Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3869515 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Починало детето...  :(

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Упм. 20-годишник зад воланот на Туарегот. 16-годишник под тркалата на истиот.

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
Боже Боже... кога читам вака косата ми се крева... Секој ден слушам овај загинал-онај загинал, па и луѓе што ги познавам. Секој ден сум в кола по 100тина километри. Господ да чува, абек олку и да пазиш не можеш секогаш да бидеш истиот и исто објективен. Многу се плашам од вакви работи...
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
20 годишник зад воланот на туарегот? ете ја причината за ограничивањата на возачи почетници... не дека и со фиќо неможеш да убиеш некого ама возењето на такво слабо возило за брзо време ја убива желбата во тебе за стискање и глупирање... во секој случај жално за детето...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Ова не беше баш прикладно.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

White Horse бе... :-/

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Ена овааа улица скоро секоја вечер поелитните дркачи вршат терор нанаселението од капиштец со страшно брчење. Не зборам за југовци и скинати ауспуси, зборам за коли со над 300 коњи и брзини над 150. Да даде господ секој од нив да осети болка на своја кожа како последица од друг дркаџија. Јас делувам фрустрирачки но тоа е затоа што пред 4 години изгубив прв братучед на 20 год. возраст од копиле што возело 160 на дозволени 60!!!

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
Многу сте во право дечки, ама па и многу е сложено. Не се криви само децата од по 20 години што не знаат како возат...
Во нова кола сето изгледа како возење NFS Underground и потребна е „само желба“ за да застанеш од 120 на семафор.

Кога со Citroen VisaII SuperE ќе се најдеш наеднаш пред кривина, и кога ќе сватиш дека шансите да ја фатиш ти се минимални се појавува еден скриен момент, секунда и изгледа вака („офлеле мајчице, никош појче - НИКОШ ... никош нема вака да возам ако куртулам сега. Ветувам.. никош! Тато, мамо Ве сакам.. Дијана срце и тебе многу те сакам, тоа со Габриела и со Фросина беше чиста глупост, списанијата под кревет се од брат ми не се мои, а ако умрам плочата нека биди црна со слика на средин...лелеее лелеее лееле) ... Кога ќе помина страшното се чувстваш гордо, успешно, мажиште...

Кој не го поминал ова - многу во животот не научил!

п.с. А на таа кривина секоја просечна Алфа 159ка може да влези и со 80 на сат или доволно е бар да ја допри кочницата штом ќе ја види кривината...

И сега како да знае тоа дете што пораснало во алфа 159ка дека не можеш секогаш да возиш ко што ти чини тебе??
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Ѕид на сообраќајниот срам муабети all over again. Освен ахтунг, сосема е во право претерано брзо се вози низ Скопје.

Отсутен Darshns

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • "A smooth sea never makes a skillful sailor."
Нека почива во мир детенцето.

Не е пријатно да се нагодува како се случила несреќата, алармантно и жалосно е што во иднина ќе има се повеќе и повеќе вакви случки, допрва ќе се увидат резултатите од лошиот начин на воспитување и преголемиот простор и премалата контрола кои ги добиваат малолетниците и младите од своите родители притоа претварајќи се во арогантни, прости, некултурни, самоуверени ликови на кои единствена цел во животот е да постигнат популарност и да глумат лажен џет-сет мислејќи дека парите и моќта се се во животот.

Отворање четири очи и памет во глава, ова важи и за сите возачи и пешаци.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Нека почива во мир детенцето.

Не е пријатно да се нагодува како се случила несреќата, алармантно и жалосно е што во иднина ќе има се повеќе и повеќе вакви случки, допрва ќе се увидат резултатите од лошиот начин на воспитување и преголемиот простор и премалата контрола кои ги добиваат малолетниците и младите од своите родители притоа претварајќи се во арогантни, прости, некултурни, самоуверени ликови на кои единствена цел во животот е да постигнат популарност и да глумат лажен џет-сет мислејќи дека парите и моќта се се во животот.

Отворање четири очи и памет во глава, ова важи и за сите возачи и пешаци.
Сеекоја чест. Ова што го напиша е ремек дело и поетско је дело природе. Незнам кој си, незнам кај живееш, незнам кај работиш, ама да знаеш дека ќе те барам, ќе те најдам и ќе те частам.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

@Darshns во право си.
Неколку генерации се веќе упоропастени со таканаречениот „либерален пристап„ на воспитување. Не дека тој метод не може да функционира, туку проблемот е тоа што премногу од родителите не разбираат дека либерално воспитување не значи и целосно игнорирање на глупостите и бељите на своите разгалени копиљаци.
Грешките не можат да се разберат како грешки, се додека детето нема некаква последица од тоа. Едноставно така функционираат работите (и кај возрасните, а не па кај децата).

Јас лично, сметам дека малку правилно одмерен и правилно насочен, ќутек, врши многу работа во воспитувањето.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Eh koga bi mozelo elektronski da se instalira ured koj ke ja belezi brzinata na vozenje.

Doaga deteto doma i tatkoto proveruva, ..........aha 90 si vozel a?
Od sega natamu mozes da ja sonuvas samo kolata.

Liberalen pristap da, ali vo drugo opstestvo spremno za seto ova, ne kaj nas.
So Tuareg da se kurcis, mislam ajde ve molam.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
Јас па сметам дека дете се воспитува перфектно само со авторитет, кој во никој случај не произлегува од ќотекот.
Исто така сметам дека причината што децата за кои правиме муабет сега, оние што на 20 години летаат со Туарези на пешачки, патат од недоволно родителско внимание во детството. Родителите биле зафатени со боемскиот кафански живот за време на детството на Туарегџијата и немале време да му ги наметнат правилните вредности на детето, па од многу филмови како супститут за правилно воспитување, детето си стекнало свои сфаќања за тоа која е потребната брзина да се помине низ пешачки премин.

И јас сум на таа возраст како дечкото што ќе носи човек на душа, ама не ме гледаш мене да летам на пешачки, или општо да возам брзо - било каде. Тоа е зошто како мал, кога учев да возам во ливада, татко ми одвои време да ми објасни дека колата е оружје еднакво опасно како и огнено оружје и дека со кола заебавање нема.

Единствено лошо нешто што ме научиле е дека сите луѓе се еднакви и заслужуваат еднаков третман. Затоа никогаш не сум премолчил на постари, нити во живо нити на форумов.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Kaзна немора да значи ќотек. Во денешно време има премногу можности за казна со едноставно земање на таблет, компјутер, блокирање интернет, земање телефон, недавање пари, јадење брокула со модри патлиџани за ручек, и најважно од се арогантно однесување еквивалентно на грешката која е направена.

Ако не си ги спуштиш детето на земја како родител, ќе одлета од ароганција и простотилук.