Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2568695 пати)

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34296
  • Таков е животот... јебига
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #555 на: 13 Септември 2011, 14:48:56 pm »
Баш ме интересира што ќе испадне од Аудиво. Толку бурек јадење и фалење и уште да ми кажат ќе има само 150км автономија...

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #556 на: 15 Септември 2011, 01:23:40 am »

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #558 на: 17 Септември 2011, 12:50:28 pm »

Новиот Clio доаѓа в година
16.09.2011

Од Renault пристигнува официјална информација дека новата генерација на Clio ќе пристигне следната година и премиерно ќе биде претставена на салонот во Париз кој ќе се одржува на есен.

Renault за новото Clio ветува и нов дизајн полн емоции, повисок квалитет на материјалите во внатрешноста, арматура која е свртена кон возачот за поголемо возачко доживување и високи нивоа на опременост.

Интересно новата генерација на Clio ќе се прави само како модел со пет врати. Но, што ќе се случи со жешкиот Clio RS дали и тој ќе биде со пет врати, или пак, ќе се понуди како некое купе сеуште не се знае.

За него од Renault кажуваат дека ќе носи турбо бензинец место атмосферски како актуелниот модел. Clio во голем дел од дизајнот ќе наликува на концептот DeZir и ќе личи далеку поагресивно и поспортски од актуелниот модел.

Идејата на Renault е со квалитетот на материјалите и изработката да влезе во класата на премиум автомобили и како главен конкурент го гледа Citroen DS3. Покрај класичната верзија Clio ќе се нуди и како

http://www.vozi.com.mk/vesti/noviot-clio-doaga-v-godina.html

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #559 на: 17 Септември 2011, 13:19:28 pm »
Ова не ќе да е нова генерација на Clio... Ваљда е нешто "Gordini" изведба, или нешто слично, како што направија со Twingo и Wind.

Новата генерација на Clio веројатно ќе изгледа нешто вака:

« Последно менување: 17 Септември 2011, 14:17:50 pm velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #560 на: 17 Септември 2011, 16:18:26 pm »

Новата генерација на Clio веројатно ќе изгледа нешто вака:

[/quote]
нема да изгледа вака,ова е Рено ЗОЕ,кое си е посебен модел и се планира да се пушти во продажба....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #561 на: 17 Септември 2011, 18:01:13 pm »
Свашта... Знам дека е Рено Зои (прилично е очигледно, don't u think?), и дека ќе го пуштаат у продажба, заедно со Твизи и уште некој апарат за домаќинство т.е. електромобил... Муабетот е дека ВЕРОЈАТНО ќе изгледа слично на ова (или во најмала рака, ќе позајми добар дел од дизајнот/формите).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #562 на: 17 Септември 2011, 18:07:32 pm »
Свашта... Знам дека е Рено Зои (прилично е очигледно, don't u think?), и дека ќе го пуштаат у продажба, заедно со Твизи и уште некој апарат за домаќинство т.е. електромобил... Муабетот е дека ВЕРОЈАТНО ќе изгледа слично на ова (или во најмала рака, ќе позајми добар дел од дизајнот/формите).
Веле не сум те прашал, што мислиш за изборот за автомобил на годината во Македонија за 2011 година? Како ти би го оценил возилото кое е на „врвот“?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #563 на: 17 Септември 2011, 18:16:32 pm »
Ахем... Мислите на врвното достигнување во форма на Хјундаи Бљак?

Не ми се отвара уста (или малтретираат прсти) за изборот на автомобил на годината во Македонија, нити па за квази-победникот... Aма ај еве на кратко...

- 12 финалисти е изузетно тешка глупост... Ако ти останале уште 12 конкуренти, имаш барем уште два круга до финалето;
- мислам дека критериумите недоволно го прецизираат тоа што уствари се бара од еден кандидат и/или победник на ваков натпревар;
- нека му е честито на победникот т.е. носителот на дефиницијата за „колку пари, толку музика“ (ама на тивко)... Во некоја друга тема спомнав дека, тој конкретен ix35 што го возев, беше најскапиот модел, со све и свашта унутра, односно, евтина имитација на луксуз. Воланот е безосетен (али ок, повеќето нови возила се жртви на ова), педаљите се ко да газиш во сунѓер (иако сунѓерот нуди подобар фидбек), чувството (или недостатокот на истото) на мењачот би го споредил со движење на жежок нож низ путер, а моторот е бездушно, латентно копиле, кое би требало да се расфрла со многу сила и вртежен момент, а во реалност, нема ништо од тоа.

Енитинг елс? :)
« Последно менување: 18 Септември 2011, 02:55:11 am velestrumf »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #564 на: 17 Септември 2011, 18:19:51 pm »

Енитинг елс? :)
Купот железо е избран за возило на годината, во споредба со Фокус на пример. Ваш коментар? :)

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #565 на: 17 Септември 2011, 18:31:07 pm »
Основен критериум тука кај нас е да се продава во масовни количини?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #566 на: 17 Септември 2011, 20:05:48 pm »
Не би требало, их35 не се продава во масовни количини.
Се’ додека кај нас не излезе независен медиум кој ќе може да даде реална критика за возило, нема ни да видиме асален избор.
А независен неможе да излезе, пошто мора да се зимаат спонзорства од дистрибутерите, а дитрибутер кога дава пари несака некој да му плука по марката која ја застапува и најмала критика може да значи прекин на соработка. Не е тоа така само кај нас, секаде во светот е.
Во принцип, кола на годината според мене би требало да се избира за претходната, т.е. да се резимира кој модел оставил трага на пазарот претходната година.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #567 на: 17 Септември 2011, 20:33:35 pm »
Новото Клио,ке изгледа,односно ке ‘позајми‘ од дизајнот на концептот DEZIR (кој е направен како најава,за ликот на новите модели на Рено)....затоа ти реков дека Зое е посебен модел(не концепт),си помислив да не се имаш збунето
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #568 на: 17 Септември 2011, 21:01:17 pm »
Денес на семафориве видов, фиат како моновулумец мене ми лучеше дека е ново количе до 2 години максимум да е старо... ама многу бе ружно... на ништо не личеше...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #569 на: 18 Септември 2011, 02:53:48 am »
Новото Клио,ке изгледа,односно ке ‘позајми‘ од дизајнот на концептот DEZIR (кој е направен како најава,за ликот на новите модели на Рено)....затоа ти реков дека Зое е посебен модел(не концепт),си помислив да не се имаш збунето

Повеќе личи на Zoe отколку на DeZir нели? :)

Ти ја контам поентата за DeZir... Му доаѓа исто како BMW што го претстави пред некоја година Vision Dynamics концептот, односно насока на движење на марката, како визуелно, така и технолошки.