај кружниот кај католичка па све до веро, колона... Некој шлепер со контењер се удрил во такси, или таксито се удрило во шлеперот. Гужвата беше огромна, а колку што видов причинета беше само материјална штета... Некој да не има повеќе инфо ?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
Од фамозната група на фб- ѕид на сооб. кретенизам...

^-

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891

Последно од Битола, незнам само како се извртил за да удри така во фичото а тоа лупото е од напред лом направено и удри и во бандерата.

Дувна 3.1 така ми кажа полицијата, среќа не се погодил никој тука а често седат деца пред тоа дуќанчето.

кај мене браникот е набиен и везниот лим малку, не е страшно само шо ми отвори работа сега на зима.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
3.1? имал алкохол 3.1? па тоа треба да му се одземе возачката одма...  тој не заслужува да вози еден подолг период... точак само...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
Абе фати со тоа браникот скрши му рацете и нозете, никогаш повеќе да не седне кола да вози. Ова со пијанствово не можам и не можам да го разберам. -.-

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
па тоа викам и јас.. ај си пиванл нешто ок е.. законот вели 0,5 алкохол, те толерираме... ете, ке бидеш слободен ке лапнеш некоја повеке и ке си дозволиш до 1 да отиде... ама 3,1? тоа е летва бе...

кога имав сообраќајка со една цура со хонда (очи у очи се видовме), скоро 3 саати после сообраќајката она издува 1,9...  полицаецот ја гледа на косо, како она објаснува јас од кај сум дошол, не сум возел со светла (во 23:30 пред полноќ), дека сум возел постара кола од нејзиниот ганц нов хонда цивик, и ја пресекува во сред збор и вика, госпоѓо, вие сте криви, она ушт епоише фаќа залет да се обајснува, он пак ја сече и вика вие сте пијана. вие не требало да возите воопшто според законот. вие кога би го испочитувале законот, не би биле тука, и не би се десило ништо. сега више после дрегерот, апсолутно не е битно кој од каде дошол, како вртел, каква кола возел и било што.. ти си пијана и ти си крива... (во тоа време така беше)... 

е сега во ова време, ти може и да си пијан при сообраќајка, и ке си добиеш казна за тоа што си возел под дејство на алкохол... ама полицијата и понатака ке истражува и проверува кој бил крив за сообраќајката... што ми е апсолутно ненормално и нереално.. кртако и јасно порано важеше следново:

-пијан
-нерегистриран
-без возачка

ако си направил сообраќајка, КРИВ СИ и не битно е кој од каде дошол, кој на кого му исекол пат... ти едноставно, не си смеел да бидеш зад волан и да возиш, АБЕ НЕ СИ СМЕЕЛ ТУКА ДА ДОЈДЕШ... крај на муабетот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Тоа и мене ми објаснуваа за со мотор што го возам за кој немам положено и не е регистриран...
Било што и да се деси, и некој со кола да ме собери, да ме изгази, јас ќе бидам крив, иако тој ми пресекол пат а јас сум возел све по правило...