Автор Тема: Мојата ФРИК страна од животот  (Прочитано 31543 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Мојата ФРИК страна од животот
« Одговори #45 на: 10 Јули 2012, 23:27:18 pm »
najgolemata budalastina sto ja imam napraveno edna godina se vrakjam od mavrovo i taman gi pominavme mavrovi anovi cickomi sedi do mene i mi vika namali krivina,pazi krivina,prebrzo vlagas vo krivina,vnimavaj ona,vnimavaj ova i diganje rucnata zastanav izlegov od kola i otidov od negova strana i mu vikam ajde gospodine seznajko nadvor od kola sam ke idam nemi treba sufler..mu otvoriv vrata i go izvadiv nadvor si vlegov vo kola i trgnav..i pocnaa mobilni da frcat majkami,tatkomi,vujnami sto si go ostail coekot vrati se nazad...do bunec se izluftirav i se vrativ ama do skopje usta ne otvori posle..si nauci lekcijata

ја вака на балдзата и направив на семафор... само наместо да излезам и од надвор, ја од внатре и отворив врата и ја истоварив  на семафор на соборна црква... после демек, љута ми беше 6 месеци... 6 месеци раат си бев од коментари... туку ек ти влезе во кола и дај, радиото смени станица-пушти ТОА И ТОА, изгаси климата ме гуши, затвори прозор ме дува, изгаси цигарата ми пречи.... бла бла бла... 3 опомени и направив, четвртиот пат и реков да си ги реди работите ВО СВОЈАТА КОЛА кога ке ја купи и петиот пат ја истоварив... и ден денес веке не ми збори во кола, туку ако нешто и “смета“ ме замолува и тоа ако може, а ако неможе, не мењам ништо...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #46 на: 10 Јули 2012, 23:27:26 pm »
- Мрзам кога се работи нешто непедантно.
Примери:
чистење на кола - додека секој квадратен сантиметар не е чист, не завршувам.
косење трева - тука највеќе ме нервира татко ми, го мрзи да се замара толку колку мене.
- кога некој ќе ја спушти столицата на која седам додека сум на компјутер
- бирото СЕКОГАШ МОРА да биде чисто и на него да стојат маус, монитор, тастатура, рутер и звучници. Се друго оди во фиока.
- не можам да јадам ако некој ми седне на местото на трпезариска маса.
- распоредот на работите кои ги носам во џеб МОРА секогаш да биде ист: преден лев за телефонот, преден десен за клучевите и евентуално мастики, усб или нешто што морам да го земам, и заден лев за паричник.
+ Маус падот (зашо е така поголем) мора да биде рамен со масата
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #47 на: 10 Јули 2012, 23:33:53 pm »
najgolemata budalastina sto ja imam napraveno edna godina se vrakjam od mavrovo i taman gi pominavme mavrovi anovi cickomi sedi do mene i mi vika namali krivina,pazi krivina,prebrzo vlagas vo krivina,vnimavaj ona,vnimavaj ova i diganje rucnata zastanav izlegov od kola i otidov od negova strana i mu vikam ajde gospodine seznajko nadvor od kola sam ke idam nemi treba sufler..mu otvoriv vrata i go izvadiv nadvor si vlegov vo kola i trgnav..i pocnaa mobilni da frcat majkami,tatkomi,vujnami sto si go ostail coekot vrati se nazad...do bunec se izluftirav i se vrativ ama do skopje usta ne otvori posle..si nauci lekcijata

ја вака на балдзата и направив на семафор... само наместо да излезам и од надвор, ја од внатре и отворив врата и ја истоварив  на семафор на соборна црква... после демек, љута ми беше 6 месеци... 6 месеци раат си бев од коментари... туку ек ти влезе во кола и дај, радиото смени станица-пушти ТОА И ТОА, изгаси климата ме гуши, затвори прозор ме дува, изгаси цигарата ми пречи.... бла бла бла... 3 опомени и направив, четвртиот пат и реков да си ги реди работите ВО СВОЈАТА КОЛА кога ке ја купи и петиот пат ја истоварив... и ден денес веке не ми збори во кола, туку ако нешто и “смета“ ме замолува и тоа ако може, а ако неможе, не мењам ништо...

Posle svirka od Ohrid vo kola so mene bese legendarniot Damir Imeri ( muzicarite znaat koj e).
Nemase potreba nisto da prvam...na Straza posle mekici dobrovolno covekot si se prefrli vo drugata kola so komentar :

" Ako ja uste ednas ti se kacam vo kola eve na..." ;D ;D

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #48 на: 10 Јули 2012, 23:59:45 pm »
Стратро ГЕЈ си, си го избркал човекот (ако е човек холи шит) од кола срам да ти е :)
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
Одг: Re: Мојата ФРИК страна од животот
« Одговори #49 на: 11 Јули 2012, 00:35:58 am »
Кратко и јасно.Најмногу мрзам кога некој ке ми го измести возачкото седиште во кола, после тоа 2 недели само го рчкам седиштето

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #50 на: 11 Јули 2012, 03:19:54 am »
Mrazam koga:
-nekoj ke mi gi izmesti retrovizorite;
-koga nekoj ke mi go izmesti vozackoto i sovozackoto sediste vo kolata;
Sekogas mora:
-radioto stalno mora da bide pusteno na interval od 5 brojki (5, 10, 15, 20, 25, 30.....);
-kolata preku celata godina bez razlika na godisnite vreminja mora da bide isprana i cista min x2 pati nedelno;
-skuterot letno vreme mora da bide ispran min x3 nedelno;
-klima uredot doma mora da bide pusten na turbo (max);
-koga mi e parkirana kolata mora sekogas trkalata da bidat zavrteni max levo ili max desno, nikogas ne smeat da bidat ostaveni pravo;
-koga parkiram krevam racna i stavam vo prva ili vo rikvers;
>>>That's it<<< :D :D :D :D :D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #51 на: 11 Јули 2012, 09:14:06 am »
90% од работиве ми биле багови, ми се дешаваше како дете д прескакам линии на улица, никако неги газев, дали биле пукнатини или коцки некoи, плочи...

Све е одклонето, решив еден ден со ништо да не се замарам, едноставно уживам.

Моментален баг ми е колата, многу и се замарам. Кога паркирам 5 пути се вртам , навечер станува 20 пути да ја проверам од тараса, и имам ептен страв ;D

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #52 на: 11 Јули 2012, 10:07:03 am »
90% од работиве ми биле багови, ми се дешаваше како дете д прескакам линии на улица, никако неги газев, дали биле пукнатини или коцки некoи, плочи...

Све е одклонето, решив еден ден со ништо да не се замарам, едноставно уживам.

Моментален баг ми е колата, многу и се замарам. Кога паркирам 5 пути се вртам , навечер станува 20 пути да ја проверам од тараса, и имам ептен страв ;D

True story, bro.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #53 на: 11 Јули 2012, 10:51:58 am »

Ако не се свртиш кон колата барем еднаш откако ќе ја заклучиш, тогаш стварно треба да менуваш кола :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #54 на: 11 Јули 2012, 11:24:33 am »
Абе гојде, пиченце си ;D ;D ;D ;D
А зошто ко?
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4018
« Одговори #55 на: 11 Јули 2012, 11:39:38 am »
 ;D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #56 на: 11 Јули 2012, 12:09:26 pm »
Zakon spot, muzika i tekst!

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #57 на: 11 Јули 2012, 13:09:20 pm »
Секогаш кога полагам колоквиум/испит се потпишувам кај професорот на катедра
Секогаш кога стојам на семафор чекам со избацена брзина
Секогаш пред да влезам во кола вртам еден круг околу нејзе да проверам дали гумите се напумпани/дупнати
Кога ќе влезам во кола ја палам местам парно, радио и ставам каиш па после тргам
Никогаш не им оставам перачи во перална да ми ја препаркираат колата
И највеќе се нервирам кога некој од другарите ќе ми ја угасне колата кога ќе стигнам на посакуваната дестинација (мерак им е пошто е на копче)

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #58 на: 11 Јули 2012, 13:10:06 pm »
Морам да признаам ми олесни кога прочитав некои од постовите, се препознав и увидов дека не сум само јас таков :)

-исто како онак и јас морам да имам непарен број на радио, систем, телевизор, 13-ката и јас ја скокам. Мое објаснување е дека 13-ката е баксуз број, а парен број цвеќиња се носи на погреб и затоа ги скокам, друго рационално објаснување немам.
-лето/зима спијам покриен со јорган или чаршаф (зависно од годишно време) покриен преку глава.
-кога спијам мора да биде апсолутна тишина.
-како мал секогаш кога влегував во WC го затворав носот со прсти, со тек на време ми се створи некој механизам да можам да го затворам сам носот без прсти како некој внатрешни клапи, од ова имам неколку предности, можам да јадам работи што ми се одвратни и да глумам дека ми се вкусни пошто не им го осеќам вкусот, се изолирам од непријатни мириси и одлично глумам настинат со затнат нос :)

во врска со колата не поднесувам тропкање на подвозје, мразам да ми светат сијаличиња што не треба да светат и обратно мразам кога не светат сијаличиња што треба да светат. Го мразам делот кај отворите од вентилацијата кај што ми е бојата од пластиката 2 милиметри олупена од парфемот од ферал за кола, воедно предупредување немојте со парфемите од ферал да прскате на обоена пластика ја јаде како киселина бојата.

Отсутен Darshns

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • "A smooth sea never makes a skillful sailor."
« Одговори #59 на: 11 Јули 2012, 13:23:05 pm »
Некои такви суеверија као 13, 666 итн неам, али..

- Отворите за вентилација во кола мора да се паралелни и прави ако не се во употреба.
- Во кола не смее да има ништо ситно да се шета натаму-наваму.
- Ако имам моливи на маса, мора да се паралелни.
- Ако сум паркиран (макар и малку) криво, ќе се препаркирам.

- Ми смета саат да праи тик-так во спална.
- Ми смета дигитален саат што свети во спална.
- Одвратно ми иде на нерви дугмето за глас на радиото во кола, пошто вертикалната цртка на On-off икончето не е совршено вертикална.

Сигурно ќе ми текне уште нешто..

Буквално истото... +1