па тоа викам и јас.. ај си пиванл нешто ок е.. законот вели 0,5 алкохол, те толерираме... ете, ке бидеш слободен ке лапнеш некоја повеке и ке си дозволиш до 1 да отиде... ама 3,1? тоа е летва бе...
кога имав сообраќајка со една цура со хонда (очи у очи се видовме), скоро 3 саати после сообраќајката она издува 1,9... полицаецот ја гледа на косо, како она објаснува јас од кај сум дошол, не сум возел со светла (во 23:30 пред полноќ), дека сум возел постара кола од нејзиниот ганц нов хонда цивик, и ја пресекува во сред збор и вика, госпоѓо, вие сте криви, она ушт епоише фаќа залет да се обајснува, он пак ја сече и вика вие сте пијана. вие не требало да возите воопшто според законот. вие кога би го испочитувале законот, не би биле тука, и не би се десило ништо. сега више после дрегерот, апсолутно не е битно кој од каде дошол, како вртел, каква кола возел и било што.. ти си пијана и ти си крива... (во тоа време така беше)...
е сега во ова време, ти може и да си пијан при сообраќајка, и ке си добиеш казна за тоа што си возел под дејство на алкохол... ама полицијата и понатака ке истражува и проверува кој бил крив за сообраќајката... што ми е апсолутно ненормално и нереално.. кртако и јасно порано важеше следново:
-пијан
-нерегистриран
-без возачка
ако си направил сообраќајка, КРИВ СИ и не битно е кој од каде дошол, кој на кого му исекол пат... ти едноставно, не си смеел да бидеш зад волан и да возиш, АБЕ НЕ СИ СМЕЕЛ ТУКА ДА ДОЈДЕШ... крај на муабетот...