Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3188976 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Ѕвер, требаше и шамар да и акне...

Требаше и ропакот со колата да застане на пешачки. За него бокс у нос, мамицата сељачка.

За неа шамар зашто не се симна од точак пред да поминува улица.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6558
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Oд вакви двајца повеќето сообраќајки се случуваат, еден брза друг не гледа, а третиов за двајцата мисли.
Орден на човекот треба да му се дај.

@filipv секоја чест ако се симнуваш од точак на пешачки.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
@filipv секоја чест ако се симнуваш од точак на пешачки.

Понекогаш се симнувам, понекогаш не. отприлика фифти-фифти. Кога не се симнувам - и јас заслужувам шамар... или казниче некакво ако ме види џандар.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17612
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Ја стварно не знам зошто во Скопје постојат семафори за пешаци И велосипедисти како и тоа зошто пешачкиот премин е поделен со широка црвена линија и од другата страна на црвената линија стои помал велосипедски премин.

Веројатно е да се симнеш од точак и да го туркаш за да не сметаш на пешаци, така експерти?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Ја стварно не знам зошто во Скопје постојат семафори за пешаци И велосипедисти како и тоа зошто пешачкиот премин е поделен со широка црвена линија и од другата страна на црвената линија стои помал велосипедски премин.

Веројатно е да се симнеш од точак и да го туркаш за да не сметаш на пешаци, така експерти?

а имаш статистика колку пешачки премини се такви во скопјево? јас возам низ цело скопје постојано и знам.. ти дали знаеш?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Сегде каде што има црвена лента за велосипеди преминот е регулиран со семафори така да мене лично ништо не ми мења дали ќе го гура или ќе го вози. На сите други пешачки кој не се регулирани со семафори мора да се симне ..

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Онак, ај со нас што не возиме сподели ја информацијата што ја имаш колку се а колку не се такви пешачки премини.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Каде што има велосипедска патека до пешачкиот, велосипедистот нема обврска да се симнува од точок :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Онак, ај со нас што не возиме сподели ја информацијата што ја имаш колку се а колку не се такви пешачки премини.
edvaj tome... ne me jebi bre... ne se simna od tocak celo leto... i samiot znaes deka edvaj 25% od skopskite peshacki premini se obelezani so linija za velosipedisti... i toa samo kaj shto ima velosipedski pateki...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34166
  • Таков е животот... јебига
Од кај знаеш?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Од кај знаеш?

седам дома и чекам други да ми кажат.... уствари не... википедија ја прашувам... уствари пак не, од сител слушам...аммм, НЕ повторно, ги читам “преумните“ глави на форумов... истите оние кои го фаворизираат дизелот до бесвсет убедувајки ме дека се поеколошки и од бензин и од плин, а воедно и поевтини и за возењ еи одржавање, ама за тоа на друго место... зборевме за велосипедски обележани пролази на пешачките и нивната застапеност во градов...

возам брате, возам... по 100+ километри на дневна база низ скопје... можам да ти ги изрецитирам сите дупки, пешачки премини, грешно поставени семафори, диви прелази, бои на фасади на сите нај прометни улици во градов.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
dzabe se siminjas od tocak ili dzabe go vozis ako te opali nekoj. osven osteta (ako imalo crvena lenta), kje zarabotis i nekoja sipka, zatoa pamet u glaa..razni opinci kupija koli...

onak.. 100+ km na dnevna baza.. kazi deka se zaebaas ziti kariera..kazi molim te.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4288
денеска карши веро во аеродром,имаше чудна сообраќајка.напред од оние камионине за сипање цемент,позади корса згмечена од напред и спуштена до патос,и позади корсата комбе витаминка.ми личеше дека тој со камионот почнал да се враќа во рикверц,па ја опнал корсата и ја набил надоле и ја влечел уште назад и она го удрила комбето.чудно ептен

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Онак во тој случај лошо си информиран. Црвената лента не означува ама баш ништо што веќе го немаше. На пешачките премини покрај зебрата има празно место па после тоа има коцки (не на сите ама на повеќето) и баш помеѓу овие коцки и зебрата е место за велосипеди. Каде што има ваква маркација тоа означува велосипедски премин, црвената лента е ставена зашто толку луѓето ги знаат овие работи.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
onak.. 100+ km na dnevna baza.. kazi deka se zaebaas ziti kariera..kazi molim te.

зашто? многу ти се гледа или малку?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk