Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3031158 пати)

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3801
Да, тој е мотоциклистот, сега убаво ја видов счиката. Уште на лице место имаше изгубено многу крв. Читам сега по порталиве никаде не се спомнува колата која што излезе од споредната улица.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Присутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1912
Na vodno soobrakjajka, se e blokirano. Avtobus i audi. Sliki posle.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34066
  • Таков е животот... јебига
Леле значи ситуацијата денес на Водно е баш одраз на Скопскиот кретенизам. Значи каква стока е овој нареод мислам дека не е ни самиот свесен.
Значи, денес сум станал во 7:30, сум отишо на пазар, сум купил се што треба, сум ја разбудил и спремил фамилијата и сум ја однел на водно во 9:30. Сме шетале САБАЈЛЕЧКИ докај 12:30 и се прибираме назад накај дома за ручек.

Арно ама, Скопјани прават обратно. Стануваат ко стока у 12 саат, се тетерават ко тетреби до 12:30 и тогаш им текнува како денот надвор е прекрасен, се шминкаат да покријат тоа габоризмот и во 1 саат сите во исто време на Водно. Редица од патот за Марково крувче па се до Средно водно. 45 минути се симнував од средно водно до панорама. И после сообраќајки ќе имало, па како што возеле така ги паркирале колите на сред пат. И како после 5000 коли ќе се разминат во само една коловозна лента по која и онака нагоре пешки одат цели фамилии со колички бебиња нагоре.

Стока ретардирана, толку многу сум револтиран што не планирам веќе да одам на Водно и да гледам кретени. Ќе одам на Бистра или на Скопска Црна гора, пошто рационално гледано, трошокот е ист да отидеш до водно и да се вратиш во недела отколку да одиш на Бистра далеку 80км во еден правец.

А вчера му викав на комшијава: моторџииве извадија тоа моторите и сеа ќе почнат одма да гинат ко идиоти...

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7370
А вчера му викав на комшијава: моторџииве извадија тоа моторите и сеа ќе почнат одма да гинат ко идиоти...

Да, моторџиите се криви секогаш нели ??? Во 99% од случаевите криви се возачите на колите :) Да побараме во архива на МВР за вакви случаеви, да направиме статистика па да видиме кој е крив...

Присутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1912
Ete zoshto sum za zabrana za vozila vo sabota i nedela osven avtobusi od JSP. Da ima na 10min. Ama biserot ke im se odroni na lugjevo vo avtobus ako se kachat.  Bev so bus do sredno pa peski do krst. Za nazad do sredno peski i do dole so bus. Zaglavivme uste na pocetok posle cekanje na bus pola saat i osven peski do dole nemav drugo resenie. I tie kopucite pokraj pat sho parkiraat. Ebati lugjeto skapani! Se slagam so Falangasaurus.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Остај ти тоа срање од пропаганда. Што не загине тој во колата?
Во 100% од смртните случаеви кај моторџиите самите си се криви, без разлика кој бил виновен за несреќата.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14236
  • Пудингот на шоферството

Да, моторџиите се криви секогаш нели ??? Во 99% од случаевите криви се возачите на колите :) Да побараме во архива на МВР за вакви случаеви, да направиме статистика па да видиме кој е крив...
Овие со колите ич не обрнуваат внимание на моторџиите,ама па курчење со 200 на сат низ град не го бидва...Прва да ја изцеди до крај над 120 мин. ке вози со моторот на 300 метри некој да излези овај одма до него ке стигни...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Не се слагам дека ич не обрнуваат внимание. Секогаш обрнуваат внимание освен тогаш кога нема да ги видат, за што МОТОРЏИИТЕ САМИТЕ СИ СЕ КРИВИ. Кога сам не се грижиш за својата безбедност и рикаш низ густ сообраќај со 200 на саат. Па цркни пизда ти материна, бар да не те носам на душа и да те лежам во затвор. Моторџијата свесен ли е со колку метри во секунда се движи при 100-150-200 км/ч низ град? Свесен ле е колкав пат му е потребен за да застане ако возач во кола не го види? Па 3-4 секунди мене ми требаат откако ќе погледнам лево и десно за да тргнам и да се наместам во лента. Тој за тоа време ќе помине 100 метра. Јас треба да гледам 100 метра далеку? Патем поглед обструиран од погрешно наместени билборди, пешаци, паркирани коли? А колку десетицви пешаци само изгинаа ради моторџии?

Море нека си одат на оној свет бе и така се штетни и непотребни во сообраќајот.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
За разлика од моторџиите прееска татко ми ќе згазеше пензионер, исто така вчера или завчера беше згазен пензионер под железничка станица пошто не преминувал на обележано и во густ сообраќај нормално он стои на сред лента и очекува да му застанеш. Кај зелено пазарче на дуплата пуна стално стојат некои морони. Јас пред некој ден исто ќе згазев пензионер пошто излезе на сред ебана лента на булевар. Сите пешаци да цркнат матер да им ебам. Тие се криви за се. :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14236
  • Пудингот на шоферството
Чудни работи,колку има возено за толку да се удри шо дошло до палење,а и толку да се повреди...Вака на сликата гледам дека во близина има кружен тек,па сигурно не мислел да влези во него со голема брзина....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29596
    • CARclub.mk
@Спенсер: Моторџиите се генерално ок луѓе. Мал процент од нив се однесуваат арогантно и агресивно, и ја уништуваат сликата за сите други. Нормалните моторџии не ги ни приметуваш во сообраќај, па затоа изгледа дека сите се ненормални - пошто само ненормалните се приметуваат.

Прееска возам по Партизанска во правец накај Центар и застанав да завртам лево кај Румунска болница, за да паркирам позади Лептокарија. Талент на мотор (мотор, не скутерче) што одеше од Илинденска накај Партизанска реши дека не сака да стои втор во ред позади единствената кола што чекаше кај Румунска за да излезе на Партизанска, него мораше да влезе во мојата лента како што јас вртев лево за да застане до колата. Беше влезен добар пола метар во мојата лента, а јас за малку ќе се качев на тротоар на спротивната страна за да не го удрам.

Морон.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1103

@Spencer: Моторџиите се генерално ок луѓе. Мал процент од нив се однесуваат арогантно и агресивно, и ја уништуваат сликата за сите други. Нормалните моторџии не ги ни приметуваш во сообраќај, па затоа изгледа дека сите се ненормални - пошто само ненормалните се приметуваат.

Прееска возам по Партизанска во правец накај Центар и застанав да завртам лево кај Румунска болница, за да паркирам позади Лептокарија. Талент на мотор (мотор, не скутерче) што одеше од Илинденска накај Партизанска реши дека не сака да стои втор во ред позади единствената кола што чекаше кај Румунска за да излезе на Партизанска, него мораше да влезе во мојата лента како што јас вртев лево за да застане до колата. Беше влезен добар пола метар во мојата лента, а јас за малку ќе се качев на тротоар на спротивната страна за да не го удрам.

Морон.

Прочитај фаланга...ама јас ке додадам колку има агресивни не совесни возачи на моторцикли, x2 има идиоти возачи на коли...и такви како фаланга кои ги презирааат моторите..........