Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2302707 пати)

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #10830 на: 15 Мај 2016, 00:07:56 am »
Аманте бре ме отепавте :)
Прво за кршењето на камењата во бубрегот, Фолксваген ги има најудобните возила во секоја класа поединечно: Полото во супермини, голфот во хеч, Пасатот во средните седани, уверен сум дека и Тигуанот ќе е најзрело возило во својата класа.

ауууу.. друже.. точак имаш ли возено? те прашувам затоа што денешниве точаси имаат по мека суспензија од било кој голф, и повеќето останати фолцвагени. по крути возила кои се во сериско производство, од тој аспект нема... било што друго има помека... дури и југо со распиани амортизери... и скршен трап :)

Очигледно ти немаш ни поминато покрај Фолцваген.
Голф споредвиш со Југо со скршени амортизери. Па голгот кец е светлосни години пред Југото. Види го само металот од кој е изработена шасијата, то нема смрт.
Да не го вклучам фактот дека почетоците на хечбек класата се започнати со него а и ден денес е бенчмарк во истата, сите возила вклучувајќи го и тие попремиум се споредуваат со него( а класа а3 и серија 1)

голф кец и удобност се две мнооогу различни работи, а југо со скапан трап има каде каде помека вожња од него, сум ги возел и двете(голфот сеуште) а и пасатот е доста крут(б4) и по не удобен од пример пежо 405 од иста година.

далеку од тоа дека волксваген е лошо возило ги имам 2 дома, ама дека имаат удобно возење ти пријателе изгледа не си се возел во друго.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2652
« Одговори #10831 на: 15 Мај 2016, 01:42:49 am »
Едно пежо 206-ка ги шие во удобност на сите голфови од 1 до 7 ;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20133
« Одговори #10832 на: 15 Мај 2016, 03:05:00 am »
Драми.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
« Одговори #10833 на: 15 Мај 2016, 09:09:51 am »
#ОнаКога во 21ви век, во тема за "Автомобилски Новитети", се збори за Голф Кец.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #10834 на: 15 Мај 2016, 09:30:08 am »
Вака би играл јас на пример, од официјални извори.

Best for ride quality
The models that soak up the roughest roads for a soft and relaxing ride

http://www.autoexpress.co.uk/sites/autoexpressuk/files/driverpower2012-best-ride-quality_0.pdf
http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/40950/best-ride-quality

14то место за Голф во комфор. Дап, поприлично е удобен голфот, дури и од Британциве потврдено. А вие уживајте си со коментарите.  ;)
« Последно менување: 15 Мај 2016, 09:37:02 am Deni »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43786
  • Il Moderatore
« Одговори #10835 на: 15 Мај 2016, 09:35:03 am »
Ова ги прашувале сопствениците за субјективно мислење и ваделе процент колку одговориле „да“ на прашањето „удобно ли е вашето возило“?
БРАОС! Обожавам такви непристрасни резултати. Едно време Дачија беше на високо место на некои вакви табели, исто и Шкода.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Hardboy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 174
« Одговори #10836 на: 15 Мај 2016, 13:42:57 pm »
Прво никаде не реков дека голф мк1 е удобен, реков дека тој ја основаше Хечбек класата пред 40 години. Реков дека шасијата е камен. И јас имам Голф 1 купен 85 година, први газди сме и има поминато 600 000 о нема ни точка рѓа. Но ја имам и седмицата во гаража и пред да е земаме на тест возев и Мазда 3 и 6, Октавија, фокус фејслифт, Алфа Џулиета и ниту една не беше тивка и удобна како голфот.

Како и да е муабетот започна со тигуанот и мојот коментар за тоа дека тигуанот (сув од 27000 евра) бил обично возило. Што вечерате вие кавијар? :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #10837 на: 15 Мај 2016, 14:03:38 pm »
Ти завидувам за 7цата. Добар избор сте направиле.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14336
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #10838 на: 15 Мај 2016, 14:05:24 pm »
Па дека имаш в гаража затоа е Голфот најдобар,шо се однецува на Тигуанот за мене сеуште не постои како возило па макар и коштал 2 700  000е...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14048
« Одговори #10839 на: 15 Мај 2016, 21:20:51 pm »
#ОнаКога во 21ви век, во тема за "Автомобилски Новитети", се збори за Голф Кец.

#ОнаКога во 2016 година, во тема за „Автомобилски Новитети“, се зборува за комоција на Голф 1.

Отсутен damjanku

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #10840 на: 15 Мај 2016, 22:20:28 pm »
Голф 6 има одлична, прилично мека суспензија.
Потврда од (или тука некаде со) Стило на Sparco -30mm пружини и KYB амортизери.
Искрено не сум се возел во стило ама сум сигурен дека голфот(6ка) има помека суспензија. 100%

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #10841 на: 15 Мај 2016, 22:47:23 pm »
Како тоа може да си сигурен тогаш?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43786
  • Il Moderatore
« Одговори #10842 на: 15 Мај 2016, 22:58:08 pm »
Графчиња.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #10843 на: 15 Мај 2016, 23:22:21 pm »
Доста за голф 1, да ја освежиме малку темава:

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8152
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #10844 на: 15 Мај 2016, 23:57:22 pm »
Прво никаде не реков дека голф мк1 е удобен, реков дека тој ја основаше Хечбек класата пред 40 години. Реков дека шасијата е камен. И јас имам Голф 1 купен 85 година, први газди сме и има поминато 600 000 о нема ни точка рѓа. Но ја имам и седмицата во гаража и пред да е земаме на тест возев и Мазда 3 и 6, Октавија, фокус фејслифт, Алфа Џулиета и ниту една не беше тивка и удобна како голфот.

Како и да е муабетот започна со тигуанот и мојот коментар за тоа дека тигуанот (сув од 27000 евра) бил обично возило. Што вечерате вие кавијар? :)
Тука ќе ти заблагодарам на инфото дека седмицата е тивка.
Добро е да се знае. Не сум возел, се возел но верувам е.

Тигуанот ми е многу пообичен и од Ауди Q3 и од BMW X3 како и од останатата конкуренција ако ја погодив класата воопшто...? Како и да е, сите се исклучително грозни но Тигуанот делува како Каспер, не се забележува дека постои.

Btw...
Во која генерација и ниво на опрема изостанува рачката на менувачот кај Голф, Пасат, Ауди...?