Леле значи ситуацијата денес на Водно е баш одраз на Скопскиот кретенизам. Значи каква стока е овој нареод мислам дека не е ни самиот свесен.
Значи, денес сум станал во 7:30, сум отишо на пазар, сум купил се што треба, сум ја разбудил и спремил фамилијата и сум ја однел на водно во 9:30. Сме шетале САБАЈЛЕЧКИ докај 12:30 и се прибираме назад накај дома за ручек.
Арно ама, Скопјани прават обратно. Стануваат ко стока у 12 саат, се тетерават ко тетреби до 12:30 и тогаш им текнува како денот надвор е прекрасен, се шминкаат да покријат тоа габоризмот и во 1 саат сите во исто време на Водно. Редица од патот за Марково крувче па се до Средно водно. 45 минути се симнував од средно водно до панорама. И после сообраќајки ќе имало, па како што возеле така ги паркирале колите на сред пат. И како после 5000 коли ќе се разминат во само една коловозна лента по која и онака нагоре пешки одат цели фамилии со колички бебиња нагоре.
Стока ретардирана, толку многу сум револтиран што не планирам веќе да одам на Водно и да гледам кретени. Ќе одам на Бистра или на Скопска Црна гора, пошто рационално гледано, трошокот е ист да отидеш до водно и да се вратиш во недела отколку да одиш на Бистра далеку 80км во еден правец.
А вчера му викав на комшијава: моторџииве извадија тоа моторите и сеа ќе почнат одма да гинат ко идиоти...