Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2302717 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43786
  • Il Moderatore
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #10800 на: 13 Мај 2016, 14:31:50 pm »
<< За статусов малце ме замисли...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8152
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #10801 на: 13 Мај 2016, 15:37:10 pm »
Abe BRM BRM sto vozis ti sto tiguanot za tebe e obicna kola?
Germanecot e daleku pokvalitetno sklopen I proektiran od site negovi konkurenti vklucuvajki go sportage, Tucson, kaskaj, kadjar, crv. E sega bil malku poskap. Ne go imam videno vo zivo ama materijalite vnatre se sigurno na nivo na Passat a I zvucnata izolacija ke bide izvonredna, nesto so sto ne moze da se pofali nikoj od konkurentite. I na krajot na kraistata toj sto ke go kupi tiguanot so samoto kupuvanje na Volkswagen kupuva I odreden status vo opstestvoto za razlika od eden hjundai :) Ama sekoj ke si gi pustit nozete kolku sto mu e dolga cergata
Аууу... Стига, кључ на темава :D

Тој што ќе си го купи нема да има потреба да оди на ласерско кршење на камења во бубрег.
Исто така по 30,000км ќе може без да го фатат да го убие секој позади него :D

Кога ќе си го паркираш дома, пред да влезеш на домашната врата ќе го погледнеш напред и таман да те фати серка, ќе се посериш и на раат ќе пиеш ракија.

Друго не ми текнува, освен дека ќе ти се криват гумите од шо е грдо и дека ќе треба да се изначекаш ред во најзафатените сервиси во Македонија за фелер ваген и групација пациенти за паркирање, пошто не се кварливи, нели...

Колку кошта купувањето на ваков статус во општеството?

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #10802 на: 13 Мај 2016, 16:37:18 pm »
VW се гледа како статус во Арачиново, Кондово итн. не знам зошто некој би гледал на VW како престиж.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1301
« Одговори #10803 на: 13 Мај 2016, 18:54:18 pm »
Hardboy-ов ептен hardcore улета у темава  ;D

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1482
« Одговори #10804 на: 13 Мај 2016, 19:04:34 pm »
Па VW вози , не е ко тебе обичен смртник ;D ;D ;D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #10805 на: 13 Мај 2016, 19:07:07 pm »
Прекрасно возило за 12500 евра според мене. Мислам дека таа е некоја си стандардна  цена за Елантра грубо. Предницата е одлично ископирана од Ауди, што е крајно позитивна работа. Изгледот е топ ноч, седењето делува Топ ноч, местото е супер внатре. Опцијата со мали алуминиумски бандажи и темпомат во плавава боја е правиот избор. Има и цело резервно тркало под гепек за ~60тина литри боца ако случајно испадне дека троши повеќе. (Грешка, GDI бил моторот што значи скап е плинот. Штета. Непотребни глупирања со директно убризгавање)
Стварно стварно добар прогрес на прв поглед. Се надевам ќе имаме можност за тест набрзо зошто ова е реалната кола за голема продажба во МК. Има и 6 брзини. Уште ако е поцинкувана нема промашај.

P.S. Коефициент на отпор 0.27. И тоа е супер значи.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Hardboy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 174
« Одговори #10806 на: 13 Мај 2016, 20:42:46 pm »
Аманте бре ме отепавте :)
Прво за кршењето на камењата во бубрегот, Фолксваген ги има најудобните возила во секоја класа поединечно: Полото во супермини, голфот во хеч, Пасатот во средните седани, уверен сум дека и Тигуанот ќе е најзрело возило во својата класа.
И да вредноста на знакот на фв е поголема од таа на форд, опел, рено, пежо, нисан, а корејците ич не ги спомвам

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #10807 на: 13 Мај 2016, 20:45:50 pm »
Држи вода.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #10808 на: 13 Мај 2016, 22:03:37 pm »
Не сум сигурен дали Hardboy е или трол, или некој бивши член на форумов кој само се заебава или едноставно толку знае ?

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8152
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #10809 на: 13 Мај 2016, 22:12:27 pm »
Аманте бре ме отепавте :)
Прво за кршењето на камењата во бубрегот, Фолксваген ги има најудобните возила во секоја класа поединечно: Полото во супермини, голфот во хеч, Пасатот во средните седани, уверен сум дека и Тигуанот ќе е најзрело возило во својата класа.
И да вредноста на знакот на фв е поголема од таа на форд, опел, рено, пежо, нисан, а корејците ич не ги спомвам
Hardboy, за смешки и вицови повели да пишуваш во следниве линкови:

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,6784.4995.html
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,15853.2760.html
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,170.5865.html

Дека во минатото имаше квалитетно изработени модели фелерваген, да точно е. Но и тогаш и сега јас полошо во кола не сум седнал одколку во Голф, Туран и уште не знам што... Поло не го ни спомнувам. Да не зборам за основни пари шо опрема добиваш - мрсна хартија за нокти да сечеш... Вртелашки за вентилатор и дупка за железни пари над менувачот.

Во поновиве пасати не сум се возел но ќе му признаам зазвучната изолација.
Спортекс ли беше, Џиџи ли беше со Пасат ЦЦ кажуваше како влегува и излегува од мост со 180...?

Не крши камења во бубрег, Туранот бога ми бубрези крши!!!

Е сега да не се разбереме грешка, не е фелерваген толку лош бренд, но бајаги далеку супериорен а посебно на комфор како ти што го пофали. Во Кавадарци најзафатен сервис е тој за ваген.

За да не бидам хејтер, а сум:
На стара кола и на млада жена, тртни и го :D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8726
  • Пичлеме
« Одговори #10810 на: 13 Мај 2016, 22:20:17 pm »
Еј, ај не го местете членот погоре, не го охрабрувајте, да не свртам два броја! ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #10811 на: 13 Мај 2016, 22:58:36 pm »
Deni рече дека Хундаи е топ ноч.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #10812 на: 13 Мај 2016, 23:00:54 pm »
Вистина. Голфот има сериозна конкуренција. Голфот 5. :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #10813 на: 13 Мај 2016, 23:14:03 pm »
Но петката е подобра од седмицата, слична со шеската, но поубава.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #10814 на: 13 Мај 2016, 23:17:20 pm »
Кад би се зезали.